Geweldig & Gênant – 24

24/03/2015

Geweldig & Gênant Big City LifeHet was me de week wel. Zitten daar echt maar zeven dagen in? Deze week lijkt dat absurder dan ooit. Met een paar andere vrouwen stampte ik #wijoverdrijvenniet uit de grond en wat toen gebeurde ging ieders verbeelding te boven. Een mens hoopt wel dat zoiets opgepikt wordt, maar een mens verwacht niet om een hoofdpunt te worden in het VRT-journaal. Hier kwam ook veel volk langs, meer dan anders. Indrukwekkende cijfers eigenlijk en die hebben allemaal een blogpost gelezen waarin ik echt hard vloek. Figures. Ik probeer er niet te veel over na te denken. Hopelijk vonden ze het wat plezant. De week eindigde trouwens in perfectie, met een bekerfinale die me deed bleiten van geluk. Maakt dat mee. Neen echt, ge hadt erbij moeten zijn.

Geweldig

 • Blijkbaar zitten er in mijn vriendenkring maten die van enkele paletten en spoelen een full-blown-hipster-cool terras kunnen maken. Gelijk op Pinterest. Echt, letterlijk, gelijk op Pinterest.
  Hoe fucking stoer is dat niet?
 • #wijoverdrijvenniet en de duizenden (ik overdrijf niet eens) mensen die hun verhaal deelden. Wauw. Amper te bevatten wat er de afgelopen week gebeurde.
 • Wij hebben de beker van België. Het was zo spannend, daar hebt gij geen idee van.
 • Bolognese chips zijn geweldig. Gewoon, omdat ze bestaan.
 • De zon. Wanneer die tevoorschijn komt is de dag toch direct veel beter, vind ik.

Gênant

 • Naar de auto gaan. Die openen. Vergeten wat ge ging doen. Terug sluiten. Uzelf bedenktijd gunnen. De auto terug openen. Uw parkeerschijf leggen. Uw auto sluiten. Naar binnen gaan. U afvragen of ge nu uw auto gesloten hebt. Terug naar buiten gaan. Uw auto openen. Uw auto terug sluiten. Beseffen wat er gaande is en uzelf een koffie maken. Meer zit er niet op wanneer ge zo’n dag hebt. Koffie maken en fantaseren over uw bed met flanellen lakens.
 • Dezelfde dag als hierboven: voor ik naar huis vertrek op het werk zeg ik tegen iedereen “salut’. Mijn baas zegt: “Good luck and play on”. Dat had ik pas door nadat hij twee keer herhaalde wat hij zei, want ik had: “Ouw kut goat eroan” begrepen. Gelukkig was ik nog wakker genoeg om te beseffen dat hij zoiets niet zou zeggen. Of ik ongesteld was? En het stiekem eigenlijk zeer toepasselijk was? Misschien.
 • Tijdens alle drukte en heisa beseffen dat de was moet worden gedaan. Een was insteken, hulp van het lief inroepen en tsjakka! Twee dagen later in het waskot komen en een mand zien staan vol natte, ondertussen muffe, was. Zuchten en denken: “Ik wist dat ik iets vergeten was”. Het is des duivels, dat ‘Oh, dat doe ik straks wel’-denken. Des duivels. In dit geval was ‘straks’ maar efkes twee dagen later. Dat wordt opnieuw wassen. Straks, niet nu.
 • Een moestuin hebben van Albert Heijn en u verbazen over uw eigen kunnen. Uzelf ervan overtuigen dat ge misschien toch wel groene vingers hebt. Opstaan, de plantjes water willen geven en zien dat hun kopje hangt. Raad gaan vragen aan meme en horen dat ge ze verzopen hebt en nu enkel kunt hopen dat ze niet rotten. Hahaha. Ik heb ze teveel water gegeven. Het is een keer wat anders dan een cactus laten sterven. Planten: de ene keer is ‘t teveel water, de andere keer te weinig. Wispelturige dingen.
 • Geconcentreerd bezig zijn met iets en “uhu” antwoorden wanneer het lief iets zegt. De stilte opmerken die direct erna valt. Uw hoofd draaien en denken: “Er is precies iets mis”. Het lief dat lichtelijk terecht wat geïrriteerd meldt dat ik zijn “Ik hou van u” net heb ‘ge-uhu-d’. Soms ben ik echt schandalig. Dan heb ik een lief die van me houdt en het ook geregeld zegt, antwoord ik zoiets. Meer dan beschaamd: “Sorry, ik was bezig, …” prevelen zit er dan ook niet op. Een puppyface helpt ook wel. Ik ben soms echt een slecht mens.

 

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Ellen

  Ik heb je niet gezien op het nieuws, maar ik vind het wel een heel goede en belangrijke reeks, van #wijoverdrijvenniet. En verder denk ik dat dat lief jou graag ziet omdat je iemand bent die kan u-hu-en op zo’n moment. Niet? Ik moest er wel heerlijk om lachen.

  24/03/2015 at 08:49 Reply
  • rominatje

   Dat is wel zo. Niemand meer fier op mij dan hij.

   28/03/2015 at 02:06 Reply
 • Ann-Sophie

  Hahaha. Dat verkeerd verstaan van dingen, dat heb ik ook kei vaak voor. En heel vaak ook op de meest ongepaste momenten. Hallelujah!

  25/03/2015 at 12:00 Reply
 • Le petit requin

  Hahaha, “Ouw kut goat eroan”. Oh man, ik lag hier echt plat (wetende dat het een misverstand was, anders zou het wel eentje zijn voor #wijoverdrijvenniet).

  En ja, planten… Ik zie dat heel graag, maar ‘t is een chance dat Johan ze water geeft, want bij mij is het ook verzuipen of uitdrogen. De enige plant die ik ondertussen al ruim vijf jaar in leven kan houden, is een yucca, maar die valt dan ook in de categorie “ik kan alles aan”-plant.

  26/03/2015 at 09:55 Reply
 • prinses

  Oeps, die AH-plantjes nog steeds niet geplant. Oeps. Zou dat kwaad kunnen?

  26/03/2015 at 10:13 Reply
  • rominatje

   Neet jong. Denk ik toch.

   26/03/2015 at 10:14 Reply
  • Le petit requin

   Wij hebben per ongeluk een ganse winter een zak bloembollen laten staan, die eigenlijk al in de late herfst hadden moeten geplant worden om in de lente uit te komen. We hebben ze uiteindelijk twee weken geleden geplant, dus wat mij betreft is nu “pas” beginnen aan je AH-moestuin al héél snel hoor 😉

   26/03/2015 at 10:28 Reply
 • Sweet and Sassy

  Ha lol :D, achja, we zijn allemaal maar mensen hé, iedereen doet wel eens wat gênante zaken 😀

  27/03/2015 at 09:42 Reply
  • rominatje

   Vandaar het geniale idee om deze rubriek uit de grond te stampen ^^ No shame.

   28/03/2015 at 02:07 Reply
 • Nathalie

  Hihihi, zalig! Ik heb ook vaak zo van die gênante momentjes…. Vooral die laatste is zeer herkenbaar. groetjes!!!

  29/03/2015 at 08:55 Reply
 • Liese

  Ik zit hier te lachen met “ouw kut…” En dan moet ik dat uitleggen aan mijn vent…

  01/04/2015 at 20:13 Reply
 • Leave a Reply