Mijn drie top tips voor Londen

13/12/2014

Ofwel zijt ge hier omdat ge mijn blog volgt (ik zie u geirne) ofwel komt ge hier omdat ge binnenkort naar Londen vertrekt. Welkom zeg, zo plezant, een citytrip in het vooruitzicht. Geen idee waar ge moet beginnen hé? Of eens controleren of dat wel waar is wat Pinterest en alle andere sites en boekskes u vertellen. Groot gelijk, zo heb ik het ook gedaan. Laat mij ervan uit gaan (voor ieders gemak) dat ge geen beroep zult doen op geleide wandeltochten en dat soort zaken. Laat mij er ook van uit gaan (voor mijn eigen gemak) dat ge weet dat er zoiets bestaat als The Big Ben, Madame Tussauds en andere clichés. Wat kunt ge dan wel nog doen in London City? Hier, drie dingen die ik u alleen maar kan aanbevelen.

Brick Lane Market – elke zondag een ganse dag tot ongeveer 17 uur

Brick Lane is de hoofdstraat in Shoreditch. Elke zondag ontpopt die straat zich tot een sfeervolle plek vol kraampjes en standjes. Het is er groot, meerdere straten en pleinen doen elke zondag mee, dus voorzie genoeg tijd. Daar is er echt voor ieder wat wils. Ik kon er mijn hart ophalen aan kledij en accessoires. Het lief kwam dan weer zot van al het eten dat ze er verkopen. Of ge nu een paar vintage Converses, een exotisch gerecht of koffie uit een koffiezaak die in een autokoffer zit (zie hierboven) verkiest: ge zult er uw goesting vinden. Doe gelijk wij: laat u leiden door de sfeer die er hangt en loop gewoon wat rond, voor ge het weet is de dag voorbij.

Camden Lock – Dagelijks van 10u00 tot 18u00
Camden Lock

Weer eten en kraampjes en vanalles een beetje. Ge zou gaan denken dat ge dat al gezien hebt in Brick Lane, maar niets is minder waar. Zie es op de foto. Die boekenwinkel komt precies uit een roman. Ge kunt het vinden in Camden Lock Market. Er zijn ook de ‘Stalls’ in Camden Lock. Weet ge wat ge daar ziet? Etsy in het echt. Kleine houten kotjes waar creatievelingen hun creaties verkopen. Over de Stalls vindt ge het soort hutten die ge bij ons op een kerstmarkt ziet. 79 zijn er, en die verkopen u ook vanalles. Alsof dat nog allemaal niet genoeg is kunt ge nog naar de winkelstraat zelf gaan in Camden Lock. Befaamd voor hun gevels, dus als ge er rondloopt, doe uzelf dan een plezier en kijk eens omhoog.

Neal’s Yard
Neals Yard KleinNeal’s Yard ligt in Covent Garden. Het is een klein steegje, echt enorm smal en het mondt uit in een ‘courtyard’. Eens ge op het binnenplein komt is er een oase van rust en kleur, dat gelooft ge niet tenzij ge er echt staat. De pizza dat ze daar verkopen kan ik u aanraden, hoogst persoonlijk getest. En drinkt er een koffie ook. Maak een gedicht op hun voorziene stuk en zoek de vlinders die aan de muren hangen.Veel toeristen weten er niet van of vinden het simpelweg niet, dus doe een beke uw best, oké? Laat u niet kennen. Gij gaat dat vinden, ik ben er zeker van. In het allerslechtste geval: de straten errond zijn bezaaid met de ene ongewone winkel na de andere. Wij hebben daar nogal ons ogen uitgekeken, jong.

Londen is groot, levendig en overal is wel iets te zien. Wanneer ik met anderen praat over wat ik zag tijdens mijn citytrip hoor ik vaak: “Ah neen, niet gedaan”. Soms weten mensen niet waarover ik spreek, terwijl ze er zelf een week waren. Daarom dat ik dus deze oplijst. Het zijn misschien niet de cliché plekken en ge vindt ze niet in elke reisgids, maar dat doet niets af aan hun schoonheid. Weet ge, doe uzelf een plezier: zoek het één en het ander uit, smijt af en toe uw reisgids de lucht in (figuurlijk, die zijn duur!) en volg uw gevoel. Ge zult zien: Londen is de max!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Tiny

  Bàm! Opgeslagen in mijn favorietenlijst voor de volgende keer dat ik Londen aan doe. De laatste keer is al wel weer meer dan vijf jaar geleden en de hippe markjes zijn blijkbaar al lang ergens anders, zo te lezen. Thanks babe! 🙂

  13/12/2014 at 09:29 Reply
 • Sabrina

  Jep, gepind op mijn Uitstapjes-bord. Véél te lang geleden dat ik nog in Londen was!

  13/12/2014 at 21:06 Reply
 • Tips voor Londen aan de hand van anderen hun tips voor Londen – gerhilde maakt

  […] Top 3 van Romina Getest Neal’s Yard: ++ Wij hebben ook de pizza getest en die was dik in orde. Tof tentje, wel druk, maar je kan even wachten of tijdens het wachten even een nekmassage laten doen bij de buren (niet getest overigens, maar wel een geweldig concept, me dunkt). […]

  23/03/2017 at 06:42 Reply
 • Leave a Reply