Geweldig & Gênant 34

02/06/2015

Geweldig & GênantDinsdag! Hallokes iedereen. Dat dossier waar iedereen over speculeert: binnen twee weken kan ik jullie daar normaal alles over vertellen, in geuren en kleuren. Elf maanden is ‘t ondertussen al bezig en mijn roze balpen ligt al klaar om alles te finaliseren. Het spijt me voor die dat dachten dat ik ging trouwen (of erger!), maar dat duurt geen elf maanden. Als het zover is moet ik daar ook niet over zwijgen “voor het verloop van het dossier”. Spannend dus, en ik kan niet wachten tot alles in kannen en kruiken is! Trouwens, nog eens er bevestiging: als ik ga trouwen moogt ge drama verwachten, veel drama. Veel meer drama dan wat ge hier ooit meemaakte. Dan zijn er liedjes, foto’s, trompetten en minstens een fanfare. Beloofd.

Geweldig

 • Het verjaardagsfeestje van Mama MC met geschift schone decoratie. Alles was in ‘t goud. Pinterest in real life, gasten.
 • Er zijn twee kindjes geboren in de kennissenkring. Een meisje en een jongen. Allebei gezond en wel, met voetjes en handjes en al wat daarbij hoort. Proficiat aan Inna met de dochter en proficiat aan Veronique met de zoon.
 • We hebben hier voor de eerste keer het gras afgereden. En wanneer ik “we” zeg, bedoel ik het lief.
 • Na een blogmeeting kregen we een waardebon van Smartphoto. Die heb ik vorige week geïnd en nu heb ik stickers en kaartjes met het logo van mijn blog op en al dat soort dingen, waardoor ik mij mega-professioneel voel. In een van de volgende dagen gooi ik wel een foto op Instagram.
 • De koekjes van Jules Destrooper hebben hier een ganse week gestaan en noch het lief, noch ik hebben die opgegeten. Karakter, allemaal voor jullie.

Gênant

 • Sinds ik een bureaujob doe heb ik soms last van mijn rug of schouders. Een ganse dag op een stoel zitten ben ik niet gewoon en ik durf dat al eens te voelen. Op een namiddag besliste ik wat oefeningen te doen en dat had echt geholpen. Fier dat ik was! Ge hebt daar geen gedacht van. Eens thuis gekomen vertel ik dat aan het lief en die vraagt of ik eens een oefening wil voordoen. Zo fier als een gieter sta ik recht, doe ik een oefening en toen is het lief bijna gestikt. Tien minuten lang heeft em mij uitgelachen. De slappe lach, voluit. Blijkt dat dat geen oefeningen zijn, maar dat het stretchen is. Ik zeg dat het sport is. Wat zeggen jullie? Dat dacht ik al. Ik heb gesport.
 • Het lief dat een foto toont van iemand en ik die met een scheef oog kijk. Enthousiast roep ik: “Martha Stewart!”. Aan het lief zijn blik zie ik dat ik iets absurds heb gezegd. Hij verduidelijkt: “Hans Vanaken. Hij heeft net getekend”. Wist ik veel dat zijn mama vanuit een schuine hoek met half oog op Martha Stewart lijkt. Wist ik veel dat het over voetbal ging. Die truitjes in het blauw en zwart? Ja. Dat was misschien een tip, maar dan nog. Het was de fout van die mevrouw haren mis-en-plis.
 • Water in de waterkoker doen om pasta te koken. Dan gaat dat vlotter, wanneer je gekookt water in je pot giet. Jaja, zo huisvrouwelijk ben ik ondertussen wel. Beginnen aan een blogpost en u bedenken dat het nu toch wel heel lang duurt. Toen ik terug ging kijken zag ik dat de waterkoker nog af stond. Kijk, voor zoiets moet je dus Romina heten. Een trucske gebruiken om alles rapper te doen gaan en er uiteindelijk minstens even lang over doen als zonder dat trucske. De volgende keer komt dat zeker goed. Zeker.
 • We sluiten af in de keuken. Wat had je verwacht? Op het vuur staat een pot tomatensaus die te hard aan het koken is. Ik roer en verminder het vuur. Terwijl neem ik de boter en vraag ik me af waarom dat nu niet mindert met pruttelen. Roeren, roeren en blijven roeren. Wanneer ik wat boter wil toevoegen valt het mij op dat die wel heel zacht is. In plaats van de tomatensaus te verminderen had ik gewoon een ander vuur opgezet, waar de boter op lag. Vier knoppen heeft dat vuur. Ge kent mij ondertussen, dat is vragen om miserie. Gelukkig zag ik het op tijd, kon ik alles rechtzetten en lukte mijn pasta en saus wonderwel! Driewerf hoera!!! Of het luiewijvenpasta was die eigenlijk onmislukbaar is? Misschien. 
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Le petit requin

