Geweldig & Gênant 25

31/03/2015

Geweldig & Gênant Big City LifeHet weekend zat grotendeels volgestouwd met saaie grotemensenactiviteiten. We hebben die allemaal schoon afgewerkt en mogen fier zijn op ons eigen. Als we niet opletten worden we nog volwassen. Hou me tegen, want dat gaat niet goed aflopen. Eergisteren heb ik zelfs pannenkoeken gebakken. Eat that, Martha Stewart. Trouwens, gisteren werd TLC gelanceerd in België. Kent ge dat? Ge moet dat eens zien. Ze zenden onder andere ‘Say yes to the dress’ uit (kanaal 17 voor Telenetters), meerdere afleveringen per dag. Alle afleveringen opnemen? Damn right, digicorder: alle afleveringen. Graag gedaan. We zien dat allemaal graag. Hebt gij nog toptips? Ge moogt het mij altijd zeggen, want de digicorder zit nog niet aan 100%

Geweldig

 •  In de auto zitten en rijden. Voor mij bestaat er geen betere therapie.
 • Boeken gescoord aan twee en drie euro bij Kelly. Er zit zelfs één tussen van Disney.
 • Mensen die dingen op uw timeline gooien omdat ze aan u denken, zomaar, random. Ik vind dat echt ontzettend lief.
 • Het lief dat zondag thuiskomt met eclairs voor mij. Die gast spreekt echt mijn taal.
 • Donderdag is er een give-away op de blog. Hoera voor dingen kunnen winnen!
 • Aan de praat geraken met mensen die ge niet kent en zonder enig probleem een uur met elkaar kletsen over vanalles en niets.

Gênant

 • Vrijdag niet naar de voorstelling gaan en in plaats daarvan kiezen voor een avond volledige rust. Naar huis rijden en op het einde van de straat beseffen dat ge uw eigen huis voorbij gereden zijt. Uw eigen uitlachen terwijl ge alleen in uw auto zit omwille van uw eigen dommigheid.  De auto keren en erin slagen uw oprit te vinden. Zoiets is mij nog nooit overkomen. Zou dat de ouderdom zijn? Ik ben thuisgekomen en heb mij een uur in alle stilte in de zetel gelegd. Sindsdien weet ik weer waar ik woon.
 • Een briefje schrijven naar iemand en merken dat je Ronina in plaats van Romina hebt geschreven. Een keer goed zuchten. Een mens zou peinzen dat ik na zo’n 26 jaar schrijfervaring wel weet hoe ik mijn eigen naam moet spellen, maar er zijn zo van die dagen waar zelfs dat teveel gevraagd is. Komaan, gij kunt dit. Geloof in uzelf en uw eigen kunnen. Maak contact met de ware jij en herbron je. We doen het samen. Komaan hé. Hier gaan we: Romina. ROMINA. Nog één keer: R-O-M-I-N-A. Goed zo!
 • Op een meeting zijn en praten met mensen. Iemand die u om uw visitekaartje vraagt en moeten antwoorden dat ge dat niet hebt. How zeg, ik heb niet eens een deftig logo. Het was wel een beetje gênant om te moeten prevelen dat ge dat niet hebt. We zetten het op de to-do list voor ooit-een-keer. Neen, serieus, ik maak er werk van in mei. 
 • In de ondergrondse parking merken dat uw auto achteruit loopt. Net voor ge het paaltje raakt op de rem duwen. Oef. Opgelucht ademen. Embrayage laten komen, gas geven en vergeten dat ge in achteruit stond. Schoon de paal meepakken en over dertig centimeter schrapen in uw lak. En hou uw clichés over vrouwen en parkeren maar voor uw eigen, of ik zal eens koken voor u. Dan eens zien hoeveel nog overblijft van uw clichés. En mijn auto? Die heeft witte strepen. Dat is tuning. Hardcore in-the-field autotuning exclusief voor stoere wijven gelijk ik. 
 • Het lief die de tv prompt wegzapt van TLC omdat ik te enthousiast ben. “Whoah! What not to wear. Pakt dat eens op.”, “Say yes to the dress, YES YES YES!! Alle afleveringen opneemeeeeennn”, “LA Ink! Wanneer is dat? Kunnen we dat nog opnemen?”. Hey serieus TLC, waar waart gij toen ik werkloos was? Toen moest ik het stellen met ‘Dr. Oz’ en nu ik fulltime werk zijt ge daar met al dat cools. Ik kan daar niet mee lachen. Acht weken werkloosheid verspild die ik optimaal had kunnen benutten met mijn vriendjes Lays en Kinder Bueno. 
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Nele

  Zie jij ook naar onzin als say yessssss to the dress? Als weddingplanner ben ik dat moreel verplicht – maar jij ? Tsss tssss

  Awoe TLC – helemaal mee eens – qua timing hebben ze nog heel wat te leren

  31/03/2015 at 12:00 Reply
 • Le petit requin

  Ai, dat met de auto is wel minder! Al is het natuurlijk al een pak beter als je het bekijkt als hardcore in-the-field autotuning, dat is waar 🙂

  In mijn vriendenkring zit een andere Ha(a)ike en als ik haar mail, schrijf ik dus ook regelmatig mijn naam fout. Verwarrend hoor, moeten starten met “Dag Haike” en eindigen met “Groetjes, Haaike”. En zelfs al heb ik de beide juist, dan nog voelt het soms een beetje schizofreen aan.

  31/03/2015 at 16:28 Reply
 • Silke

  Aargh, ik kijk ook veel te graag naar al die stomme Amerikaanse realitydingen… ZO verslavend!
  In de maanden voor onze trouw was ik bijvoorbeeld verslingerd aan Four Weddings (Komen Eten met trouwfeesten) en Bridezillas (naam zegt genoeg denk ik, ziek lachen!). Dus zo af en toe programmeren die zenders wel eens de juiste series op het juiste moment 😉

  Groetjes van de andere kant van het Meetjesland!

  31/03/2015 at 16:46 Reply
 • Sweet and Sassy

  TLC is echt zo’n vrouwenzender hé!! 😀 En ivm dat paaltje, kan erger, mijn zus is destijds met de splik splinternieuwe auto van haar vriend in een garage ook op een paaltje gereden, die auto kon al meteen terug naar de garage :p

  31/03/2015 at 19:47 Reply
 • Liese

  Tlc! Heb ik ook ontdekt deze week….en nog maanden zwangerschapsverlof voor de boeg! Oh yes!

  01/04/2015 at 11:11 Reply
 • Christel

  TLC – graaf!! Ook nog niet zolang geleden ontdekt….. Maar doordat we moeten werken kan ik niet full-time zien. 😉

  16/06/2015 at 21:43 Reply
 • Leave a Reply