Jan de Soeperman maakt soep en ik geef ze weg!

14/01/2015

Wanneer het buiten zo koud is zoek ik overal de warmte op. Eén van de dingen waar ik warmte uit haal is soep. Niets lekkerder dan een kom soep met een goed stuk brood. Toen ik hoorde van Soeperman Jan werd ik meteen fan. En niet alleen omdat ik een zwak heb voor flauwe woordspelingen. Wie is die geniale mens? Ik leg het u uit.

Jan is 32 en werkte als marketeer voor verschillende bedrijven. Hij besliste het roer om te gooien en stampte zijn eigen zaak uit de grond. Zijn concept is simpel: hij maakt soep en levert die in het Meetjesland. Wij als klanten kunnen dat dan kopen voor 3.50 euro per liter. Of ge betaalt cash wanneer hij levert, of ge betaalt een 5-soepenkaart op voorhand via overschrijving en hij houdt voor u bij hoeveel soepkes ge nog tegoed hebt. Uw saldo plakt met een stickerke op uw geleverde soep. De soep wordt dan aan uw deur gezet. Ja gasten, dat kan nog in ‘t Meetjesland. Hier heerst vrede.

Hij heeft een vaste ronde en doet bepaalde steden en dorpen op vaste dagen, ge vindt dat schema hier. Ook op de markt kunt ge Jan en zijn soep bewonderen. De woensdag in Ertvelde, de vrijdag in Sleidinge en op zaterdag staat hij dan weer achter een kraamke in Evergem. Elke week verandert zijn menu en ge kunt dagelijks kiezen uit twee soorten soep. Zijn menu vindt ge op zijn pagina. Trouwens, alle groensels komen van een lokale boer en zitten boordevol vitamientjes, moest ge nog een argument nodig hebben. De dag voor ge uw soep wilt stuurt ge Jan een mailke, smske of Facebookbericht en nog geen 24 uur later hebt ge lekkere verse soep.

soepermanjan small

Wij kochten zijn erwtensoep afgelopen vrijdag, onze Jan leverde dat bij het lief op zijn werk en de dag nadien werd mijn ziel verwarmd door erwtensoep met spekblokjes en heerlijk brood. De soep is eerlijk, zoals de mama (of het lief) die maakt, niet overdreven gekruid en dat is maar goed ook, want ge kunt dat dan zelf toevoegen naargelang uw eigen goesting. Zijt ge Meetjeslander en wilt ge ook een kommeke soep, dan is Jan uwe man! #fangirl.

 


Wilt ge zelf Jan zijn soepen uittesten? Dan krijgt ge van ons die kans. Ik mag één 5-beurtenkaart weggeven aan een lezer. Vertel mij hieronder wat uw favoriete soep is en waarom. Vrijdag 16 januari maak ik de winnaar bekend om 13u00 op mijn Facebookpagina. Let op hé gasten, dit is enkel voor mensen die wonen in het Meetjesland en dus binnen Jan zijn ronde vallen. 

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Kim

  Heeft Jan toevallig gene sympathieke broer in het Pajottenland? 🙂

  14/01/2015 at 09:18 Reply
 • Nele

  Of een neef in het Hageland. I need this. Oh God, I. Need. This.

  14/01/2015 at 10:21 Reply
 • Jozefien

  Helaas, geen soepkaart voor mij, maar mijn absolute nummer 1 blijft toch gewoon pompoensoep.
  Man man man, lekker.
  Wortel-kokossoep met curry heb ik nog nooit gegeten, maar lijkt mij anders ook wel serieus de moeite.

  14/01/2015 at 10:40 Reply
 • Joke

  voor mij mag het tomatensoep met balletjes zijn… En als het ingewikkelder mag zijn… Pompoensoep met paprika…

  14/01/2015 at 13:01 Reply
 • Katrijn

  Kim, ik dacht juist hetzelfde te zeggen! 🙂

  14/01/2015 at 13:19 Reply
 • appelstien

  Oh nu heb ik goesting in erwtensoep… Maar hier is’t ook veel te ver voor de Soeperman, vrees ik. ‘t Zal zelf koken zijn!

  14/01/2015 at 15:44 Reply
 • Wendy

  Courgette-kokossoep: niets smaakt beter dan courgettesoep waarvan je het lékker warm krijgt, terwijl het kokosaroma doet wegdromen van exotischer oorden – het blijft naar meer smaken!

