Coiffee verwende mij en trakteert twee van ulder op hetzelfde!

21/02/2015

Ge weet ondertussen wel al allemaal dat ik in het Meetjesland vertoef en dat dat ooit anders is geweest. Voor ik hier woonde kon ge mij vinden in en rond Leuven. Daar had ik alles wel gevonden wat ik nodig had na dik twee jaar, behalve een coiffeur. Hoe moeilijk kan het zijn om een coiffeur te vinden, zeg? Heel moeilijk, laat het mij u zeggen. De voorlaatste keer dat ik naar de kapper ging besliste die mijn haar ‘een beke uit te dunnen’. Coupe muskusrat peisk dat ze dat hier noemen. Na dat trauma had ik het wel gehad voor een tijdje, dus knipte ik mijn froufrou zelf. Foert dat het scheef was, dan brushte ik het wel scheef uit. En toch mist ge dat, een goeie coiffeur. Het lukt goed om hier mijn draai te vinden, woorden zoals ‘perseinen’ en ‘toadn’ voegen zich toe aan mijn vocabulaire, maar toch mis ik hier ‘t één en ‘t ander. Meer dan alleen een knipvaardig mens. Zakens die ge niet rap moet verwachten wanneer ge in #9980 woont. Rap een koffie halen voor ge vertrekt naar uw werk, of een leuke plek waar ge een stekker binnen het bereik van uw laptop hebt. Mijnen living is ook maar mijnen living om in te zitten, weetwel.

De schoonmoeder kwam een tijd geleden met nieuws dat ik wel plezant zou vinden, zo dacht ze. In Eeklo was er iets nieuw: een café en coiffeur in één! Coiffee, zo heette het. Twee zussen, waarvan één kapster die al prijzen had gewonnen en echt goed was, de ander een barista. Zelf vond ik het wel een leuk idee, maar tegelijkertijd dacht ik: “Ja, het zal wel weer wat voorstellen”. Ik durf al nekeer sarcastisch of cynisch te zijn, ja. Het gesprek belandde ergens in mijn achterhoofd en het leven ging voort, tot die ochtend voor de spiegel. Kent ge die ochtend? Da’s het moment waarop ge in de spiegel kijkt en en duidelijk ziet wat ge eerder niet wilde beseffen: ‘fuck maat, dit kan niet meer, ik moet iets doen aan mijn kop haar’. Diezelfde dag nog maakte ik een afspraak bij Coiffee. Het moest nu maar eens gedaan zijn met trunten en het was tijd voor actie.

De dag van mijn afspraak stapte ik met een klein hartje en ingehouden adem Coiffee binnen. Op hoop van zegen. De twee dames verwelkomden me vriendelijk en er werd getoond waar ik mijn jas mocht hangen. In de kapperstoel kon ik goed rondkijken en wat ik zag beviel me. Open ruimtes, veel licht en hip. Hip, ja. Het soort etablissement dat ge verwacht in de hippe buurt van Gent, niet in Eeklo. Noem me oppervlakkig, maar ik voelde me wat meer op mijn gemak. Geen kapsel uit de eighties deze keer. Yes. Mijn haar werd gewassen en daarna koos ik een koffie-met-caramel-achtig-iets. Zalig. Zalig, keer duusd. Dubbel yes! Er werd gevraagd wat voor kapsel ik wou en ik was superduidelijk: “het moet nog in een staart kunnen en doe maar iets met mijn froufrou ook”. De kapster knipte mijn haar, vroeg hoe ik het gebrusht wou (“geen ontplofte struisvogel graag”) en deed haar ding. Eens ze klaar was stond ik verbaasd te kijken. Zo goed, maat. Miljoen keer yes. Een goed haar-knip-mens, wat is dat toch goed voor uw ego. Ik was dat vergeten, maar het is echt zo. Hashtag egoboost.

