Geweldig & Gênant 28

21/04/2015
GGBord2
 .
De afgelopen week ben ik gestopt met roken. Er was dit boek, het lief en een gunstige ontwikkeling in een bepaald dossier waar ik u nog niets over kan zeggen, omwille van de verloop van dat dossier, maar het neemt wel stress weg. Zonder stress werd de slaagkans van het stoppen groter, dus de knoop werd doorgehakt en de laatste sigaret werd uitgedrukt. Veel heb ik er nog niet over te vertellen, behalve dat ik soms zin heb een roker de ogen uit te steken omdat die wel rookt en ik niet. Verder gaat alles goed en ben ik niet agressiever dan anders. Een niet-roker, ik.
Soms kan ik zelf amper mijn eigen leven volgen.
 .
.
 
Geweldig
 • Plantsien, dat is een stoep in Sint-Niklaas.
 • Binnenpretjes hebben met uw maten. “Jooooooow Franky!”, “Joooow.”
 • Zon, overal zon en lang licht. Dat is zoveel vitamine D. Ge moet daar welgezind van worden, dat kan bijna niet anders.
 • Pinterest. Ge zou dat vergeten, maar ik blijf dat geweldig vinden. Mijn leven zonder Pinterest zou maar saai zijn, zeker weten. Lifehacks voor ALLES!
 • Frietjes van ‘t frietkot met stoofvleessaus. Hartjes en liefde.
 • Uw siblings (het blijft mij storen dat we daar geen Nederlands woord voor hebben. Kan iemand dat fiksen?) die uit het niets lieve smsjes sturen.
Gênant
 • Romina Romina Romina Romina in een liedje horen, echt duidelijk horen. Dat links en rechts zeggen aan mensen en zien hoe ze reageren. Het gaat om dit liedje op 02:07 en gaat naar een hoogtepunt rond 02:20. Luister en zegt mij of ze mijn naam roepen? Het is toch wel o-ver-dui-de-lijk zekerst? Zeg alsjeblieft “ja”, want anders weet ik niet hoe ik dit moet uitleggen zonder over te komen als iemand met grootheidswaanzin.
 • Iemand die u vraagt een aantal eieren in een kom te doen en los te slaan. Weten dat ik dat kan en toch al stress voelen want: ‘eierschalen’. Terwijl ge ei per ei voorzichtig breekt al visioenen hebben van eters die een krakende hap doorslikken en daar half in stikken. Koken geeft mij echt veel te veel kopzorgen. Het is echt onmogelijk voor mij om te begrijpen hoe anderen dat ontspannend kunnen vinden. Zelfs basistaken die 6-jarigen vlot uitvoeren bezorgen mij een lichte paniekaanvaal. Eieren hebben schalen. Schalen, aka potentiële verstikkingskatalysoren. Horror. Pure horror!
 • Sinds kort drink ik thee, maar niet om het even welke. Neen, ik drink enkel Clipper. Nog maar begonnen ermee en al een snob, ik weet het. Dus, ik mee met het lief naar de Albert Heijn achter mijn ‘goei thee van Clipper’. Thuis zet ik de vier dozen op de kast, in het volle zicht. Voelt ge hem al komen? Wie denkt ge dat er vandaag op haar werk was, terwijl de thee thuis stond? Juist, ja. Ik. Dit is toch een vuiltje hé? Iedereen knikt nu ja, iedereen herkent dit en lost dat iets op? Hebben we ondertussen al een manier gevonden om dit te vermijden, for life? Neen zu. Er zijn robotten die blaffen gelijk nen hond en armbandjes met uw smartphone in, maar dit oplossen? Hoooo. Teveel werk! Evolutie: soms snap ik u niet.
 • Chocolade smelt. Gij weet dat. Ik weet dat. Iedereen weet dat. Toch heb ik een zak chocoladedrek uit mijn auto gevist deze week. Zonde, zonde van de chocola. Een gevolg door de combinatie van verstrooid en gehaast zijn. Triestige mijlpaal in mijn leven. Als medeleven mag je alle chocolade bezorgen aan het lief. 
 • Zin hebben in Kinder Bueno’s en zien dat ze op zijn. Wat mokken en dan eigenlijk best wel content zijn, want ge hebt geen Kinder Bueno gegeten maar wel een stuk fruit. Uzelf wat schouderklopkes geven voor uw gezond leven. Ziedet dat ik aan het veranderen ben? Zie je hoe goed ik mijn best doe? A new Romina has risen! ‘s Avonds losjes zes kaaskroketten opeten. Het waren artisanale, ik moest wel. Overmacht. En smaken dat het deed. Ge hebt er geen gedacht van. Hashtag omnomnom.
Previous Post Next Post

