Er gaat hier wat afgelezen worden dit jaar.

22/01/2015

Romina Milaan - Big City Life Blog - Reading Challenge

Ons Kathleen van de Verbeelding (ja, die is een beetje van ons ja, blogsters-united) lanceerde een book challenge. Haar lijst met uitdagingen is simpel, edoch geniaal, dus ik kon niet anders dan meedoen. Er zijn dertig punten om mij wat uit mijn comfortzone te halen. Mij kennende zullen de opgesomde boeken wel nog veranderen, maar ik wil de challenge wel volledig doen. Ik ben best wel wreed enthousiast, eigenlijk. Nieuwe schrijvers leren kennen, van andere genres proeven, enal! Om het met de woorden van mevrouw Verbeelding herself te zeggen: bring it on. Nog even voor de duidelijkheid: groen is wat ik al gelezen heb en het rose zijn links naar Goodreads.

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
  Check, zeg ik u. Met dank aan The Mortal Instruments.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  Boy: Tales of Childhood – Roald Dahl.
 3. Een non-fictie boek
  Check, volop bezig in Steal Like an Artist en Getting Things Done volgt zeker nog.
 4. Een fantasy boek
  Check. The Mortal Instruments, yet again.
 5. Een Sci-Fi boek
  Help? Iemand?
 6. Een graphic novel
  Jonges, dat wordt zoeken.
 7. Een mystery of thriller boek
  IV – Arjen Lubach, zegt het lief, dus dan gaan we dat doen. Nu zie ik overal mensen zot worden (of al zijn) van Bird Box – Josh Malerman, zelfs in de klas. Misschien dat ik die ook een kans geef. Waarschijnlijk wel, ik ben al te curieus.
 8. Een romance of chicklit
  Ik zeg u dat ik ze allebei afcheck en meer dan één ook.
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12 jaar
  Daar zal ik mij nog in moeten verdiepen.
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
  Op aanraden van mijn leerkracht Frans: A long walk to freedom – Nelson Mandela
 11. Een historische roman
  Isabel Allende – Inés, of my soul. Erin begonnen, niet uitgelezen. Tijd om de draad op te pikken!
 12. Een boek met prentjes
  Telt het boek dat Baby MC kreeg voor nieuwjaar? Dat is met prentjes van Puk & de Petteflet.
 13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen (Pulitzer, Man Booker, …)
  Oorlog & terpentijn – Stefan Hertmans stond al even op mijn lijst.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
  Zie puntje 7, met dank aan het lief en puntje 10, met dank aan de leerkracht Frans.
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
  Charlotte Brontë – Jane Eyre is van het jaar 1847, hoog tijd dat ik het lees dus.
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
  Check! The Mortal Instruments, yet again.
 17. Een boek waar je gek van was als kind
  Matilda – Roald Dahl, of Thea Beckman of Zij en Haar? Veel keuze!
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uigelezen
  Insert punt 11: Isabel Allende met haar Inés.
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
  Weer ons Isabel die redding brengt (punt 11)
 20. Een boek dat je kan uitlezen op één dag
  Zou dat niet lukken met dat kinderboek uit punt 17? Ik gok van ‘yes’.
 21. Een boek dat verfimd werd
  Check: The Mortal Instruments. Dat was een reeks van 6 boeken, ik haal eruit wat ik kan. 
 22. Een boek waar een televisiereeks op werd gebasseerd
  Pipi Longstocking – Astrid Lindgren. Dat moet wel, ik ga in juli naar Gotland, Zweden.
 23. Een boek dat al zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
  Harry Potter staat er al het langst op, maar of dat gaat lukken? Yolo. Harry Potter.
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
  Na lang zoeken heb ik beslist om Carpe Diem – Autumn Cornwell te lezen.
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
  Mijn Zuid-Afrikaanse collega leerde me dat het lief een roi kop is. Ze vertelde zo schoon over Zuid-Afrika en raadde mij ook Deon Meyer aan om het land beter te leren kennen via fictie. Vandaar dus Thirteen Hours – Deon Meyer.
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
  Inés (punt 11), kind, gij gaat deze lijst op uw eigen redden.
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
  Geen idee, whatsoever.
 28. Een boek in een andere taal dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
  Le tour du monde en 80 jours – Jules Verne, die ligt al te wachten op mij.
 29. Een bundel kortverhalen
  Daar zal ik toch nog eens goed op moeten zoeken. Ik ben daar eigenlijk geen fan van.
 30. Een poëzie bundel
  Geen seconde twijfel: Verzamel de liefde – Bart Moeyaert.

