De drie beste hamburger restaurants. Projectblogboek tip 43

11/06/2015

43Ge weet hoeveel ik van eten hou. Eten en ik, we go back, way back en dat zal een liefde zijn die mijn leven lang duurt. Er zijn verschillende eetmomenten die in mijn geheugen gegrift staan, zoals de vers gemaakte chips die ik proefde op Sziget, of de Chocolate Cake die ik at in het Bookcafé in Budapest. We moeten eerlijk zijn: ik kan hier een stoefke placeren over Fifteen in Londen of Het Spaans Dak in Oud-Heverlee, maar daar heeft maar weinig volk iets aan. Dit stukje moet volgens mij gaan over lekker eten dat bereikbaar is voor iedereen. Groot budget, klein bugdet, veel kinderen, geen kinderen, kieskeurige of avontuurlijke, rijbewijs of geen rijbewijs. Hopelijk kunnen jullie allemaal al eens stil worden, omdat het gerecht zo goed is dat woorden voor even overbodig zijn. Wat soort eten al die dingen kan? Hamburgers. De lokale soort die mij vult met anticipatie tot ik een eerste beet neem en die me daarna vult met spijt omdat het weer op is.

EllisIn 2011 opende deze keten hun eerste zaak in Brussel. Wat een tof idee was van enkele Belgen is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de grote steden. Laat je niet afschrikken omdat het een keten is. Hun hamburgers zijn bereid met veel zorg en de beste producten. Zoiets proef je vanaf de eerste hap. Of je nu kiest voor rundsvlees, kip of portobello (vegetariërs, unite!), van hun dragonmayonaise tot de pitchers met huisgemaakte limonade: vers en vol smaak. Vanaf 8,50 euro kan je er al een hamburger eten en geloof me vrij: die zal u smaken.

pauls boutiqueOp een verwaaide avond waren we in Antwerpen, met honger. We hadden geen idee waar we konden eten, we gingen wel iets vinden onderweg. Iets was Paul’s Boutique. Kleurrijk van interieur en met prijzen die zeer democratisch zijn. Eens we binnen kwamen kregen we te maken met een gepassioneerde mens die zo heerlijk praatte over zijn hamburgers en het concept dat onze honger alleen maar groter werd. Elke verwachting die we hadden werd ingelost: verse burgers, verse frietjes, ruime menukeuze, ook aan vegetarische burgers. Vanaf 5,50 euro scoor je er al een hamburger die elke honger stilt.

BurgerijWeet je waar ik deze hamburgers leerde kennen? Op Rock Werchter. Jawel, op een festival. Laat het mij u zeggen: het was 2014, het had geregend, ik had koud tot op het bot en ik wou echt eten. Het lief nam me mee naar hun stand en ik at de lekkerste hamburger die ik dat jaar heb gegeten. Alles is vers, met zorg bereid en ook hier een ruime keuze aan veggie burgers. Waar ze er voor mij echter uitspringen qua restaurant is hun kindvriendelijkheid. Een heuse speelhoek en zowaar twee kinderburgers op het menu. Voor 9,50 heb je een burger, maar bekijk hun site voor de zeer voordelige lunchdeal!

 

paul

De onderste foto is van Paul’s Boutique in Antwerpen. Al ge ondertussen nog geen goesting hebt in een hamburger, weet ik het ook niet meer. In elk geval: ge naar waar ge moet gaan voor de goeie soort. Smakelijk!

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Annelore_compleetgeluk

  ok. en bedankt. nu heb ik om 9 u ‘s morgens al mega zin in hamburgers. En dat terwijl ik een salade voorzien had voor vandaag. Als we nog eens afspreken, dan zal het bij een van bovenstaande zijn 🙂

  11/06/2015 at 09:00 Reply
  • rominatje

   Deal.

   11/06/2015 at 09:00 Reply
 • Debbie

  dit jaar kan je kennis maken met de gourmet hotdogs op werchter 😉 ook zeker aan te raden!

  11/06/2015 at 09:17 Reply
  • rominatje

   Van den Jerre?

   11/06/2015 at 10:11 Reply
   • Debbie

    Yes! 🙂

    11/06/2015 at 13:03 Reply
 • Jozefien

  Snap. Ik hou niet eens van het concept hamburger. En toch doe je mij goesting krijgen.

  11/06/2015 at 09:28 Reply
 • tifosanele

  Volledig eens met De Burgerij en Ellis. Paul’s Boutique komt na dit tekstje op ons te proeven-lijstje 😉
  In Londen is Byron’s ook een aanrader…

  11/06/2015 at 09:31 Reply
 • Le petit requin

  Mmm ja, hamburgers (in een vlees of veggie versie), dat kan zo smaken he! Vorige week aten wij er hier in Zürich bij Iroquois nog hele lekkere (maar wel pokkeduur, zelfs naar Zwitserse normen).
  Van degene die jij hier vernoemt, ging ik enkel nog maar bij Ellis Gourmet Burger, de rest moet ik dus eens uittesten. Persoonlijk ben ik in Brussel nog meer fan van Houtsiplou: zeker eens uitproberen!

  11/06/2015 at 09:34 Reply
 • Anne

  Ge doet mij geen goesting krijgen, want ik heb net een hamburger gegeten. *stuffed*

  11/06/2015 at 12:46 Reply
 • Ingstje

  Ellis Gourmet is ok maar het interieur van Hard Rock Café is wel veel gezelliger, en de prijs is zeker dezelfde…

  11/06/2015 at 12:58 Reply
 • meisje

  Mmmm dat kan echt wel lekker zijn zo’n hamburger met alles er op en eraan.
  Daarvoor zitten we hier in Leuven toch ook goed – hrm allee ja, er zou een hamburgeroorlog bezig zijn 😉

  11/06/2015 at 17:11 Reply
 • Cindy

  Botanique in Hasselt is ook een aanrader.

  11/06/2015 at 17:22 Reply
 • AppelFien

  Nomnomnom… ben altijd te vinden voor hamburgers. Zelfs die van de quick. 😉

  11/06/2015 at 21:56 Reply
 • Ellen

  Haha, ik eet vegetarisch maar vind het tóch een wijze invalshoek.

  12/06/2015 at 11:11 Reply
 • Eilish

  Mijn dochters (en ikzelf) vinden mijn zelfgemaakte hamburgers de beste. Vwalla, stoef, stoef 🙂

  12/06/2015 at 16:18 Reply
 • Leave a Reply