Tutorial: zelf een baby muts breien

11/12/2015

Onder het motto “we doen nekeer een blogpost die niemand van mij zou verwachten” presenteer ik u deze Fair Wear Friday. Het eerste wat ik cadeau kreeg voor Frankie kwam van mijn zus. Toen ik haar vertelde (ze was de enige die dat wist) dat ik gestopt was met de pil bezorgde ze mij een knalroze zelfgebreid mutsje met de boodschap: “Een meisje, please!”. Het lief was danig onder de indruk van het mutsje en kon niet anders dan bezwijken om mij een meisje te geven. Enter: Frankie.

Buiten dat ene mutsje heeft de dochter een aantal katoenen mutsjes, maar ik kon maar geen mooie dikkere (wollen) mutsjes vinden voor een pasgeborene. Natuurlijk wil niemand dat het kind koude oortjes heeft, dus toen ik mijn klaagzang over het nijpende tekort aan dikke mutsen liet horen aan mijn schoonmoeder schoot ze in actie. Het resulteerde nog geen 24 uur later in een witte, een blauwe en een mintgroene muts die onze Frankie beeldig zal staan en haar zal voorzien van de nodige bescherming tegen de kou. Mocht je zelf de eigenaar zijn van een Frankie, of er af en toe eentje mogen lenen, dan kan je de tutorial vinden op YouTube die je stap voor stap de weg toont naar warmemutsjesland.

geboortemutsjes close up klein

drie geboortemutsjes opzij klein

geboortemutsjes close up2 klein

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Le petit requin

  Ik weet niet waar ik het meeste van onder de indruk ben: van de mutsjes op zich omdat ze zo mooi zijn of van het feit dat drie ervan op minder dan 24u gemaakt zijn!

  11/12/2015 at 16:32 Reply
 • ariadnesdraad

  Wauw voor de mutjes en de maakster ervan !

  11/12/2015 at 17:25 Reply
 • Kelly

  Je titel had me even misleid, maar toen dacht ik ook wel “neeeee, zij breit toch niet?!” Frankie zal geen koud hoofdje hebben, da’s zeker! (oh en dit doet me denken aan het minitruitje en het iets-groter-maar-nog-altijd-klein giletje die ik een tijd geleden breidde+haakte en die nog altijd ergens stof liggen te vangen, ik moet echt eens bedenken wat ik daarmee ga doen!)

  En jeej voor minidingetjes ook, want da’s inderdaad zalig snel gemaakt!

  11/12/2015 at 20:09 Reply
  • K.To

   Ik dacht ook even dat Romina in een handige Harriette was veranderd 🙂
   Persoonlijk ben ik enorme fan van de mutsjes van Madame Zsazsa, maar of die er effectief gaan komen is een ander paar mutsen euhm… mouwen.

   12/12/2015 at 13:41 Reply
 • Sofie

  Oh die zien er heerlijk baby uit! Misschien moet ik er mij ook nog eens aan wagen voor ons meisje dat binnenkort komt …
  psst, fijn om je te leren kennen op de brunch afgelopen zondag xxx

  15/12/2015 at 13:29 Reply
 • Wildcard

  Super als je dat allemaal zelf kan maken 🙂

  27/12/2015 at 16:11 Reply
 • Leave a Reply