Geweldig & Gênant – 14

13/01/2015

Geweldig & Gênant
Deze week was een bloemlezing van mijn talenten als huisvrouw. Het is ongelooflijk hoe moeilijk ik het heb met zoiets als ‘het huishouden’. De appel is duidelijk ver van ons mama haar boom gevallen. Volgens mij staat die haar boom ergens in China in zo’n Bonsai-tuintje en loop ik rond in Het Leen. Verder was ik weer een woord kwijt, maar geef zelf toe: dat was al lang geleden hé? Ik vind dat wel, ja. Er is ook gebleken dat ik niet zoveel weet over auto’s en hun mechaniek, tot wanhoop van het lief.

 

Geweldig

 • Morgen is er een Give-Away op mijn blog. De eerste. OOIT. Ahmagad!
 • Ik ben al 12 dagen bezig met #woordvandedag op Instagram en ben het nog niet één keer vergeten.
 • De ovenschotel die het lief maakte afgelopen zondag. Omnomnomnom.
 • Het buiten zien regenen en waaien terwijl we samen binnen onder een dekentje in de zetel liggen.
 • NIeuwe rubrieken lossen en zien dat mensen enthousiast zijn.
 • +100 vind-ik-leuks op mijn Facebookpagina. Pas maar op, seffens word ik nog populair. Ocharme het lief.
 • Uw clignoteur die voor eventjes synchroon klikt met uw voorligger.

Gênant

 • Uitleg geven aan uw kleine zus. Met haar spreken over talen en duidelijkheid scheppen. “In het Engelands zeggen ze …”. Beseffen dat dat woord niet klopt. Niet eens verbaasd zijn. Ge ziet, die gasten leren nogal wat bij van hun grote zus hé. Hou u maar vast wereld, ze komen eraan, hopelijk met correcte woorden.
 • Alle lichtjes zien flikkeren in uw auto en een beetje paniekerig doen tegen het lief. Hij die zegt: “ik heb u toch gezegd dat het niet klopt dat ge daar olie bij moet gieten!” en ik die kijk als een koe op een paal. De auto binnen brengen in de garage en uw uitleg doen. De garagist horen zeggen dat olie inderdaad ververst wordt en dat ge dat niet hoort ‘bij te gieten’. De mannen een blik zien uitwisselen van: ‘Vrouwen …’. U wat schamen en schuifelen met uw voeten. Nog geen 24 uur laten horen dat de oliefilter los stond en ge veel chance hebt gehad. Dus. Water moet ge bijvullen voor uw ruitensproeiers. Olie hoort ge niet bij te vullen. Tien jaar heb ik mijn rijbewijs en ik wist dat niet. Een cliché bevestigd. Zucht. Ge zou toch denken dat ze u zoiets leren in de rijschool hé? Nope. 
 • Naar de Albert Heijn in Holland gaan met het lief. Enthousiast alle rayons doen en hippe dingen kopen. Aan de kassa fier om een klantenkaart vragen en volmondig “JA!” antwoorden elke keer de kassierster “Zegeltjes?” zegt. In de auto beseffen dat ge zegels hebt gekocht aan 10ct. het stuk en dat ge er zo 490 moet verzamelen eer ge die terug in kunt wisselen tegen cash. What the actual fuck, Holland? Een ‘spaarrekening’ in zegels? 1950 heeft getelefoneerd. Ze willen hun systeem terug. 
 • Al het karton klaarzetten in de voorbouw. Mij de perfecte huisvrouw voelen, want ik heb dat onthouden en al allemaal klaargezet. Fier op uzelf zijn wanneer het lief binnenkomt. Het lief zien wijzen naar de kalender gevolgd door een droge: “We zijn januari schatteke, geen februari.”. Al het karton daar laten staan tot de volgende week. Ja, pffft. Ge denkt toch niet dat ik dat allemaal terug naar achteren zou sleuren zeker? Het stond er en kon er blijven staan. Januari en februari zijn trouwens maar 4 letters verschil. 
 • Laddestoors (perseinen) hebben en dat niet gewoon zijn. Die dingen nooit optrekken, of ze wel optrekken en dan open laten staan. Wanneer ge bij ons passeert hebt ge twee opties: open of toe en het tijdstip speelt daarbij geen rol. Ge moet dat ‘s ochtends optrekken. Zot. Het is ochtend. ‘s Avonds moet ik die dan meteen niet meer laten zakken, want ze zijn al gezakt. In mijn huishouden marcheert dat perfect. We zijn toch nooit in die voorbouw, dus wij hebben daar geen last van. Allez, of ik toch niet. Hallo #9980, ik ben de slechtste huisvrouw ooit, geen paniek, we liggen niet dood. Over.
 • Iets apart leggen om het zeker niet te vergeten of kwijt te raken. Waneer ge het nodig hebt vergeten zijn waar het ligt, maar wel nog weten dat ge het ergens speciaal gelegd hebt om het zeker niet te vergeten. Weet ge, soms vind ik mezelf ook vermoeiend.
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Eilish