Op Goodreads heb ik mijn target op 50 boeken gezet voor dit jaar. Elke review wordt daar gedeeld, ge kunt dat daar volgen (klik hiernaast op de button) en soms deel ik al eens iets op Facebook ook. Rond de helft van ‘t jaar zal ik hier eens een tussenstand komen brengen, kwestie van mezelf wat te motiveren. Kelly vroeg uw tips en ik ben daar al een beetje gaan snollen, maar van enkele genres heb ik niet genoeg verstand. Als gij tips hebt, zeg ze mij alsjeblieft en eeuwige dankbaarheid volgt.


Vraagje, off topic (sorry), maar is het rose (van die links) goed leesbaar voor iedereen? Of pas ik dat wat aan?

Previous Post Next Post

26 Comments

 • stefanie

  die oefening ga ik ook wel eens doen, nu grijp ik vaak naar hetzelfde genre.

  22/01/2015 at 13:06 Reply
 • stefanie

  ps roze niet zo goed leesbaar.

  22/01/2015 at 13:08 Reply
  • rominatje

   Dat rose, daar vreesde ik al voor. Thuis eens schoon oplossen 🙂 Zal voor morgen zijn.

   22/01/2015 at 14:38 Reply
 • appelstien

  Jamaar seg, nu krijg ik ook goesting… Geen tips trouwens, wel een volle boekenkast die ik eens wil lezen, dit is misschien een goeie aanleiding.
  Ah en ik kan de roze letterkes ook niet echt goed lezen…

  22/01/2015 at 14:08 Reply
  • rominatje

   Als ik echt aanraders heb dan laat ik het hier wel weten 😉

   22/01/2015 at 14:39 Reply
 • Tita

  Ik kan het roze wel lezen, maar een feller roze zou gemakkelijker zijn. 😉 Ik blijf dit volgen om nog wat boekentips op te doen, maar ga zelf niet echt mee doen aan de challenge. Ik lees liever waar ik zin in heb.

  22/01/2015 at 14:38 Reply
  • rominatje

   Wat is uw ‘zin’/genre dan? Rose zal aangepast worden ^^

   22/01/2015 at 14:39 Reply
   • Tita

    Vanalles: chicklit, een goede roman,… Maar ik lees deels volgens mijn gemoedstoestand. 😉

    22/01/2015 at 14:41 Reply
    • rominatje

     Dat ken ik.

     22/01/2015 at 14:58 Reply
 • Tita

  O, en je button van goodreads werkt niet. 😉

  22/01/2015 at 14:40 Reply
  • rominatje

   Fixed!

   22/01/2015 at 14:58 Reply
 • Myriam

  Een boek dat ik in één keer uitlas (tot 2 u ‘s nachts) is ‘In een sluier gevangen’ van Betty Mahmoody. Waar gebeurd, verfilmd (film trok op niets), maar je zit gevangen in het boek vanaf lijn 1 !

  22/01/2015 at 15:18 Reply
  • rominatje

   Ah, die ga ik toevoegen aan de ‘te lezen’ stapel. Merci.

   22/01/2015 at 15:52 Reply
 • Le petit requin

  Ik doe ook mee, al lees ik gewoon mijn goesting en ga ik 1x per maand (wanneer ik op mijn blog het overzicht geef van mijn gelezen boeken) kijken welke puntjes ik al kan afstrepen. Als ik dan na een paar maand merk dat een paar puntjes het overdreven goed doen en andere totaal niet aan bod komen, dan ga ik dan wel wat specifieke boeken uitkiezen.
  Je hebt mijn tips misschien al wel gelezen bij Kelly (zowel Tales from the Crib-Kelly als Ma vie en vert-Kelly), maar hierbij degene die voor jou nog nuttig kunnen zijn:
  – graphic novel: Persepolis van Marjane Satrapi of De maagd en de neger van Judith Van Istendael
  – boek gericht op kinderen onder 12 jaar: ik ben nu bezig in Pluk van de Petteflet, gewoon omdat het eigenlijk wel plezant is om dat nog eens te herlezen 🙂 Telt ook voor het boek met prentjes eventueel.
  – boek dat je kan uitlezen op een dag: de boekjes van Wouter Deprez, met als koploper “Waarom je moeder en ik altijd een kamerjas dragen” en “Kies” (zijn trouwens ook boeken met prentjes)
  – bundel kortverhalen: Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen ligt op mij te wachten bij mijn ouders, dus vermoedelijk wordt het dat. Ik heb wel al gehoord dat je de verschillende brieven best niet te snel achter elkaar leest en aangezien het er 365 zijn, ga ik misschien nog een andere optie moeten zoeken die zeker wel uitraakt in 2015 🙂

  22/01/2015 at 15:36 Reply
  • Ellen

   Het leukste is als je Brieven aan Doornroosje op je nachtkastje legt en elke avond één brief leest. Dan ben je klaar op het einde van het jaar.

