Wat ik hoorde en zag – Beter als van Rick de Leeuw

08/02/2015

Wat ik hoorde en zag: Rick de Leeuw – Beter als
Genre: Muziekvoorstelling
Duur: 1u30

Er is een soort muziek die je aan iedereen wil laten horen. Uw kinders, uw ouders, uw broers en zussen, uw maten en awel ja, zelfs de kat of de hond. Zelf heb ik dat bij een ruime waaier aan muziek. Van de Spice Girls tot The Beatles (al weet iedereen dat die eerste het beste zijn). Van Brel tot Cloclo. Van De Kreuners tot Het Zesde Metaal en wat dEUS tussendoor. Wat ik niet wist is dat Rick de Leeuw daar ook bij hoort. Die avond waarop ik hem zag toonde hij mij waarom.

Weet ge, ik heb al ‘t één en ‘t ander gezien in een cultuurcentrum, ook qua muziek. Telkens vind ik dat plezant, maar het is niet te vergelijken met een heuse show in een Sportpaleis en al helemaal niet met het gevoel dat je krijgt op een weide omringd door uw maten. Toen was er Rick de Leeuw. Vanaf het eerste lied pakte hij ons in en hij voerde het tempo op tot de laatste minuut. Hij staat er met een gemak waar menig entertainer jaloers op is. Hij bespeelt zijn publiek met grote klasse en niet vaak voorkomende rock. Het soort rock dat ge u enkel kunt permitteren wanneer uw haar witgrijs is en ge al wat geschiedenis hebt. Ge kunt rocken in een CC. Wist gij dat? Ik niet.

Wat een vent en wat een band. Die band bestaat uit het neusje van de zalm, waaronder Axl Pelemans. Samen is er een dynamiek die ge voelt tot op uw rood stoeltje. Of om het even welk stoeltje, of dat nu vooraan of achteraan staat. Wat een sfeer en wat worden ze onderschat. Dat die geen zalen uitverkopen, keer op keer, dat snap ik niet. Al zeker niet meer na deze blogpost. Oh, en gij: festivalorganisator, boek die gasten. Dit is het volk dat samen een CC op handen neemt en ze alles laat vergeten, ik moet gewoon weten hoe die het doen op een weide of marktplein. Maak daar eens werk van! ‘t Is u gegarandeerd door mij: succesplan en verkochte pintjes à volonté.

Mocht ge nu geen tijd meer hebben om naar een CC te gaan (kijk hier eens) of ge kunt niet wachten tot deze zomer: koopt u die nieuwe cd. ‘t Is bijna valentijn en ik zeg u: gij verdient dat.

Rick de Leeuw

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Tiny

  Ik heb nog de eerste LP liggen van Tröckner Kecks. Toen al fan van Rick. Zal eens luisteren wat hij nu uitspookt, merci voor de tip!

  08/02/2015 at 19:17 Reply
 • Mieke

  Oh Rick de Leeuw… Altijd al een zwaar zwak voor gehad, bedankt om het even onder de aandacht te brengen! (Zag een datum in Eeklo staan in de agenda, maar vind er niks van terug op de website van het CC! 🙁 )

  08/02/2015 at 23:09 Reply
  • rominatje

   Vorige week was het in CC De Herbakker (Eeklo) 😉

   09/02/2015 at 07:41 Reply
   • Mieke

    Dedju toch! Misschien toch even de Rick vragen dat hij wat beter op z’n website-agenda let… 🙁

    09/02/2015 at 18:45 Reply
 • ineken

  Ge hebt me zwaar overtuigd. Verkocht!

  09/02/2015 at 10:41 Reply
 • We pikken de draad terug op met #projectblogboek via mijn hoogtepunten.

  […] opgelooooost. Tip 28: vertel ons over je huisdier. Rick de Leeuw is een beest, vind ik zelf.  Tip 29: deel je hoogtepunten van de afgelopen […]

  05/03/2015 at 10:53 Reply
 • Leave a Reply