  Dat apart leggen om zeker niet te vergeten heeft bij mij ooit geleid tot het moeten laten openboren van het slot van mijn bankkluis (dure affaire !) Ik was de sleutel dus kwijt en heb hem achteraf ook nooit meer teruggevonden. Ik ben een oeverloze vergeter, leg ook overduidelijke linken niet. Het scheelt dat ik achteraf goed kan lachen met mezelf …

  13/01/2015 at 13:21 Reply
 • appelstien

  ik moest clignoteur googlen seg, ik leer óók nog woorden bij van u!

  13/01/2015 at 14:36 Reply
 • Kim

  Hoezo, olie moet ge niet bijvullen? *oink* 😀

  Dat van die ophaalkalender kunt ge ook positief bezien: ge had tenminste die van 2015 al hangen. Ik zou er dan weer zo één zijn die dien van 2014 laat hangen en zich dan afvraagt waarom ze de enige in de straat is met een PMD zak aan de brievenbus.

  13/01/2015 at 14:43 Reply
 • ktrn

  Euh .. ik weet niet wat voor garagist jullie hebben maar olie moet je wel degelijk bijvullen hoor .. je hebt niet voor niets een oliepeilstok zitten 😉 (en ook om het jaar ongeveer laten verversen, dat wel). Ook ruitenvloeistof moet je af en toe bijvullen en koelvloeistof!

  (Ja, ik ben toch wel een beetje fier dat ik dat weet :p )

  13/01/2015 at 15:57 Reply
  • rominatje

   Gij zijt mijn heldin van de dag! ^^

   14/01/2015 at 18:14 Reply
 • Tiny

  Ma jaaaa, je mag toch olie bijvullen als ze bijna leeg is en je hebt geen tijd/goesting om naar de garage te gaan om die te laten verversen? Wat is da nu? *mannen* *eyeroll*
  Tsss…

  En zijn ‘t geen lattenstores? Stores van latten? *muggenzifter* 😉

  13/01/2015 at 17:41 Reply
  • rominatje

   Geen idee …

   14/01/2015 at 18:15 Reply
 • AppelFien

  Ik had al opgemerkt dat gij veel boeken leest in het Engelands, he… (gniffel)

  14/01/2015 at 10:20 Reply
 • Lien

  Die ovenschotel van het lief, is dat die die op instagram passeerde? Want die zag er heerlijk uit? Wat zat erin?

  14/01/2015 at 18:08 Reply
  • rominatje

   Gehakt, bloemkool en aardappelschijfjes. De saus was geen bechamelsaus, maar eerder een gratinachtige saus met kweetniehoe lekkere kruiden. Erop was gruyère.

   14/01/2015 at 18:17 Reply
 • Neeltje

  Zegeltjes van de ah zijn makkelijk als je hier woont, 1 keer in de maand gratis gaan winkelen en nog geld terugkrijgen ook! Altijd goed voor het humeur!!!

  14/01/2015 at 21:32 Reply
 • Le petit requin

  Ik kan ook zo blij worden van synchrone pinkers!
  En even hard niet blij van dingen opzij leggen en kwijt raken. Zeker wanneer het moment dat ik het nodig heb een half uur later is ofzo.

  15/01/2015 at 14:00 Reply
 • Prinses op de kikkererwt

  Merci, heb er smakelijk mee moeten lachen :). En dat van die zegeltjes snap ik niet…

  15/01/2015 at 20:10 Reply
  • rominatje

   Die hebben zegeltjes dat ge kunt kopen. Per euro die ge uitgeeft kunt ge een zegelke van 10 cent kopen. Daar moet ge dan ouderwets de achterkant van likken en die in een boekje plakken. Je boekje moet vol zijn voor je het kan inruilen tegen cash geld. Voor een vol boekje heb je 490 zegeltjes nodig (dus 49 euro aan zegeltjes) en dan krijg je 52 euro cash (3 euro winst dus!). Wij wisten dat niet en hebben dus per ongeluk al voor rond de 9 euro aan zegels gekocht!

   Ik wist niet eens dat zoiets nog bestond. Tweeduizendenvijftien. Alstemblieft.

   15/01/2015 at 20:14 Reply

  Leave a Reply