Pintertest, wat een geniaal idee!

24/01/2015

Zoals ge weet zou ik dik buizen op mijn examen van ‘huisvrouw’. Op zich is dat geen ramp, daar zijn oplossingen voor, maar tegelijkertijd wil ik mij niet laten kennen. Ge weet wel, zo van: “Hoe moeilijk kan dat eigenlijk zijn zeg?”. Wanneer ge op mijn Pinterest gaat kijken zult ge DIY, upcycling, recepten en van alle andere hippe dingen vinden. Ik vond het wel eens tijd om die zaken te beginnen uittesten. Toen ik dat vertelde tegen het lief zei hij: “Dan moet ge het op zijn minst ‘Pintertest’ noemen”. Enter deze rubriek: Pintertest. Of ik nu slaag of faal, mijn testen en hun uitslagen komen hier terecht en dan kunt ge zelf uw oordeel vellen: ligt het aan mij of aan de pinnermensen? Ik zal u het ook wel vertellen, eerlijk is eerlijk.

Wat wordt er getest? Recept voor een carbonara met pompoen


Ingrediënten:

 • 2 eetlepels zout
 • peper
 • 2 eetlepels geperste look
 • 60 ml  kippenbouillon
 • 1 grote spaghettipompoen
 • 4 sneden spek in blokjes gesneden
 • 2 eigelen + 1 volledig ei
 • 100 gram Parmesan kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Prik verschillende keren in de pompoen met een vork (doe maar een keer goed zot) en steek die in de oven voor 75 minuten. Dat kan iets langer of minder lang zijn afhangende van de grootte van uw pompoen. Haal hem uit de oven en laat die pompoen wat afkoelen. Eens het niet meer kokendheet is snij je de pompoen door in de lengte. Lepel de zaadjes eruit en scheur het vruchtvlees met een vork (weeral: doe maar goed zot). Smijt het losgetrokken vruchtvlees in een kom en zet die opzij. Neem een nieuwe kom voor de 2 eigelen en het volledige ei en kluts (met een klopper) die samen met de Parmesan. Voeg zout en peper toe. Zet dat ook maar opzij.
Neem een grote pan en bak het spek tot het goed krokant is (vegetariërs verzinnen hier wel iets anders). Doe er de look bij en na een minuutje voeg je ook de bouillon toe. Laat het op een laag vuur sudderen tot het vocht verdampt is.
Laatste stap, we zijn er bijna (komaan, gij kunt dit). Neem het eimengsel en roer het door de spekblokjes in de pan. Zorgt dat uw ei niet bakt (alhoewel een omelet ook lekker is). Wanneer uw ei goed door het spek geroerd is voeg je de pompoen toe. Nu moet je alles eens goed doorroeren of goed schudden met de pan. Serveer met wat peper en Parmesan on top, gelijk de echte!


Recept Carbonara Pompoen Paleo

Ik vertelde het lief fier en vastbesloten dat ik ging koken en hij vond dat wreed geestig en ook wel wat spannend. In al zijn enthousiasme beloofde hij de perfecte sous-chef te spelen. Zelf vond ik het ook zotjes, maar dat liet ik hem niet merken, zelfzekerheid, enal. Hij is tenslotte mijn hulpje en ik de echte kok. Het recept werd afgeprint en ‘vertaald’ (Fahrenheit naar Celcius), ingrediënten werden gekocht en de kodak was opgeladen. Ready? Set? Go!

Dus ik nam de pompoen en stak die in de oven. Mijn pompoen was zacht genoeg na een dikke 75 minuten. De geur was zalig en de fierheid begon me al te overvallen (don’t judge, het rook echt lekker!). De messen werden bovengehaald en het snijden ging zeer makkelijk. Net nadat ik de pompoen gehalveerd had kwam het lief thuis van zijn werk, klaar om te assisteren waar nodig. Hij stropte zijn mouwen op en nam mijn recept. Hij keek naar mij, de pompoen en begon te lachen. De pompoen die ik heb gekocht is een Butternut en ik had een Spaghettipompoen moeten kopen. Serieus? We heeft er daar nu ooit al van gehoord in zijn leven? Een spaghettipompoen. Het lief zei dat dat in het recept stond, maar ik had gekeken naar de fotokes erop en ik vond dat mijn Butternut daar echt goed op leek. Soit. Ik zwaaide met de witte vlag, we gingen rap naar Carla (de lokale zelfstandige-die-vanalles-en-nog-wat-verkoopt) om prei en wortelen en het lief maakte een heerlijke soep. Ge ziet, deze rubriek was een geweldig idee. Op naar de volgende test!

pompoen butternut soep pinterest


 

Het originele recept vind je hier en de pin staat op dit Pinterestbord.

