Wat ik zag – De fun, de hits.

11/01/2015

Wat: De fun, de hits – Henk Rijckaert
Genre: Comedy
Duur: 1u30

Het was de première van Henk zijn show en meteen ook de eerste keer dat ik een show van hem zag. Wat ik zag ging mijn verwachtingen te boven. Om te beginnen ben ik zot van zijn decor. Het is simpel en zit zo goed in elkaar dat ge een paar keer: ‘moh!’ zult denken tijdens de show.

De humor die hij gebruikt is toegankelijk en gewoon gewoon. Wat ik daarmee bedoel? Niets te belerend, niets overdreven kritisch, geen zware boodschap. Neen, hij praat over het leven, zoals we het allemaal kennen, dat soort dagen en momenten die iedereen herkent en net daar zit het plezier. Hij neemt u mee in zijn leven. Hij pakt u mee in zijn hof, naar de winkel en laat u alles vergeten. Er was geen wereld meer, er was hij op het podium en wij in de zaal. We lachten allemaal van het eerste moment tot het laatste. Het klinkt misschien ‘te schoon’, maar het is zo. Geen dipje ergens in de show. We konden de aandacht niet verliezen, want wanneer dat dreigde te gebeuren pakte hij ons vast en voor we het wisten zongen we mee met een absurd liedje. Of kwam er een vriendje van hem tevoorschijn op het podium.

Na de show ging ik buiten roken en dan hoort ge we wat mensen tegen elkaar vertellen terwijl ze naar huis gaan. Een grip uit hun reacties:

 • “Wreed wijs”
 • “Dat was goed hé?” – “Wat vond gij ervan?” – “Goed jong, goed.”
 • “Das was nu nekeer ene waarbij ik mij niet heb verveeld.”
 • “Het zit toch wel goed in elkaar hé zeg.”
 • “Ge moet het toch maar doen hé jongne.”
 • “Ja, hij is goed bezig zu.”
 • “Op een bepaald moment had ik echt gewoon de slappe lach.”

Zij zeggen het u en ik zeg het u. Ge zult dat hier en daar nog zien verschijnen in een gazet, ik ben er zeker van. Het was de eerste voorstelling die ik zag in 2015 en als die de maatstaf wordt voor de rest van ‘t jaar, dan ligt de lat hoog. Diene mens is gemaakt om op dat podium te staan en wij om ernaar te kijken.

Henk Rijckaert small


In de ‘Wat ik …’ categorie neem ik u mee naar dingen die ik zag. Ik zal u hier ook vertellen over dingen die ik las of hoorde. Wanneer het goed was wil ik u daar namelijk over vertellen, vandaar dus deze rubriek.

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • fieke

  Super! Ik wou de nieuwe show al gaan zien, nu ben ik nog zekerder!

  11/01/2015 at 10:24 Reply
 • Tommy

  Try-out gezien hier in Bentille.
  Zelfde idee

  11/01/2015 at 12:50 Reply
 • Leave a Reply