Mijn tips voor de momenten dat koken u kan gestolen worden

12/02/2015

Oontje - #boostyourpositivity

 


 

Hierboven kan je de opdracht voor week twee lezen in de #boostyourpositivity challenge van Activia. Toen ik zag waarover week één ging heb ik eens met mijn ogen gerold, achteraf bezien vond ik het zelfs wreed plezant. Toen ik deze week onder ogen kreeg kon ik niet anders dan lachen. Serieus? Gezond koken? Pffft. Precies of ik geloof in Puur Eten en dat soort zaken. Komt aan mijn pasta en ik doe u dood, of ga toch een deftige poging wagen, om maar te zwijgen wat er zou gebeuren moest ge aan mijn Kinder Bueno’s zitten. Frituur Raf is één van de schoonste plekken ter wereld en ook in Eeklo heb ik goede pita gevonden. Weet ge, eigenlijk bedoel ik gewoon dat ik eet waar ik goesting in heb, wanneer ik er goesting ik heb en omdat ik er goesting in heb. Calorieën tellen en al dat soort dingen is niet aan mijn besteed.

Kook ik met plezier? Of is het een noodzakelijk kwaad? Simpel: ik kook gewoon niet. Opgelooooooost! Dat is het veiligste voor iedereen en mijn keuken(uitrusting). Kan ik dan helemaal geen eten maken? Maar natuurlijk wel, enkel snap ik de ballen van kruiden, dus is het altijd zo plat als maar kan en na het koken heb ik geen honger meer, dus eet ik het niet op. Wanneer ik ‘s avonds dan wel honger krijg eet ik een zak chips van Lays, extra-large. Gelijk de echte. Wat ik wel doe wanneer ik op tijd thuis ben is de mise-en-place, zodat het lief het wat makkelijk heeft. Gelukkig is het lief een zotte hobbykok die niets teveel vindt en wel alles snapt van kruiden. Applausje voor het lief, gasten. Applaus. Staande ovatie. Mijn held.

Wat moeten mensen die niet graag in de keuken staan (of niet veel tijd hebben), maar wél graag lekker en gezond eten absoluut eens klaarmaken? Euhm? Niets. Wat is dat nu weer? Als gij niet wilt koken, dan kookt gij gewoon niet. Er zijn zoveel andere dingen die ge kunt doen in plaats van koken. Ik begrijp u. Dat is saai, pokkevervelend en wel het laatste waar ge uw tijd wilt aanhangen. Laat mij het u zeggen: gij zijt even goed als iedere andere hobbykok. Gij zijt gij helemaal niet minder omdat ge niet opgewonden geraakt van een rauwe patat koken. We zijn godverdomme tweeduusdvijftien. Ge doet wat ge wilt en het is daarmee gedaan. Niemand anders heeft daar iets op aan te merken, behalve misschien uw mama, net voor ze u tien kilogram diepgevroren kost meegeeft. Dan mag dat en anders niet.

Verhonger ik dan? Neen. Het lief zorgt dat de diepvries vol zit en ik moet enkel opwarmen. Ondertussen verwarm ik zelfs de oven al voor (vroeger geloofde ik daar niet in, nu ben ik bekeerd) dus dat vormt geen enkel probleem. Mijn mama en schoonmoeder doen niets liever dan mij eten toestoppen. Ook hier mag een staande ovatie gegeven worden. Indien ik dan na al die voedselbronnen mezelf nog steeds zonder eten aantref val ik terug op junkfood, luiewijvenpasta of take-away. Enfin, alles wat niet teveel moeite kost. En hier is waar ik nuttig kan zijn voor u. Hieronder deel ik mijn ultieme luiewijveneten tips, kwestie dat het smaakt, uw eten. Geen dank. It’s a dirty job, but someone had to do it.