De dames babbelden met mij en algauw bleek dat je er ook koffie kan meenemen. Say what? Meeneemkoffie die heerlijk smaakt en niet eens duur is? In Eeklo? Soms is het leven schoon, mensen. Vergeet dat nooit. Omdat ik altijd wreed enthousiast ben in babbelen werd er al rap verteld dat ik een blog heb. En dit is waar het interessant begint te worden voor ulder. Of de hippe plek en ik een samenwerkingske hebben? Bejaat. Waarom? Omdat ze goed zijn in wat ze doen en omdat iedereen dat mag weten, gij ook. Gelle verdient dat gewoon ook en ik zorg voor mijn lezers. Gelle zijt van de beste soort, gasten. Wat kunt ge winnen? Een heuse verwenmiddag voor u en uw vriendin. Op die verwennamiddag krijgen jullie beiden een brushing, taart (van Julie’s House!) en een koffie naar keuze. Het spijt me mannen maar: Who run the world? GIRLS! De mannen zijn dan vrij en kunnen achteraf hun vrouwen in gebrushte glorie bewonderen. Iedereen wint hier, maat!

Coiffee Eeklo

Coiffee_LOGO

 

Wat moet ge doen? Om kans te maken op zo’n zalige verwennamiddag voor twee in Coiffee Eeklo volstaat het om hieronder te zeggen wie je zou meenemen en waarom. De winnaar maak ik donderdagochtend 26 februari 2015 bekend op mijn Facebook-pagina.

 

 

Previous Post Next Post

29 Comments

 • Kathleen

  Wat een leuk idee! Met mijn zus zou ik gaan, zodat ze me eindelijk vergeeft voor het knippen van haar haar (toen we 12 en 8 waren en ik eigenlijk gewoon een kauwgom uit moest knippen die ik er ingeplakt had :-s)…

  21/02/2015 at 14:11 Reply
 • Les Mademoiselles

  Eekloo is absoluut niet bij de deur en tóch zou ik willen meedoen. Dat wil al wat zeggen hé.
  Ik zou een vriendin meenemen die nog aan het bekomen is van haar te-kort-door-de-kapper-afgeknipte-lange-manen-trauma en die dus absoluut een kapster met begrip verdient. En ook mezelf, omdat ik het eigenlijk heel graag eens wil kleuren maar absoluut geen lef genoeg heb en eerlijk gezegd ook weinig vertrouwen in mijn kapster, maar shhht.
  (En gaan voor het knappe interieur, is dat ook een optie?)

  21/02/2015 at 14:17 Reply
 • liese

  Ik zou mijn make-over-vriendin meenemen. Die staat geregeld eens in een boekske omdat ze graag gesoigneerd wordt “en je krijgt een gratis beurt” (kappersbeurt that is). En mezelf uiteraard, want ik ben zwanger en ga binnenkort babyspuug in mijn haar hebben, dus nu het nog even kan….:-)

  21/02/2015 at 17:36 Reply
 • Renilde

  Ik wil wel eerst een foto zien van dat super haar hé! Want ge zegt gij wel dat het mooi is, maar moeten wij dat dan zomaar geloven? 😉
  Ik woon wel in West-Vlaanderen, maar een uitstapke naar Eeklo, waarom niet?
  Ik zou een vriendin meenemen die er, elke keer ze terugkomt van de kapper, he-le-maal anders uitziet. En nu haar mama al zo lang zwaar ziek is, zou ze ne keer een verwendagske kunnen verdragen.
  En voor mezelf? Ik drink geen koffie (bwèkes) en hou echt niet van naar de kapper gaan. Maar wie weet verandert alles, daar in Eeklo!

  21/02/2015 at 19:13 Reply
 • AppelFien

  Ik pas, Eeklo is mij te ver, maar ik vind het wel een geweldig concept! Bofkont! 😉

  21/02/2015 at 19:41 Reply
 • Bart

  Leuke actie maar jammer dat je als man niet kan meedoen. Maar ik zou wel graag deelnemen in naam van mijn vrouwtje, die zo goed is voor mij en ons zoontje. Ze zou samen met haar beste vriendin Lia kunnen gaan die enkele maanden geleden bevallen is. Ze verdienen het beiden om eens goed verwend te worden.

