Geweldig & Gênant 59

15/12/2015

Geweldig & GênantWeek 39. Ja, dat klopt. Week negenendertig. gisterenochtend ben ik bij de kapper geweest en het huis is proper gedweild, om maar te zeggen: we zijn er klaar voor. Vandaag is een dag van details. Een juiste afbeelding online zetten bij de geboortelijst, de laatste foto’s inkleven in het zwangerschapsboekje, bleiten bij het minste omdat vandaag blijkbaar zo’n dag is waar ik extra besef dat we binnenkort ouders worden en dat dat oh-zo-speciaal-en-ik-ben-zo-dankbaar-whééééé-snotter. Hormonen? Een beetje, zegt. Ik denk ook bij alles dat het misschien de laatste keer is,”Misschien is het de laatste keer dat ik haar voel hikken”, en dan kan ik al grijpen naar een zakdoek. Het doet wat met een mens, zo’n mini-mens.

Geweldig

 • Boostyourpositivity brunch. Ik ben daar nog altijd niet goed van, en het lief was al even hard onder de indruk. Iedereen was zo lief en Frankie kreeg haar eigen button! Q to the T, y’all. Iedereen is afscheid komen nemen en heeft ons succes gewenst. Zoveel liefde, soms verschiet ik ervan dat dat kan. Mijn hart, gasten.
 • Dit filmpje. Echt. Als Frankie op mij lijkt wordt dit het resultaat.
 • Het lief en hoe die bezig ik met anderen hun kinders. Het lief en hoe hij kookt voor ons. Het lief en hoe hij met een bezorgde blik wel 1000 keer per dag checkt of alles oké is. Het lief dat kusjes komt stelen. Het lief. Mijn lief.
 • Kraamkost is #woordvanhetjaar. Applausje voor onszelf, want we hebben met 1% de sjoemelsoftware verslaan. Eten > negatieve zakens.
 • Mijn broer (een peter van Frankie) die naar Londen gaat met zijn lief en amper twee uur na aankomst al vraagt welke maat Frankie exact heeft, want ze hebben er veel schoons.
 • Kanaal 989 op Telenet. All day. Every day.

Gênant

 • Op de linkerzijde in de zetel liggen met twee grote kussens onder mijn arm. Mezelf willen recht zetten en tijdens die poging op mijn rug vallen met een arm onder die kussens. Nergens echt grip vinden en met mijn vrije arm niet over mijn buik geraken. Beginnen puffen en blazen en het lief aanstoten. Zien hoe die zich omdraait en meteen begint te lachen. Wachten tot het lief een foto heeft getrokken, het hem niet eens kwalijk kunnen nemen, om uiteindelijk rechtgetrokken te worden. Ik ben gelijk een Pokémon gasten, van Rominijlpaard naar Romischildpad in 2 weken. 
 • Met het lief in de auto zitten en raar opkijken omdat hij zijn gps uitlacht. Niet snappen wat er grappig is en zien dat hij wijst naar een dorp op de GPS. Op het scherm ‘Oplinter’ zien staat en mij afvragen of dat in de richting van Brugge of Gent ligt. Verbaasd zijn wanneer het lief vertelt dat Oplinter in Limburg ligt. Geen wonder dat de GPS een paar weken geleden tilt sloeg toen ik met het 9-jarig neefje op stap was. De GPS wilde mij naar de andere kant van ‘t land sturen. Domme GPS, zo met mijn voeten spelen. Precies of iedereen weet dat er een Sint-Magriete in ‘t Meetjesland en in Limburg ligt. 
 • Kijken naar ‘Ik Vertrek’. Zien hoe Hollanders het er vanaf brengen in het buitenland. Af en toe met cameraploeg bij hen, maar even goed via beelden die ze zelf filmden met een handycam. Mij daarover ergeren en dat luidop laten horen ook.
  – “Hoe kan het in 2015 dat die Hollander nog steeds dat °REC frame met batterijstand op hun scherm laten staan. HOE? SNAPT GIJ DAT NU? Dat is al even erg dan al die mensen met hun datumstempel op hun foto’s in fucking tweeduusdvijftien.”
  – “Huh, schat? Dat frame wordt er achteraf opgezet door de regie zodat je weet dat het met een handycam werd gefilmd …”
  Kijk. Het is gelijk Kelly zei: een mens kan niet alles weten. Helaas, pindakaas. Wel een beetje schaamtelijk, maar soit. 
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Eilish