25 Comments

 • prinses op de kikkererwt

  🙂 Is dat stoppen met roken een eerste stap naar het moederschap 🙂 En van die kaaskroketten: ik kreeg al plaatsvervangende buikpijn. Maar goed van de kinderbueno :).

  21/04/2015 at 09:19 Reply
  • rominatje

   Het stoppen moest er een keer van komen hé. Ge kunt gij niet blijven zot doen 😉

   21/04/2015 at 09:30 Reply
   • Nathalie

    Ach… En eens je gestopt bent met roken, is dat de eerste stap naar het moederschap hé 🙂 Want allez, waarom niet, je bent dan toch al gestopt… En dan mag je zoveel kinder bueno’s en kaaskroketten eten als je wil 😉 Joepie!

    21/04/2015 at 13:13 Reply
 • tinyblogt

  Ik heb een blogpostje klaar staan over de elektronische sigaret. Zou dat iets zijn voor jou?
  Dat liedje, habaja, omdat je ‘t nu gezegd hebt, hoor ik het ook. 🙂
  Siblings in ‘t Duits, geschwester, maar dat helpt niet echt hé?

  21/04/2015 at 09:31 Reply
  • rominatje

   Ziedet! Iedereen heeft daar een naam voor, en wijle niet 🙁 Ik kom daar een beetje zot van. Naar ‘t schijnt (volgens mijn boek) moogt ge uw sigaret niet vervangen door iets. Gewoon doorgaan. Hopen dat ge niemand vermoord tijdens het proces, dat ook, denk ik.

   21/04/2015 at 09:38 Reply
 • Cindy

  Ik ben al ns ‘brusjes’ tegengekomen. Broertjes en zusjes. Maar dat bekt niet zo fijn als siblings.

  21/04/2015 at 09:37 Reply
  • rominatje

   Brusjes? Die hadden een bakfiets. Zeker weten.

   21/04/2015 at 09:38 Reply
   • oon

    Lol. Een bakfiets! Maar siblings is een mooi woord (ik gebruikte het ook onlangs in een blogpost) en er zijn vaak gewoon geen alternatieve in het Nederlands.
    En mmmm, Clipper!

    25/04/2015 at 10:08 Reply
 • Jeroen

  Als je het zo hoort is het inderdaad “Romina” en ik kan daar inkomen want soms ben je een echte Tsunami met woorden 😉

  21/04/2015 at 09:55 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Proficiat met het stoppen met roken! En succes met volhouden!
  Ik heb op het werk mijn eigenste theedoos, waar ik van 6 soorten enkele zakjes kan indoen. Al een chance dat ik zelf mijn thee mag gaan kopen, want mijn collega kocht vroeger alleen maar Lipton Rozebottel (yuk!). Als je van zoethout houdt moet je zeker ook eens Pukka-thee proberen, die vind ik superlekker!

  21/04/2015 at 10:58 Reply
 • Liese

  Ik stopte met roken tien jaar geleden. Ik heb er nog altijd soms zin in…maar nooit hervallen (leve nicitinpleisters)

  21/04/2015 at 11:44 Reply
 • Sweet and Sassy

  Mmmm, artisanale kaaskroketten :D, maar 6 is echt wel veel!