  22/02/2015 at 07:57 Reply
 • Eilish

  Ik zou ook wel willen gaan en zou 1 van mijn 3 zussen meenemen, die verdienen dat alle 3 wel. Om de keuze te maken wie mee mag zal ik een foto van hen op mijn dartsboard hangen en dan ‘veugelepiek’ doen.
  Mochten we mogen gaan, en het resultaat valt tegen, dan is dat in Eeklo ook nog geen probleem. We blazen dan de legende van de herbakker nieuw leven in en dat geraakt ook opgelost !http://www.eeklo.be/Eeklo_leeft/VVV_Eeklo/Legende_van_den_Eeclooschen_Herbacker

  22/02/2015 at 11:09 Reply
 • rominatje

  Gasten. Die datum klopte niet. Ik heb het aangepast. Voor de duidelijkheid: donderdagochtend 26 februari maak ik de winnaar bekend. Mea culpa.

  22/02/2015 at 15:13 Reply
 • Sharon

  Ik wil ook meedoen! Omdat het dichtbij is, maar ik niet binnen durf in zo’n hippe plek, en ik mijn eigen kapster niet durf te bedriegen met opzet.
  Ik zou mijn BFF, Marije, meedoen, omdat die de allerliefste ter wereld is voor absoluut iedereen, maar zelf ook wel eens een extraatje verdient. En omdat zij nog niet zo lang geleden een absoluut haartrauma heeft opgelopen, dat tot dagelijkse scalpmassages en maskertjes heeft geleid om het weer te doen groeien. Zij verdient droomhaar!

  22/02/2015 at 15:39 Reply
 • Onzenhofisgroot

  Ik stuur mijn mamaatje. Die heeft het écht verdiend. Jaren en jaren zichzelf weggecijferd om voor haar papa te zorgen die deze week gestorven is. En mijn mama mag mijn zus meenemen omdat mijn opa altijd zei dat ze toch wel een beetje van een vogelkesnest op haar hoofd heeft staan… En ik zal de koffie dan wel opdrinken als ‘t effe mag!

  22/02/2015 at 16:00 Reply
 • Jana

  Ik wil ook graag meedoen en zou mijn schoonzus meenemen. We hebben een beetje hetzelfde probleem: vindt hier in de buurt inderdaad maar eens een kapper die géén fan is van “coupe muskusrat” of één die weet wat “enkel de puntjes” zijn.. Blijkbaar heb jij die gevonden én is er taart! Kan niet beter =)

  22/02/2015 at 19:25 Reply
 • sandra spitaels

  Mijn beste virendin, die ik ken sinds het 1e leerjaar, we blijven mekaar steunen, ook al is het niet altijd gemakkelijk met ons druk leven. Dus dit zou een supercombinatie zijn indien we deze prachtige prijs kondenn winnen omdat we allebei in een moeilijke periode zitten

  22/02/2015 at 21:10 Reply
 • Barbara

  Ik zou mijn beste vriendin meenemen omdat we alletwee recent bevallen zijn en we toch als hippe, goed gecoiffeerde moeders door het leven willen gaan met onze zoontjes :):):)

  23/02/2015 at 16:53 Reply
 • Marieke

  Oh fantastisch!

  Ik zit in ‘t zelfde schuitje… Op zoek naar dé perfecte kapster, want ‘alleen de puntjes’ kennen velen niet en ze doen gewoon ulder goesting!

  Coiffee staat eigenlijk al een tijdje op de planning… Onlangs was er Pret-à-marché in Eeklo. Daar stonden de dametjes ook, daar kon je een retrokapsel uitproberen. Ik die zot ben van al wat retro en vintage is ging meteen in ‘t rijtje staan! ‘t Wachten werd dik beloond want ik had een de max van een kapsel!