   26/01/2015 at 09:48 Reply
 • Le petit requin

  Ah ja, en dat roze is wel leesbaar, maar niet super. Erger is dat je goodreads-button niet werkt! 😉

  22/01/2015 at 15:36 Reply
  • Le petit requin

   Euhm ja, delete dit maar. Ik ben zodanig lang bezig geweest met die vorige comment (beginnen typen, iets opzoeken en dan lala, vogeltjes en dinges) dat het goodreads-dink ondertussen niet alleen al gemeld, maar zelfs opgelost is! Gij snelle gij! Als in snel van rap he; niet dat ge niet schoon zijt, maar dat is wat raar als comment. En nu ga ik stoppen, want het komt hier niet meer goed vandaag denk ik zo. Zucht voor mijn hoofd.

   22/01/2015 at 15:39 Reply
   • rominatje

    Hahaha. Luidop gelachen! 😀

    22/01/2015 at 15:51 Reply
 • Miss Pixie

  Zat sinds ik de challenge zag te twijfelen of ik zou mee doen en het begint toch serieus te kriebelen.. Ik las vroeger boeken met hopen, maar sinds ik werk ben ik al blij als ik mijn Flow magazine uitkrijg voor het volgende uitkomt :p

  Romina serieus: “Harry Potter staat al keilang op het lijstje” als in “nog nooit HP gelezen”? #MondValtOpenVanVerbazing :p

  En ja, het roze is ok 🙂 Grote fan van het roze 😉

  22/01/2015 at 18:14 Reply
  • rominatje

   Dat is een verhaal op zich. Jaren geleden heb ik een eerste editie hardcover gekregen van de derde Harry Potter en ondertussen heb ik al drie boeken van die reeks, de andere vind ik niet. Het is wel zonde om nu de reeks te kopen in een andere editie, of om andere edities te steken tussen degene die ik al heb. Dus blijven zoeken achter de oude hardcovers tot ik een complete reeks heb, dan zal ik ze eindelijk kunnen lezen ^^

   22/01/2015 at 18:52 Reply
   • Miss Pixie

    Ok, dan begrijp ik het wel al wat beter. Ik heb de hele reeks in paperbacks 😉

    Mijn boeken van Twilght zijn alle 4 een verschillende uitgave, verschillende groottes en dan nog 2 in het Nederlands en 2 in het Engels. Je kan je niet voorstellen hoezeer dat op mijn zenuwen werkt telkens ik naar de boekenkast kijk 😉

    22/01/2015 at 19:50 Reply
 • Melissa

  Korte repliek alvast…
  Je wil graag een anderstalig boek lezen, waarom niet jouw kadootje van Kerst? To kill a mockingbird? Iedereen zou dat moeten gelezen hebben.

  Graphic novel: Maus. Zeer en zeer goed

  Viola.

  22/01/2015 at 18:33 Reply
  • rominatje

   Maus werd ook al getipt op FB, toch eens checken. Ik lees altijd Engels of Nederlands, dus Frans is anderstalig 😉

   22/01/2015 at 18:46 Reply
 • fieke

  Na veel twijfel, en het voornemen om geen lijstjes meer te beginnen, kriebelt het hier ook om mee te doen! Bedankt voor de vele tips, ik denk nog even verder na over mijn lijst.
  Voor mij is het roze wel leesbaar, het zou wel nog iets donkerder mogen 🙂

  22/01/2015 at 22:36 Reply
 • Ellen

  Tof, zo’n challenge. Maar ik weet eigenlijk wel zeker dat ik me niet aan science-fiction wil wagen. Mogen we zeuren?

  26/01/2015 at 09:49 Reply
 • ktrn

  Lees Starters van Lissa Price voor sci-fi. Het is wel een young-adult boek. Ik was vroeger niet aan sci-fi maar sedert de films “The Giver” en “Divergent” vind ik het nu helemaal te pruimen 😉

  26/01/2015 at 18:21 Reply
 • Leave a Reply