Geweldig & Gênant 51

13/10/2015

Geweldig & GênantWeek 51 van Geweldig & Gênant (bijna een verjaardag!) en week 30 van de zwangerschap.  Een nieuw seizoen vol kleur is gestart. Deze week is herfst en de bijhorende kou is er precies ook echt. Ook al is het droog en zonnig, ge kunt toch een jas gebruiken. Mijn soep smaakt beter, de fleece dekentjes komen terug uit de schuif en terwijl ik dit typ staat er een gebraad in de oven met gekruide pastinaak en aardappelen. Comfortfood, goed voor mijn hart, ziel en ongetwijfeld ook voor mijn dochter. We hebben chance met het lief, want die maakt per toeval ook de lekkerste verse warme chocomelk van de hele wereld. Driewerf hoera voor verwarmende verwennerij!

Geweldig

 • Inspiratie. Inspiratie met hopen. Het komt allemaal terug en deze week heb ik me voorgenomen terug tijd te reserveren voor te bloggen en dat zonder schuldgevoel.
 • Meme en Bobonne en onze families. Wij zijn toch gelukzakken, het lief en ik.
 • Ik heb ontdekt dat er een wereld is op Facebook vol splinternieuwe kledij die spotgoedkoop verkocht wordt omdat de baby’s er te snel uitgroeiden of omdat de ouders ze te klein cadeau kregen. Nieuw, schoon en toch tweedehands. Hashtag winning.
 • Op Instagram staat er een filmpje (klik hier) van mijn buik terwijl de dochter in volle actie is. Dat moet het beste gevoel ter wereld zijn. Hartjes voor ons beweeglijk kind. Respect voor mijn lichaam ook, want ik had er geen idee van dat ik dit kon.

Gênant

 • Een wasdag organiseren en volop in de flow van wassen zitten. Terwijl ik  de was buiten hang mezelf bedenken dat die was toch eigenaardig ruikt, maar er de vinger niet op kunnen leggen. Doordoen met kleine taken en tussendoor machine na machine wassen. Tijdens het inladen van de vierde lading was opeens inzien waar die geur vandaan komt: Carolin! Beseffen dat ik ons dochter haar kleren heb gewassen met vloerproduct in plaats van wasmiddel. De fles Carolin met Marseillezeep lijkt enorm op de fles Omino Bianco met Marseillezeep. Doe daar een keer wat aan, wasmiddel-vloerkuismiddel-fabrikanten. Met de was is alles in orde, na een namiddag buiten drogen ruikt ge quasi niets meer.
 • In de jury zitten van een quiz en verbeteren gelijk een schooljuffrouw op XTC. Af en toe last hebben van zwangerschapsdementie, maar het toch goed redden. De ABC-ronde binnenkrijgen om te verbeteren. Elke letter van het alfabet staat afgedrukt op dat antwoordblad en voor elke letter is er een correct antwoord. De eerste ploeg al keihard uitlachen, want het antwoord was Akpala en die kiekens hebben ‘Kpala’ ingevuld. Uw jury-partner-in-crime aanstoten om eens goed te lachen. Zien dat ze je wat vertwijfeld wijst op de voorgedrukte A en rustig, doch duidelijk “A K P A L A” zegt. Serieus. Gelukkig was Mama MC mijn partner in crime en kent die mij. We hebben goed gelachen, dat wel. 
 • Ovenbroodjes afbakken voor de lunch en mij wentelen in het gevoel van huisvrouw zijn, want bij mij duurt dat (terecht) nooit lang. De vers gebakken broodjes uit de oven halen om af te koelen en het rek apart zetten om af te koelen. De oven uit doen en wachten op het lief. Eens we aan tafel zitten praten over koetjes en kalfjes, ge kent dat wel. Fier aan het lief vertellen dat je het rooster opzij gezet hebt om het daar te laten afkoelen wanneer het lief vraagt waarom dat ding in hemelsnaam in de hoek van de keuken staat. Enkel nog schaamte over hebben wanneer hij rustig uitlegt dat je een metalen rek ook gewoon in de oven kunt laten zitten om samen af te koelen met de oven zelf. Mijn verstand komt terug hé? Alsjeblieft? Sinterklaas? Kerstman? Iemand? I miss my brains.
 • Pijnlijke steken voelen en weten dat het niet serieus is, maar ook niet weten wat het dan wel is. Hoe voelen harde buiken aan? Wat zijn voorweeën? Hoe voelen die aan? Welk gevoel veroorzaakt een samentrekkende baarmoeder? Waarom voelen mijn borsten aan alsof ik ermee hebt zitten gewichtheffen? Doe ik de dochter pijn wanneer ik embrayeer met de auto, want ik voel mijn heup druk zetten op de plaats waar zij zit? Waarom heb ik pijn wanneer ik op mijn linkerzijde lig? Waarom heb ik een druk op mijn longen wanneer ik op mijn rechterzijde lig? En van waar komt dat soortelijks oerinstinct eigenlijk dat mij zegt dat alles in orde is? Zat dat er altijd al? Of ben ik nu lid van een geheime club? Wat is dit toch allemaal? Bekijk het positief: de babyborrel is ondertussen wel geregeld.

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Liese

  al die vragen al die vragen….ik denk dat je best twee afspraken aan elkaar regelt bij je volgende onderzoek 🙂

  13/10/2015 at 09:02 Reply
 • Jozefien

  Je oven wel laten afkoelen met de deur dicht hé, anders gaat het afkoelingssysteem dat in je oven zit, kapot. Daarom vind ik het dan ook een veel beter idee om je broodjes buitenaf te laten afkoelen.
  Je hebt gewoon gelijk. In de keuken. Ik zal het nog eens zeggen. Je hebt gewoon gelijk.

  13/10/2015 at 12:41 Reply
 • Judith (Dietemiet)

  Inderdaad, dat wasmiddel (dat ik ook heb) lijkt veel te hard op het vloerproduct! Grappig verhaal wel 🙂
  En die schopjes in je buik: definitely het beste gevoel ter wereld! En dat ik het nog heel vaak mis …

  13/10/2015 at 16:21 Reply
 • marliese9

  Ik koel mijn broodjes ook altijd af buiten de oven ze!

  13/10/2015 at 18:03 Reply
 • Naomi

  Ovenbroodjes, de was doen,.. Eender wat je doet. Het blijft steeds geniaal neergepoot. Ik wil dat je nooit meer afkomt van die zwangerschapsdementie :’ ) sorry, nee eigenlijk niet.

  13/10/2015 at 20:38 Reply
 • damngoodsoffie

  Je hersenen komen terug. Of je vergeet gewoon altogether dat je er ooit had. Dat kan ook. Wie zal het zeggen?

  14/10/2015 at 00:07 Reply
 • Leave a Reply