  Sinds dien zeg ik ‘ik moet binnenkort eens langsgaan’… Maar kijk, zoveel maanden later zit ik hier nog en mijn haar begint écht kapot te gaan!
  Hoogtijd dus!

  Ik waag hier dus ook mijn kansje, jipieyajé! Mocht ik winnen, ik zou mijn mama lief meenemen!
  Haar laten knippen + een lekker taartje + een koffietje = wat wil ne mens nog meer?

  Mijn duimen staan alvast keihard omhoog!!

  Liefs Marieke
  (www.uniquemarieke.blogspot.be)

  23/02/2015 at 17:54 Reply
 • Christel Vansant

  Na een gelukkig korte maar wel zeer intense, moeilijke periode met enkele zware verliezen (mijn papa veel te jong, mijn grootvader onverwacht, mijn grootmoeder ook totaal onverwacht en de broer van mijn mama op enorm korte tijd) lijkt het me fijn om samen met mijn mama de eerste stap te zetten naar, je hebt nog een toekomst, kop op en we helpen je er wel doorheen. Ze heeft het heel moeilijk en toch is ze er ondanks zichtbaar innerlijke pijn altijd voor anderen. Ze verdient dit verwenmomentje!

  23/02/2015 at 19:55 Reply
 • Sofie

  Voor mezelf omdat mijn hoofd er aan toe is ( na een zwangerschap en mega haaruitval) en m’n zus die trouwt in juni, kunnen we eens een voorsmaakje proberen voor een mooie look!

  23/02/2015 at 20:32 Reply
 • meisje

  Ik vond hier na 3 jaar in Leuven te wonen ook maar geen goede kapper. Ik probeerde het ook altijd zo lang mogelijk uit te stellen, maar ik heb een kort kapsel, dus als ik niet op tijd naar de kapper ga zie ik er op den duur uit als een Beatle.
  Heb er nu toch een gevonden, (oef!) wel een dorp verder 😉

  Coiffee ziet er gezellig uit, maar is jammer genoeg iets te ver. Ik pas ook voor de wedstrijd.

  23/02/2015 at 20:50 Reply
 • ktrn

  Ooh, een goede kapper is echt een must en inderdaad niet gemakkelijk overal te vinden! Wel een tof concept ook, ik ben fan 🙂

  PS: ik pas voor de wedstrijd, jammer genoeg wat te ver.

  23/02/2015 at 21:12 Reply
 • Van den Driessche Nathalie

  Ik zou een vriendin meenemen…
  Daar ik eigenlijk nie graag en echt nie veel nr de kapper ga mr toch wel heel nieuwsgierig ben hoe het daar in zijn werk gaat zou ik wel graag winnen

  23/02/2015 at 21:33 Reply
 • Geweldig & Gênant – 20

  […] Veel mensen die naar de coiffeur willen! Hoera voor wedstrijden.  […]

  24/02/2015 at 08:12 Reply
 • Carine

  ik zou er een dochter-moeder middagje van maken. Als bewust alleenstaande moeder is ze ook wel eens toe aan een namiddagje vrijaf. Tegenvallen kan het niet want ben er al geweest 🙂
  Succes verzekerd!

  24/02/2015 at 10:13 Reply
 • Stefanie

  Kies mij! En mijn collega Steffi! Geef toe, a winning combination: Stefanie en Steffi. Steffi en Stefanie. De alliteratiefan in mij is blij, die van u ook? Ik ben koffieverslaafd en zij taartverslaafd. Ik heb lang haar zonder froefroe, en zij halflang haar met een froefroe, dus de kapster hoeft niet 2 keer hetzelfde te doen. En heb ik al vermeld dat wij achter de hoek werken en dus potentieel nieuwe klanten zijn? Bij deze.