 

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Heidi

  Da’s inderdaad een schiterend idee, Pintertest. sommige dingen die daar staan kunnen volgens mij echt niet zo simpel of lekker of … zijn als iedereen mij wil doen geloven. Enneuh, merci voor die eerste test, eindelijk een idee voor die spaghettipompoen die hier nog ligt! 🙂

  24/01/2015 at 15:36 Reply
 • Heidi

  * schitTerend…

  24/01/2015 at 15:36 Reply
 • Falderie

  Ik zou dat gegarandeerd ook voorhebben met die pompoenen!:)

  24/01/2015 at 19:18 Reply
 • Le petit requin

  Is dat dan van smaak zo verschillend, zo’n butternut en zo’n spaghettipompoen (ik stel mij daar helemaal geen pompoenachtige groente bij voor eigenlijk)?
  Ale, ik zou gewoon voortgekookt hebben met die butternut precies 🙂

  25/01/2015 at 14:49 Reply
 • Prinses op de kikkererwt

  O, is dit een rubriekje? Wat een geweldig idee, die pintertest :). Ik wou bijna dat ik het zelf bedacht had ;).

  25/01/2015 at 21:55 Reply
 • Prinses op de kikkererwt

  En zo’n spaghettipompoen is niet te krijgen, joh, behalve bij mensen met een zeer specifieke moestuin. Ik zou dus ook gewoon voort gekookt hebben met de pompoen die je had :).

  25/01/2015 at 21:57 Reply
 • Ellen

  Goed gevonden!

  26/01/2015 at 09:46 Reply
 • rominatje

  Ik kon niet verder koken met die Butternut. Uw vlees van die spaghettipompoen vervangt de spaghetti in een carbonara, dus met die Butternut ging ik pompoenstoemp met eieren hebben. Dan liever soep 😉

  26/01/2015 at 16:02 Reply
  • Le petit requin

   Haha, dat wist ik niet. In dat geval zou ik inderdaad ook liever soep hebben 🙂

   26/01/2015 at 16:52 Reply
 • ktrn

  Oh, tof, bij mij komt ook zo’n rubriek 😀

  26/01/2015 at 18:03 Reply
 • Robin momma

  Dit is nu eens een rubriek naar mijn hart. Ik kom ook altijd van die toestanden tegen met van die “keisimpele” (not!) (Pinterest)recepten. Hier ga ik nog eens iets leren, sé!

  27/01/2015 at 05:48 Reply
 • Renilde

  GMTA!
  Op een van mijn eerste blogposts deed ik ook zoiets (http://www.mooiding.be/2014/09/03/het-is-gelukt/). Elke dag van de week een Pinterestje doen. Ging een vaste rubriek worden, maar is er (nog) niet van gekomen.
  Zin om te pinterest-ping-pongen met mij, Romina? Ik stuur u een pin van mijn Pinterest waar ge iets moogt mee doen op uw blog en gij doet dan het omgekeerde?

  29/01/2015 at 04:21 Reply
  • rominatje

   Dus!

   Eindelijk even de tijd genomen om te antwoorden: ik heb er nu nog twee lopen, waar ik al mee bezig ben en god weet wanneer die ooit op de blog gaan belanden (met die #boostyourpositivity is ‘t er precies niet kalmer op geworden en ik ben net terug beginnen werken), vanaf ik tijd heb check ik het uit en dan zien we hoe we dat kunnen regelen. Merci, lijkt me de max!

   10/02/2015 at 19:54 Reply
 • Renilde

  Ken je deze pagina al? Pinterest, you are drunk. Hi-la-risch!
  http://www.pinterest.com/pinteroast/pinterest-you-are-drunk/

  29/01/2015 at 12:33 Reply
 • Claire

  Haha, klinkt als iets voor mij, altijd geweldige DIY-ideetjes pinnen en ik koop er dikwijls zelfs gerief voor (goudkleurige sprayverf, magneetstrips, you name it), maar het dan effectief maken….? Ik steek het op gebrek aan een prutstafel/ruimte in ons appartement.

  04/03/2015 at 17:12 Reply
 • marjo

  Wij hebben hier massa s te verwerken spaghetti pompoenen. Ik kan er u wel ene van d’hand doen. Twas een goeie oogst van t jaar 🙂 alleszins merci voort vertalen

  16/10/2015 at 16:52 Reply
 • Leave a Reply