Geweldig & Gênant 31

12/05/2015

Geweldig & GênantAlweer dinsdag zeg. Iets van de tijd en hoe die enorm snel voorbij vliegt. Hoe snel de tijd ook vliegt, hoe rap alles ook voorbij gaat, toch is er tijd genoeg om domme stoten uit te halen blijkbaar. Geen week passeert zonder thuis te komen en te zeggen: “Moh schat, moet ge nu eens wat weten?”. Het verhaal dat dan volgt bestaat meestal uit veel handgebaren en eindigt in hij die mij super hard uitlacht. Verder ben ik hier een beetje te weinig bezig hé, de laatste weken. Het spijt me. Er zijn duusd excuses en ik zal u die allemaal wel eens in geuren en kleuren uitleggen, beloofd. Vandaag wel nog niet. Ge zult moeten wachten. Hoe lang? Niet lang, want de tijd, die vliegt!

 

Geweldig

 • Een avond in Antwerpen buiten zitten, genietend van het weer en het goede volk.
 • Communicanten die geweldig goed hun best doen om een perfect model te zijn. 7 jaar en Q tot the T, y’all.
 • De risotto van het lief.
 • Korte week. Lang weekend. Hoera. Hoera. Hoera.
 • Tweeten dat ge goesting hebt in frieten van ‘t frituur en die ‘s avonds compleet onverwachts ook eten.

Gênant

 • Een mail versturen naar de ‘geachte heer notaris’ en erin vermelden dat de bank ons een lage rentevoet ‘heeft’ in plaats van ‘geeft’. Dat pas zien wanneer ge op ‘send’ hebt geklikt en uzelf een beetje kapot schamen. Er zijn zo van die momenten waarvoor enkel een facepalm voldoet, zonder meer. Dat was zo’n moment. Hallo geachte heer notaris, mijn naam is Romina en ik ben West-Vlaams, zelfs in mijn typen.
 • Vertrekken naar het werk, aan de deur staan en horen dat het lief iets roept genre: “hebt gij uw bh aan?”. Een beetje verwonderd zijn, eens goed voelen en hem duidelijk zeggen dat ge uw bh aanhebt. Het lief zien kijken en traag horen herhalen: “Hebt. Ge. Uw. GSM. Mee?”. Bevestigen. Ik vond dat precies al zo raar dat die vroeg of ik mijn bh aan had, maar ja. Mij kennende ‘s ochtends is dat dan misschien weer niet zo enorm verwonderlijk.
 • ‘s Avonds alleen in de KBC staan om geld af te halen. Een scheetje laten en opgelucht zijn. Uw geld nemen, uw bankkaart en in het naar buiten gaan zien dat ge toch niet alleen was. Beschaamd een beetje verontschuldigend lachen in het naar buiten gaan en uzelf wat uitlachen. Het was gelijk negen uur ‘s avonds en ik was er toch zo van overtuigd dat ik alleen was. Dju toch, was ik eventjes mis. Ken gebeuren, zegt. Dat is de natuur. Al verkies ik eerlijkheidshalve dat soort natuur vooral te beleven in mijn eigen privé.
 • Na mijn werk ging ik snel langs in het Waasland Shopping Center, dat is hier namelijk naast de deur. Er was een doel: een schone bootcut jeans vinden. Vier winkels en een uur later met een zwetende kop uw nederlaag toegeven. Geen jeans en serieus? Hoe warm is het niet, vent? Is dat nu zo moeilijk? Een schoon jeansbroek vinden die lang genoeg is in een model dat niet skinny is terwijl het geen duusd graden is? Blijkbaar wel, ja. Uit wanhoop, frustratie, honger, goesting, beuheid, uitputting en moeheid stoppen in de Quick en 10 chicken dips bestellen. Wie had dat gedacht? Dat een simpele zoektocht zoveel emotie kon bevatten? Dat was lang geleden. Dat fastfood ook. Echt zekerst jaren geleden, maar smaken dat het deed, smaken! Ge hebt daar geen gedacht van. Hashtag omnomnom.
Previous Post Next Post

