Wie zijn best doet zal het leren – Projectblogboek – Tip 16

07/12/2014

De dingen die ik deze week leerde, project blogboek? Hebt ge een half uur? Als ge dat bijhoudt voor een blogpost loopt dat rap op, ook al is ‘t maar een week. Aangezien het enorm veel was heb ik een selectie gemaakt, kwestie van u een ruim palet te verschaffen. Sorry, ik wou dat woord, ‘palet’, eens gebruiken in die context. Dus, geleerd deze week? Hier gaan we.

 • Tec7Spray en een metalen schuursponsje zijn ontroerend goed om mee te kuisen. Precies zo een voor-en-na reclame.
 • Wanneer ge kastdeuren buitenzet in ‘den dauw’ en daar even laat staan wordt alle vet dat erop zit zichtbaar. Dan ligt dat er duidelijk op in een aparte zichtbare laag. ‘Ahja kiendje, da wit je gie toch? Das den dauw die dat doet hé!”, dixit ons mama.
 • Als uw wc geen verwarming heeft en ijskoud is bedenkt ge strategieën om die bezoeken zo rap en efficiënt mogelijk te laten verlopen.
 • Manicures zijn overrated.
 • Geen waterpas? Daar is een app voor. Een waterpas-app. I kid you not.
 • Laddestoors uit #8460 zijn perseinen in #9980
 • Wanneer ge een titel zoekt voor een nieuwe rubriek, vertrouw dan op uw maten. Binnenkort komt #sfeerinsente (Sente is Sint-Laureins, hé) op de blog. Liefde en hartjes voor mama MC die het mij influisterde.
 • Het lief en ik zijn allebei geboren op zondag. Dat kan geen toeval zijn, twee zondagskinders tope.
 • Excel, heel veel Excel. Dat programma kent de term ‘Kwartaal’, wat wil zeggen dat hij telkens 1,2,3,4 doet wanneer je dat doorsleept. F4 kopieert de opmaak van cellen, tenzij ge F4 gebruikt in uw formulebalk, dan toont hij alle mogelijk formules. Yep. (is Excel mannelijk? Of vrouwelijk? Geen idee. Dat heb ik niet geleerd deze week, sorry).
 • ‘Kalfke gedaan’ betekent dat je hebt overgegeven.
 • 30 worden is zo erg nog niet, integendeel, ik zou u dat aanraden, 30 worden. Weet ge wat? Geeft een feestje, dan pas is het echt geweldig.

Het is een selectie uit de dingen die ik deze week te weten kwam. Wist jij ze al allemaal? Goe zot, zeg. Slimme lezers heb ik toch. Applausje voor jezelf!

sente straatbeeld


#Projectblogboek gaat als een trein. Klik maar hier en doe mee. Tjoetjoooeeh.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • fieke

  Wat een geweldige post! Dat van die waterpas-app, dat moet ik onthouden! Hier (voorlopig nog) ook een ijskoude wc. Vreselijk!
  En dat laatste ga ik onthouden voor volgende maand! 🙂

  07/12/2014 at 10:23 Reply
 • Ellen

  Laddestoors? Nog nooit van gehoord. Perseinen, dat is het juiste woord!

  08/12/2014 at 10:25 Reply
 • AppelFien

  Ik heb je op mijn blog een tag doorgegeven, volgens mij zijn er véél dingen waar jij mee kan lachen! 😉

  08/12/2014 at 12:32 Reply
  • rominatje

   Ik hou de tag bij en laat je weten wanneer ik ’em post 😉

   10/12/2014 at 22:09 Reply

  Leave a Reply