Misschien ben ik aan het veranderen in een hippie. Projectblogboek Tip 30

09/03/2015

30BEWERKT

Aangezien er een groot deel van mijn leven in verhuisdozen zit had ik wat vraagtekens bij hoe ik deze post ooit gedaan zou krijgen. Haarproducten? Ain’t nobody got time for that wanneer uw badkamer een soort zotte creatie uit de jaren 50 is zonder verwarming en met maar 70 liter water. Kledij, ja deels misschien wel ja, maar ‘ever’ is ook wel lang hé? Toen ging ik naar het Fair Fashion Fest in Gent en wist ik dat de oplossing voor het rapen lag. Daar werd ik zo aangenaam verrast dat ik er wel over moest bloggen. Zelfs al heb ik geen beautyblog of fashionblog, ge zou ervan horen.

Toen Ellen blogde over het FFF was ik behoorlijk enthousiast. Eigenlijk eerder curieus en dat is vaak al genoeg voor mij om ergens heen te gaan. Pas toen ik zag dat Mieke er ging zijn werd ik echt enthousiast. Mieke heeft een winkel in Gent en elke keer er een stuk uit haar collecties passeert op Instagram voel ik liefde. Zo schoon. Duusd keer van plan geweest om te gaan en er toch nooit geraakt. Kendet? Daar ging nu dus verandering in komen.

Ergens had ik veel volk verwacht, waarvan veel bakfietsen en hippies. Het lief was mee en wist ook niet echt wat hij moest verwachten. Mode en winkelen en gans dat boeltje is al erg genoeg één winkel per keer, laat staan in zo’n grote ruimte vol winkelstanden. Eens aangekomen gingen we de verdiepingen af. We maakten buttons (het is te zeggen, ik maakte er twee) en gingen op de foto voor ‘Who made my clothes?’. Wat het winkelen zelf betreft verwachtte ik dure stukken. Dat viel enorm goed mee, kijkt zelf maar!

MIEKE1 MIEKE2 MIEKE3

 

 

 

 

 

 

.
De ongelooflijk schone rok is van People Tree uit Mieke haar winkel en kost 49 euro.
Het topje is van Anukoo en kost 17 euro.
Een geweldig schone zwierderige (kijk, je kan met de rok ronddraaien!) outfit voor 66 eurootjes en Fairtrade. 

OXFAM1COLLAGE1

Het kleedje links kocht ik met de festivals in het achterhoofd. Katoen, lang genoeg, comfortabel en luchtig. Het is een stuk van Ideo en kostte mij (hou u vast) de volledige ACHT (8) euro. Een laatste stuk uit de collectie van vorig jaar, zo bleek. Ik durf er alles op te verwedden dat Dave Grohl dat nooit zal merken wanneer hij mij toezingt.

Twee outfits voor 74 euro, volledig Fairtrade en ik zie er niet uit als iemand die haar geitenwollensokken droogt op een Leuvense stoof. Wie had dat ooit kunnen vermoeden? Ik alleszins niet. Eigenlijk, feitelijk, moet ik helemaal eerlijk zijn en toegeven dat het lief betaalde, dus voor mij was het wel heel goedkoop. Ik denk dat hij aan conditionering doet. Mijn goed gedrag belonen. Laat ons hopen, want ze hadden daar toch zo’n chique pull bij Mieke. Het lief zei dat em het niet zag, maar ik weet het zekerst: mijn naam stond erop geschreven.

 

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • liese

  Mooi! Ja bij Mieke heb ik ook eens een geweldig mooi kleedje gepast en laten hangen: jaren spijt van gehad!

  09/03/2015 at 08:49 Reply
 • Nele

  Nooit kleren laten hangen waar je in een klap verliefd op wordt. Door scha en schande geleerd. De echtgenoot ook trouwens. Laat nooit iets achter waarover ze twijfelt. Het brengt rust in je huishouden en bespaart je weken gezaag en gezucht. Dat is het prijskaartje waard 😉 Zeer schone outfits. Vooral de eerste…

  09/03/2015 at 09:37 Reply
 • lilith

  Mooi wi! Mijn trouwkleed kwam van bij Mieke. 🙂

  09/03/2015 at 10:06 Reply
 • Prinses

  Keigoed, meid :).

  09/03/2015 at 11:09 Reply
 • Ellen

  Schoon, stuk voor stuk. Ben ik blij dat je er hip en geen hippie uitziet. Dat dat blijkbaar kan, met Faire kleren 😉

  10/03/2015 at 09:58 Reply
 • Le petit requin

  Keischoon! Ik kocht op FFF een truitje van Yak & Yeti, jaja van de hippiekleren uit Nepal 😉

  10/03/2015 at 10:06 Reply
 • AppelFien

  Heel schoon! knappe vondst. 🙂

  13/03/2015 at 15:25 Reply
 • Leave a Reply