  24/02/2015 at 11:06 Reply
 • griet

  Als meetjeslandse Chick zou ik zo graag winnen. Mijn BFF en ik hebben dezelfde kapper en durven niet te veranderen om hem niet te kwetsen. Een gewonnen kapbeurt met extraatjes is dan ook het perfecte excuus om eens vreemd te gaan (van kapper wel te verstaan :))

  24/02/2015 at 16:17 Reply
 • Iris

  Wat een fantastisch leuke actie!

  Ik ben reeds klant bij Coiffee en weet dan ook perfect wat ik kan verwachten. De taart is heerlijk, de koffie délicieux en de kapster verdient mijn grootste respect! Zij weet perfect welke coupe je goed staat en ze kan perfect mijn – vaak onduidelijk gecommuniceerde – eisen vertalen in een prachtig kapsel! Het is dan ook via hun pagina dat ik hier terechtkom. De ideale manier om alweer een nieuwe, uiterst aangename blog te leren kennen!

  Als ik zou winnen zou ik sowieso mijn zus meevragen. Ik werd in oktober fiere meter van haar lieve dochter en dat bracht ons dichter bij elkaar. Het zijn daardoor ook wel al heel drukke tijden voor haar geweest. Het is hoog tijd voor een beetje verwentijd voor de zus en een beetje ‘US’-time voor ons allebei!

  Liefs,
  Iris

  24/02/2015 at 20:20 Reply
 • moNUments

  Ook ik maakte enkele jaren geleden de oversteek van Vlaams-Brabant richting Oost-Vlaanderen. Tot op heden nog steeds geen vaste kapper gevonden die ècht weg kan met mijn haar.. Dus blijf ik kapper-shoppen en vooral vaak tranen vergieten na het buiten stappen. Ik maak het de kappers in kwestie dan ook niet echt gemakkelijk met mijn dwangneurose die de prachtige naam “trichotillomanie” bezit.
  Het liefst van al wil ik mijn mama meenemen naar de beste kapper van Oost-Vlaanderen: 1. Omdat ze zichzelf nooit eens in de watten durft te leggen, 2. Omdat ze anders nooit de stap in een koffiebar zou durven zetten, 3. Omdat zij de eerste persoon is met wie ik mijn nieuwe look zou willen delen.

  24/02/2015 at 20:20 Reply
 • prinses

  Leuke actie! Ik zou een andere mama meenemen die evenveel nood heeft aan koffie en een paar uurtjes zonder kinderen aan haar rokken. De kinderen zouden we dan kunnen samenvoegen bij een zestienjarige babysit die alles onder controle heeft, en tenten bouwt, en zo hebben die ook weer een tof moment. En een moeder met een nieuw kapsel.

  Mag ik? Mag ik? 🙂

  24/02/2015 at 22:11 Reply
 • Ingrid

  Leuke actie!
  Ik zou mijn zus meenemen. Door verschillende factoren hebben we elkaar een beetje uit het oog verloren. Het is een hele tijd geleden dat we nog eens iets samen deden. Een ideaal moment om weer een beetje closer te worden

  24/02/2015 at 23:04 Reply
 • Sofie

  Keicoole giveaway Romina! Ik zou mijn BF Tine eens meenemen want die tsjeest ook telkens naar Gent vr n hippe kapper. Ik heb de overheerlijke chocoladetaart van daar al gegeten en omg daar kan niemand aan tippen. En caramel koffie mmm en ge kunt m meepakken mogowseg de max! Ik peis da we gaan buitenrollen van al da lekkers. Deelnemen is belangrijker dan winnen maar in dit geval … Coiffee maakt onze “city” hipper dan hip.

  24/02/2015 at 23:56 Reply
 • debbie

  Ik zou mijn vriendin Kelly meenemen, zij verdient wel eens een koffie en kapper dag na alle miserie van de laatste tijd!

  25/02/2015 at 09:30 Reply
 • Leave a Reply