  Ik was al fuguurlijk aan het meepuffen omdat hier nog niets stond vanmorgen. Blij dat je er zondag nog bij was !!

  15/12/2015 at 15:02 Reply
  • Eilish

   U = I ! Typen zonder bril op mijn GSM, tsss ik word oud jong, ik heb die bril nodig !

   15/12/2015 at 16:23 Reply
 • sop.hie.s

  Dat filmpke is gewoon echt positiviteit ten top. Zaaaalig!

  En moest ik je niet meer zien (IG) of lezen (hier of IG) keiveel succes. Zoals gij voorbereid zijt, ….

  (en nu zijn er veel vrouwen die mij gaan uitkakken van me-kan-ni-meer en ik ga dus nuanceren), probeer er van te genieten. Dat is niet vanzelfsprekend, want ge hebt pijn (waarschijnlijk) en het loopt misschien niet zoals ge het in uw hoofd had (nog waarschijnlijker) en de grootsheid van het moment gaat ge op de moment zelf niet (kunnen) vatten (dat is zo goed als een zekerheid), maar ‘t is zo schoon … dat kleine hummeltje eindelijk kunnen vastpakken.

  15/12/2015 at 15:08 Reply
 • kellysteenlandt

  Ben heel blij dat ik je zondag nog gezien heb!! Dikke knuffel! xx

  15/12/2015 at 16:13 Reply
 • mona

  Ahum. Oplinter ligt in Vlaams-Brabant. Een mens kan inderdaad niet alles weten. Past helemaal in het concept van de post. 🙂

  15/12/2015 at 18:12 Reply
  • rominatje

   En dan zeggen dat ik nog in Wezemaal heb gewoond! Dubbele schande.

   15/12/2015 at 18:22 Reply
 • Claire

  Haha, ik was aan ‘t wachten op het zetelverhaal 🙂
  Go Romischildpad, go Frankie!!! Nog efkes!!

  15/12/2015 at 23:25 Reply
 • Jozefien

  Oh, ik wil anders wel wat beeldmateriaal van de schildpad houding, want ik snap het niet helemaal 😉

  sta me ook toe het hilarisch te vinden je af te vragen wat de maat van een ongeboren kindje is =)

  16/12/2015 at 06:40 Reply
 • Marleen

  ‘t Is vandaag Kerstmis (met een hoofdletter) en ik vraag me al de hele dag af of Frankie al geboren is. Sorry, eh.

  25/12/2015 at 23:48 Reply
  • rominatje

   Ja! Je kan wat zien op http://www.bigcitylife.be/emma en ik gooi voor nieuwjaar nog een blogpost online, als ons Emma wat meewerkt.

   26/12/2015 at 12:20 Reply
   • marieke36

    Fantastisch! Gefeliciteerd en wat een mooie naam! Ik kan niet wachten om het geboorteverhaal te lezen.

    26/12/2015 at 18:27 Reply
 • resaarcle

  Spannend, aftellen naar jullie kleine schat! Spannendspannendspannend!

  26/12/2015 at 20:39 Reply
 • Wildcard

  Mooi geschreven 🙂

  27/12/2015 at 16:11 Reply
 • Sharon

  Romina toch… Sint-MaRgriete, bedoel je natuurlijk. Ken je pappenheimers/KLJ’s! 😉

  29/12/2015 at 14:23 Reply
 • Leave a Reply