  14/01/2015 at 16:26 Reply
 • Leen Oost

  Als Soepervrouw Leen (alias ‘t soepwijf van Jan) wil ik ook mijn woordje kwijt…
  Ik vind dit artikel super tof geschreven, met enkel waarheden als een koe (en dat laatste past zeker in het Meetjesland 😉
  ‘t Is volstrekt juist: eerlijke soep van nen eerlijken mens!
  Proeven, zou ik zo zeggen! 😉

  14/01/2015 at 20:41 Reply
  • rominatje

   Merci voor ‘t compliment ^^

   14/01/2015 at 21:47 Reply
 • kim

  Is da hier nen toffen tekst, helemaal waar… jan is volledig onze man alle over-buurman.. en een soep kiezen…. moeilijk maar toch de wortelkes soep. Gewoon met liefde gemaakt dat smaakt… doe zo verder buurman. Juist nog keer leveren in een supermanpak zou het compleet maken hahahaha…. we zijn fan!

  14/01/2015 at 21:01 Reply
 • Debbie Wauters

  diene mens heeft dus uit de grond gestampt wat ik ook van zin ben hier in mijn klein dorpke 🙂 maar eerst nog ffkes verder avondschoolke volgen voor de juiste papieren 🙂

  14/01/2015 at 22:53 Reply
 • Sven

  Als ex-klasgenoot van zowel de soeperman als zijn soeperwijf vind ik het ook de max dat Jan deze stap zet. Zoals ik hem al liet weten: Dirk Ongehenae zou trots zijn! Ow ja: mijn favoriete soep: Julienne met ballekes. 🙂

  15/01/2015 at 09:25 Reply
 • Eilish

  Verdorie toch, ik woon toch echt in achtergesteld gebied hé. Ik woon in het Meetjesland, die mens doet twee grensgemeenten aan, maar ik kan op mijn kin kloppen.
  Maar kijk, laat mij nekeer stoefen : “ik maak zelf de beste soep van de wereld”, veel met groentjes uit eigen hofke, en soms zelf bouillon trekken ook nog. Voila !
  Maar voor diegenen die de soep winnen, laat ze vooral smaken, diene mens gaat dat zeker even goed doen als ik 🙂

  15/01/2015 at 14:16 Reply
 • Guust Pap

  Hier in Roeselare is vorige maandag soep gedronken van die Soeperman uit Sleidinge.
  Roeselare ligt niet weliswaar niet in het Meetjesland en zal daar ook nooit deel van uitmaken – zoveel is zeker. Maar ikzelf woon in die mooie Belgische streek en heb mijn collega’s een tractatie gedaan met die lekkere Meetjeslandse soep.
  Reactie was snel merkbaar – ze (die soep) was direct op en men vroeg me toch of dat voor herhaling vatbaar is. Maw.: ze was lekker (die soep). En dat was iedereen zijn mening.

  15/01/2015 at 16:04 Reply
 • Guust Pap

  Voor de flauwerikken: ik heb een fout geschreven.
  Er staat: Roeselare ligt NIET weliswaar NIET in het Meetjesland.
  Moet natuurlijk zijn: Roeselare ligt weliswaar NIET in het Meetjesland.
  Waarvoor mijn verontschuldigingen.

  15/01/2015 at 16:10 Reply
 • Falderie

  zo jammer, ik woon te ver!

  15/01/2015 at 17:55 Reply
 • Heidi Hamerlinck

  Mijn lievelingssoep is tomaten/paprikasoep met room en basilicum!!! Waarom? Omdat mijn zus die zo goed kan maken!!

  15/01/2015 at 20:57 Reply
 • liliane stevens

  Jan, de soepman
  was ooit mn lieve buurman
  dikke duim voor wat hij doet
  ben er zeker van : zijn soep smaakt goed
  voor mij graag een erwtensoep dat ik met plezier ontvang
  dus kom maar af, hopelijk duurt het wachten niet te lang…..
  groeten aan jan en leen

  16/01/2015 at 09:32 Reply
 • Evi

  Wortels, pastinaak of prei,
  het maakt mij allemaal even blij!
  We zitten hier al jaren met een soeptekort
  Omdat er iets met de smaakpapillen van mijn wederhelft schort.
  Soep hoeft echt niet voor mijn vent
  en daarom ben ik heel content
  dat, al kan ik zelf niet goed soep maken,
  ze mij vanaf nu wel wekelijks zal smaken!

  16/01/2015 at 09:51 Reply
 • griet

  Ik zag hem al staan op de markt bij ons, maar wist niet goed hoe of wat! Super, ik probeer het zeker eens uit maar het zou natuurlijk leuk zijn om een zetje te krijgen :)) Lievelingssoep is courgette met klein beetje sojaroom mmmmm

  16/01/2015 at 12:16 Reply
 • Marjolein

  Venkelsoep!! Heerlijk…

  17/01/2015 at 17:42 Reply
 • Meetsje

  Ooit zal het me lukken om op een markt de lekkere soep van jantjesoep te kopen,het proeven van wortel-pastinaaksoep , jaman lekker hoor!
  Doe zo voort Jantje

  18/01/2015 at 13:34 Reply
 • Leave a Reply