13 Comments

 • Eilish

  Zal ik eens muggenziften ? In je inleiding staan ook twee fouten 🙂
  ‘Geen week GAAT passeert zonder thuis te komen’ en ‘Het verhaal DIE dan volgt’
  Voordeel voor jou : ik zie alleen fouten bij een ander, wijs me dus gerust ook op de mijne

  En zwijg me van scheten : mijn lief heeft het vorige week gepresteerd om een hele rij mensen tijdens een klassiek concert naar ons te laten kijken met het ‘fijne odeurtje’ dat hij verspreidde, het feit dat kleine dochter ook nog de slappe lach kreeg hielp voor geen meter 🙁

  12/05/2015 at 10:21 Reply
  • rominatje

   Ha! Ha!

   Sent at 10:11 AM on Tuesday
   Davey: Het verhaal die dan volgt –> dat

   Terug aangepast en de overbodige ‘gaat’ er ook van tussen gehaald 😉 Merci!
   Hahaha. Uw dochters <3 Geweldig

   12/05/2015 at 10:31 Reply
 • Liese

  Oh boy! Dat kbcverhaal !

  12/05/2015 at 12:57 Reply
 • AppelFien

  Mwoehaha, gênaaaant! Stiekem lachen we toch allemaal het meest met protjesverhalen he…:D Geniet van uw lang weekend!

  12/05/2015 at 19:09 Reply
 • Stephanie

  Hahaha, die scheet bij de KBC, achja, is moeder natuur. Alhoewel het idd best wel gênant is :D. Op zich wel lief dat u vriend vraagt of ge zeker uw BH aan had hé, ook al is die vraag een beetje awkward. Maar voor ‘t zelfde geld had er hier bij de gênant een verhaal gestaan over hoe ge op uw werk ontdekte dat ge geen BH aan had :p.

  12/05/2015 at 21:09 Reply
 • Ellen

  Echt waar, zou het jou kunnen gebeuren om zonder BH naar buiten te stappen? Wow.

  13/05/2015 at 09:17 Reply
  • rominatje

   Behja. Als ik maar verstrooid genoeg ben! (B-cup, dat ook)

   13/05/2015 at 09:58 Reply
  • Le petit requin

   Goh, dat is jammer genoeg niet eens zo moeilijk Ellen. Zo schoot ik vorige week maandag ‘s ochtends snel een kleedje aan (mét onderbroek, no worries, zo erg was het nu ook weer niet 😉 Ik heb daar een ganse dag mee rondgelopen (thuis, dus niet erg) en was daardoor helemaal vergeten dat ik geen bh droeg. Gevolg: op naar het station, daarna naar het zwembad om daar plots te beseffen “hmm, moet ik nu niet héél weinig kledingstukken uittrekken”. Simple as that 😉

   20/05/2015 at 15:45 Reply
 • mooiding

  Mijn vent regelde voor mij iets in Gmail, waardoor ik altijd een tiental seconden tijd heb om een verstuurde mail ‘ongedaan’ te maken. Toch al een paar keer nodig gehad…

  13/05/2015 at 09:18 Reply
  • rominatje

   Geniaal!

   13/05/2015 at 09:58 Reply
 • Ines

  haha ik moest wel een beetje lachen met je genante stukjes deze week 😀 Vooral het protjesverhaal is stiekem een beetje herkenbaar 😀 (maar gelukkig nog niet voorgehad dat er TOCH iemand stond)

  13/05/2015 at 12:51 Reply
 • kellysteenlandt

  Nummertje 3 bij gênant, hilarisch!

  Nummertje 4 bij gênant is dan weer ongelooflijk herkenbaar.

  15/05/2015 at 15:03 Reply
 • Christel

  Uw scheten en uw niet goed horen …gieren

  16/06/2015 at 21:33 Reply
 • Leave a Reply