  Oh, ik heb in ons appartement hier in ‘t begin vaak staan vloeken op dat vuur. De knoppen staan – voor mijn hoofd dan toch – echt niet logisch (en vooral: heel anders dan in het vorige appartement), waardoor ik de helft van de tijd het vuur vanachter aan het aanzetten was als ik het rechtse vooraan nodig had. En mij dan maar afvragen waarom het zo warm wordt en mijn olie toch gewoon koud blijft…

  Hoe gaat het nog met het stoppen met roken ondertussen?

  02/06/2015 at 09:14 Reply
 • Liese

  Hahah. En stretchen is ook sporten! Neh!

  02/06/2015 at 09:41 Reply
 • tifosanele

  Tja, die knopkes. Staan inderdaad altijd onlogisch. En koken is al zoveel concentratie…
  Stretchen is ook sporten!
  Ben al benieuwd naar al het drama, toeters, bellen, trompetten,…

  02/06/2015 at 09:49 Reply
 • Katrien en de soezeberen

  Nu maak je ons toch wel heel nieuwsgierig naar je project.

  En waterkokers en ik, ook geen goede relatie. Vanmorgen vroeg wou ik aan een kop oploskoffie beginnen. Bleek eerder een soort ondrinkbare ijskoffie te zijn, aangezien ik enkel in gedachten de waterkoker had opgezet.

  02/06/2015 at 10:46 Reply
 • Annelore_compleetgeluk

  ik heb deze week aan je gedacht. Ja, toen ik met klamme handen stond te vloeken bij de auto omdat het knopje op de sleutel voor de automatische ontgrendeling niet meer werkte. Ook niet toen ik al 20 keer keihard op dat knopje geduwd had, er mee had gezwaaid en er nog net niet mee gegooid had.
  Toen besefte ik dat ik de verkeerde autosleutel uit mijn tas gehaald had en dacht ik “wow, ik heb een Romina-momentje” 😀

  02/06/2015 at 11:05 Reply
  • rominatje

   Hahahaha. True that.

   02/06/2015 at 12:23 Reply
 • mynameisblonde

  Stretchen telt als sporten! Geen twijfel mogelijk! 🙂

  02/06/2015 at 12:55 Reply
 • K.To

  Feit: stretchen is sporten. Uw loopschoenen aandoen ook. Zelfs u in uw sportbeha wringen is sporten. Zeg dat ik het gezegd heb. Ik ben ongelofelijk sportief, weet ge wel.
  Feit: als het gaat om dien foto die op Instagram stond van Hans Vanaken bij de aankondiging, dan snap ik u volledig. Helemaal Martha. En ik had keigoei punten op mijn laatste oogtest-voor-bureauwerkers.
  Feit: een waterkoker vergeten op te zetten vergeet iedereen al eens. Ook Martha, durf ik wedden.
  Feit: straks staat dat op Pinterest: de nieuwe lifehack om uw boter zacht te maken, gewoon ff op het vuur leggen, veel efficiënter dan de microgolfoven. Ziet dat ge er op tijd uw royalties voor claimt. The new Martha has arrived. World domination.

  02/06/2015 at 15:57 Reply
 • eklijr

  Uiterààrd is stretchen sporten. Je gebruikt er toch je spieren mee?? Zodus!

  03/06/2015 at 14:26 Reply
 • upje

  De waterkoker: been there, done that.
  En van de verkeerde knopkes: zelfs mijn überfantastisch lief slaagt er in om echt ELKE keer als hij het raam wilt opendoen, per ongeluk het raam vanachter te openen ipv gewoon dat van de bestuurskant. Maar echt élke keer, hé, en we hebben die auto intussen toch al meer dan vier jaar ……. Dus het overkomt iedereen jong, ook de besten!

  06/06/2015 at 21:18 Reply
 • Leave a Reply