In de categorie ‘Ram het in de oven of microgolf en ‘t is in orde’
Van links naar rechts:
Balletjes van de Renmans, lasagne, Ikea-ballen en pizza

balletjes van de renmans comeacasa kotbullar ristorante

 

 

 

 

 

In de categorie ‘Kapt er water bij en hebt wat geduld’
Aiki Noodles en Spaghetteria van Knorr

Aiki curry Knorr Spaghetteria

 

 

 

 

In de categorie ‘Voor wat hebt ge anders een frietpot”‘
Mora Carrero, Artisanale kaaskroketten van Delhaize, Mora Funmix, DL mayonaise met eieren

carrero delhaize kroketten fun mix mayonaise

 

 

 

 

In de categorie ‘Shit, er is echt niets meer in huis’
Prince koeken, Speculoos, Kinder Bueno, Lays chips en ook Dinosauruskoeken (geen foto)

prince lotus

kinder bueno

lays

 

 

 

 

 

Indien ge nog tips hebt voor luiewijveneten moogt ge die doorspelen. Wanneer ge even hard gedegouteerd zijt van koken als ik moet ge dees in uw oren knopen: laat u niet doen hé! Gij mankeert helemaal niets. Zelfs niet wanneer ge vijftig kookboeken hebt omdat die schoon staan in de kast. Niet bezwijken. De wereld heeft genoeg Puur en Paleo en Lambada. Piet Huysentruyt kon niet iedereen helpen, het is niet uw schuld. Mocht ge ondertussen met uw ogen aan het draaien zijn en denken: “Grow up, woman”, dan moogt ge uw recepten doorspelen. Het lief regelt dat wel met de potten, de pannen en wat magie. Waar ge u zo’n exemplaar van een lief kunt vinden? In ‘t Meetjesland, van het bouwjaar 1982 en rost. Die van mij persoonlijk is wel uitverkocht.
Helaas, pindakaas.


Deze post werd geschreven in het kader van #boostyourpositivity van Activia. Hier vindt ge hun website en een lijst met andere bloggers, die ongetwijfeld wel kunnen koken en het nog graag doen ook. Het thema van deze week was Energy & Positivity. Indien ge nog meer energy wenst kan ik u Haribo, Coca Cola of koffie aanraden. Beter nog, doe nekeer zot en combineer ze maar. 

Previous Post Next Post

26 Comments

 • C*

  haha! Geweldig! 😀

  12/02/2015 at 09:45 Reply
 • appelstien

  Allé, al goed dat er geen activia tussen uw luiewijveneten staat 😉 !
  Ik heb nog wat vege-tips voor de afwisseling:
  in categorie 1: popcorn uit de microgolf (jaja, dat kan ook een volwaardige maaltijd zijn), en eender wat met een dikke laag gesmolten kaas erop (ik ben niet kieskeurig)
  in categorie 2: glasnoodles, en daarop dan een héél potteke pesto
  categorie 3 heb ik niet (de frietpot, dan)
  en categorie 4 kan ik alleen maar aanvullen met chocolat, chocolat, chocolat!

  12/02/2015 at 10:21 Reply
  • rominatje

   Yes. Witte van Côte d’Or met praline vulling. Heaven.

   13/02/2015 at 00:36 Reply
 • Tiny

  Ik moet zorgen dat mijn zoon dit niet leest. Ofwel dat hij gewoon super rap aan een lief geraakt. En dan niet één zoals gij, maar één zoals uw lief. ‘t Kan me niet schelen als ‘t ook een vent is, als hij /zij maar kan koken.

  12/02/2015 at 11:50 Reply
  • rominatje

   Ons mama vroeg zich wel een miljoen miljard keer (soms luidop) af hoe ik later in godsnaam ging overleven. Nailed it.

   13/02/2015 at 00:32 Reply
 • Eilish

  Ik mag hopen dat er niet te veel van dat ‘gezond’ eten in de vorm van vet aan uw lijf blijft plakken 🙂
  In de categorie potje en dekseltje heb jij dan wel het ideale lief genomen !

  12/02/2015 at 14:16 Reply
  • rominatje

   Mijn lief. Mijn held. Ik ben trouwens wat ze ‘een doorjager’ noemen. In de eerste maand met het lief wel 5 kg bijgekomen, wat zot is, want ik eet veel gezonder dan ervoor. Gelukkig kan die 5 kg mij gestolen worden. Ik bezit zelfs geen weegschaal.

   13/02/2015 at 00:33 Reply
 • Lien

  HahaHAHA ik heb die smiley nodig uit Instagram die tranen lacht! Schoon geschreven en mmmmm dat klinkt toch inderdaad allemaal veel lekkerder dan de gezonde dingen die ik elders lees. We moeten daar eerlijk in zijn: er is een zekere lekker-gezondcurve en bijna alles is maar ‘t één of ‘t ander hè! Behalve aardbeien misschien. Maar da’s ook het enige dat ik kan bedenken!

  12/02/2015 at 18:35 Reply
  • rominatje

   I feel you.