  Als gewoon eieren breken en in eens schaal doen al stressvol is, wat geeft dat dan als je ze moet splitsen? 😀

  21/04/2015 at 11:55 Reply
 • loesjezaakjes

  Mmmmm Clipperthee! En fantastisch dat je gestopt bent met roken, nu nog volhouden 🙂

  21/04/2015 at 12:08 Reply
 • Eilish

  Zo goed dat je gestopt bent met roken ! ECHT ! Hou vol meiske !! Zegt diegene die haar vader op zijn 71ste letterlijk heeft zien stikken na een leven vol met stinkstokskes/kankergevers/luchtvervuilers/geldverspillers.

  21/04/2015 at 12:25 Reply
 • BiekeP

  Ge weet toch da ge zwanger wordt van stoppen met roken he? En boefaanvallen, tja, die horen daar gewoonweg bij!

  21/04/2015 at 19:00 Reply
 • Pinterest ping-pong | mooi ding

  […] voor diegenen onder jullie die zot zijn van Pinterest, maar niet graag koken (ja, Romina, dit gaat over jou); goed nieuws. Mijn volgende Pinterest ping-pong speelt zich niet af in de […]

  21/04/2015 at 20:05 Reply
 • K.To

  DIKKE DUIM voor het stoppen met roken! Ook ik heb het gekund dus dat gaat u zekers lukken!

  Wat ik moet meenemen naar het werk, zet ik hier op de vensterbank aan de voordeur. Of desnoods zelfs VOOR die voordeur. Maar alleen als Het Lief niet eerder moet vertrekken dan ik, de arme stakker zou zijn benen kunnen breken want die ZIET die dingen toch niet staan.

  “bloedjes” klinkt wat luguber zeker?

  En Clipper is lekker, hier staat de citroen-gember in de kast. Alleen wat onhandig dat daar ni van die koordjes aanhangen. But then again, daar gebeuren toch alleen maar accidenten mee 😉

  21/04/2015 at 21:13 Reply
  • Romina

   Hahaha! Die thee en accidenten. Zo blij dat ik blog. Tegen het lief nog deze week: “ZIEDET? HEBDET GEZIEN? Gij mij maar uitlachen en ie-de-reen heeft dat voor!!!”.

   21/04/2015 at 23:11 Reply
   • K.To

    Bloggen is … jezelf normaal kunnen vinden met al je vreemde gewoontes 😉

    21/04/2015 at 23:18 Reply
 • Nele

  Alles wat ik niet mag vergeten hang ik in een zakje aan de deurknop van de voordeur. Is tot nu toe de meest efficiënte methode gebleken. En alles waar artisanaal voor staat, is gezond ;-).

  22/04/2015 at 12:00 Reply
 • Odin

  Bij mij in de familie gebruiken ze “sibbe” voor de Nederlandse vertaling van “siblings” 😉

  24/04/2015 at 07:57 Reply
 • AppelFien

  Stoppen met roken, één woord:super! you go, girl! Wat betreft de rest: hopeloos. 😉

  24/04/2015 at 20:49 Reply
 • Le petit requin

  Succes met het stoppen met roken! En super dat je het doet, dat vooral ook!

  En ja, chocolade die smelt… Troost je, jij was het tenminste nog vergeten in de auto. Ik heb mijn zakje expres op de kast gezet (ah ja, ‘t waren zo van die schone figuurkes, dus dan is dat nog decoratief en al). Een kast die op de middag knal in de zon staat. Achter een venster, dus serre-effect. Schone figuurkes dat dat waren!

  28/04/2015 at 13:01 Reply
 • Milo

  Ben hier aan het binge readen op je blog.
  Een kleine aanvulling. Plansier is dat woord voor stoep in Sint- Niklaas en omstreken.
  En die brussen als Nederlands alternatief voor siblings. Maar dat hadden er al gezegd.

  20/07/2015 at 19:51 Reply
 • Leave a Reply