   13/02/2015 at 00:35 Reply
 • Onzenhofisgroot

  Amen! Ik heb in mijn studententijd drie keer het brandalarm doen afgaan tijdens het koken en ik verpruts zelfs een omelet. Ik heb geen talent maar vooral: ik haat koken! Ik ben alle geluk ook gezegend met een vent die gemakkelijk een restaurant kan opendoen. Ik vrees dat mijn dochter anders alleen maar boterhammen zou leren eten. “Past op he, of ik maak eten klaar” is hier dan ook écht een geslaagd dreigement.

  12/02/2015 at 23:04 Reply
  • rominatje

   Damn. Die pik ik voor later. “Of wilt ge soms dat mama kookt, hé? HE?”. Epic.

   13/02/2015 at 00:34 Reply
 • miss pixie

  Haha Romina, gij zijt echt geweldig!
  Klig dubbel van het lachen. Ge hebt de opdracht goed uitgevoerd: 10/10!

  13/02/2015 at 17:40 Reply
 • Eveline

  Wat een grappige blog! Ik kan me er helemaal in terugvinden! Om het toch af en toe gezond te houden ben ik begonnen aan smoothies. Wat een geluk met diepvriesfruit, alles erin, mixer erin en het is klaar! Pudding is ook zo iets, melk opzetten, poeder erin en opeten (met lekker wat speculoos!)

  14/02/2015 at 15:05 Reply
 • Madrina

  Zalig! 🙂

  14/02/2015 at 17:47 Reply
 • Project #boostyourpositivity – makkelijke receptjes | mooi ding

  […] Of een pizzeria? Voor als je echt-echt geen goesting hebt in koken? Of kijk anders eens bij Romina, zij heeft daar ook goeie tips […]

  15/02/2015 at 10:25 Reply
 • prinses

  Dank hiervoor. Voel ik me iets minder schuldig omdat ik er niet in slaag een weekmenu te creëren :). En kinderbueno: jaaaaa!

  15/02/2015 at 19:58 Reply
 • Geweldig & Gênant – 19

  […] reacties op mijn blogpost ‘tips voor de momenten dat koken u kan gestolen worden’. Zijt er maar gerust in: frieten […]

  17/02/2015 at 07:18 Reply
 • Isabelle

  Hilarisch! Enne no worries, ik kook wél graag en neem ook geregeld een Dr. Oetker op schoot. Of graai schaamteloos in een kingsize zak Lays:-)

  17/02/2015 at 09:09 Reply
 • Renilde

  Zo grappig.
  Toch ne keer een crock-pot proberen? Lijkt mij gemaakt voor jou!
  http://www.mooiding.be/2015/02/15/project-boostyourpositivity-makkelijke-receptjes/

  17/02/2015 at 09:54 Reply
 • Le petit requin

  Hahaha, zalig dit!
  Ik kook wél graag, maar heb desondanks ook wel mijn momenten dat ik eindig met een zak chips. Vooral gevaarlijk als ik nog niets in huis heb en daar pas aan denk wanneer ik al dood van honger ben. Dan ga ik rap naar de winkel, koop gezonde ingrediënten en bijvoorbeeld een doos zeevruchten (enige Belgische chocolade die ze hier hebben 😉 Gelukkig kook ik meestal grotere porties, zodat de diepvries hier vaak bovenstaand scenario (op het nippertje) kan vermijden.

  17/02/2015 at 11:05 Reply
 • liese

  Weet je wat ook nog zo’n easy dinges is: van die pastazakjes…ah ik zie net dat je dat ook al hebt ontdekt 🙂 Ik weet niets meer 🙂

  18/02/2015 at 07:13 Reply
 • Kris10

  Briljant!
  Ik ben trouwens ook bijgekomen sinds ik samenwoon met mijn lief en niet meer leef op pasta uit een zakje maar op gezonde groentjes en co. Ik trok mij dat ook niet aan, maar nu mijn broeken niet meer passen begin ik toch wat te knorren…

  19/02/2015 at 11:01 Reply
 • Marliese 25/02/2015 at 21:32 Reply
  • Marliese

   Ja lap, gisteren een comment getikt via m’n iPhone en blijkbaar weinig van doorgekomen.

   26/02/2015 at 15:47 Reply
   • rominatje

    Ugh. Hate it when that happens.

    26/02/2015 at 20:51 Reply
 • Zeemoed

  Hartjes. Zoveel hartjes! 🙂

  23/12/2015 at 22:19 Reply
 • Leave a Reply