Geweldig & Gênant 62

16/02/2016

Geweldig & GênantVoor de tweede week op rij slaag ik erin om deze post op dinsdag online te krijgen. #score, gelijk Renilde dan zegt. De baby slaapt in de draagdoek terwijl ik in de zetel zit en dan kan ik bloggen. Waar zijn al die artikels of onderzoeken die zeggen dat multitasken niet bestaat? Geef ze maar rap hier, zodat ik ze in de fik kan steken terwijl ik er ritueel bij dans. Blijkt dat ik al huppelend en zingend, met de dochter op mij, flessen kan sterilliseren. Nu gij weer. Aan geweldige en gênante dingen geen gebrek, dus zet u maar neer en geniet. Vrolijke dinsdag, y’all!

 

Geweldig

 • Ze lacht. Emma lacht en de breedste, schoonste lach (met hemelse geluidjes) bewaart ze voor mij en het lief.
 • De vlotheid waarmee ik de dochter in draagdoeken en ringslings hijs. Ze wordt niet eens meer wakker. Doekje errond en gaan.
 • Andere mama’s die mij bestoefen en courage geven. Van “welverdiend!” en “Gij kolfbeer” tot “Je ziet er goed uit, trouwens”.
 • Op Vitaya is het terug van Masterchef Australia!
 • Het lief die mij twee mokken geeft voor Valentijn, “ik wist niet welke ge schoon zou vinden”, en Emma de correcte tut. Een die ze nog niet had zelfs. Hartjes voor de liefste papa en tevens het liefste lief.
 • Mensen die mij blijven vragen naar ons adres zodat ze zelfgemaakte spulletjes kunnen opsturen. Far too kind, peoples.

Gênant

 • Fulltime kolven (ik leg u dat later wel een keer uit, geduld) en er ondertussen een soort van expert in zijn. Weten dat er een sterke en een zwakke borst is. ‘s Ochtends tijdens het kolven de zwakke borst aanmoedigen en moed inspreken. Uzelf betrappen op wat er aan het gebeuren is en in een helder moment opeens ten volle beseffen wat je eigenlijk aan het doen bent. Mindblown zijn. Hallo, mijn naam is Romina en drie maand geleden was ik nog cool. 
 • Tv kijken met het lief en maar half opletten. Zien hoe een vrouw iets op een bord legt en luidop vragen of dat een Zwan-worstje is. Te laat beseffen dat het programma dat we bekijken ‘Masterchef, The Professionals’ is en ze aan het koken zijn in een tweesterrenrestaurant. Wie snijdt er nu ook zijn wortels in de vorm van Zwan worsten? Michelen Schmichelin. 
 • Een oog laten vallen op de dochter haar hoofd en verwonderd zijn. Het lief betrekken in de verwondering, want melkkorstjes bij een borstvoedingskindje, kan dat wel? Besluiten om het eens te Googelen om dan nog eens goed te kijken en te beseffen dat het geen melkkorstjes zijn, maar miniscule kruimels van chipkes. Don’t judge. Een moeder moet ook eten, zelfs wanneer haar kind in een draagdoek zit. En ja, chipkes zijn ook eten. 
 • TMI-Warning! (zegt niet dat ik u niet verwittigde). Uit de douche stappen en jeuk hebben aan de linker borst. Eens krabben en denken dat je een vlekje ziet. Van dichtbij kijken en per ongeluk een ienieminietieniewienie beetje druk uitoefenen op die borst. Een harde straal moedermelk in je eigen oog spuiten en van het verschot bijna over de rand van het bad vallen. Dat leest ge dus niet in die moederboeken of -magazines en zelfs niet op Pinterest. Onderschat trouwens de kracht niet die daarachter zit. Verschietachtig, jong! 
Previous Post Next Post

27 Comments

 • gerhildemaakt

  Stiekem heb ik heel hard moeten lachen, vooral met de laatste. 🙂

  16/02/2016 at 07:10 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Haha, die laatste! 😀

  16/02/2016 at 08:31 Reply
 • Le petit requin

  Hahaha, dat laatste! Maar toch ook wel een beetje mindblown dat dat kan gebeuren seg.

  De geweldige zijn wel heerlijk om te lezen (en ‘t is misschien de minst spectaculaire van den hoop, maar ik wil ook terug naar Vitaya kunnen kijken, Masterchef is tof!).

  16/02/2016 at 09:13 Reply
 • Eilish

  Ik vind het geweldig dat je plots weer in mijn reader verschijnt. Wat is dat toch met WordPress?
  Voor de rest smelt ik voor jouw geweldige dingen en lach ik je vierkant uit met de gênante. 🙂

  16/02/2016 at 09:37 Reply
  • rominatje

   Geen idee. Momenteel is het bij mij van “Unable to retrieve post”. Precies met de lotto dat ge speelt. Zo willekeurig zeg.

   16/02/2016 at 09:40 Reply
   • Eilish

    Het zijn vooral de .be-sites die bij mij van mijn reader lijken te vallen

    16/02/2016 at 09:42 Reply
 • Ellen

  Schmichelin, die ga ik onthouden. En al eens in de douche meegemaakt dat je spontaan twee douchekoppen extra hebt, zo ter hoogte van je borsten? Dat zeggen ze er ook niet bij. 😉

  16/02/2016 at 10:15 Reply
  • Kim

   Memory lane. En dan ook meteen denken “dju, what a waste, kon ik er nu maar snel een kolf aan hangen”

   16/02/2016 at 12:45 Reply
  • Kim

   Borstvoedingsbaby’s kunnen melkkorstjes hebben ja. De mijne toch (al heb ik wel een tijdje een combi BV-KV moeten aanhouden). Chapeau voor het full time kolven. Het was me al opgevallen dat er vaak flesjes passeerden in de verhalen, vreesde al dat de fabriek aan het stilvallen was.

   TM-alert (ook nergens in de boekskes te vinden): als het vlot gaat met het kolven, heb je soms gewoon aan een simpel potje genoeg. Ik heb bij tijden de druk verlicht door gewoon op het juiste drukpunt te duwen met mijn vingers terwijl ik een tepel in een Medela-flesje mikte. Koe-gevoel, dat wel, maar dat kwam soms beter op gang dan met mijn machien en dat was een pak minder gedoe en afwas en gesteriliseer 😉 En ja dan krijg je ook van de stevige stralen!

   16/02/2016 at 12:51 Reply
   • Kim

    En deze comment moest dus eigenlijk gewoon onderaan de rij komen… kalf dat ik ben. Koe in wording. Nog een maand of 2. *Meuh*

    16/02/2016 at 12:52 Reply
    • rominatje

     Baby’s zijn daar zot van, koevlekken! 😀

     17/02/2016 at 22:20 Reply
     • Kim

      Doet me er aan denken dat ik die oude dekbedovertrek nog moet laten verdwijnen 😉

      18/02/2016 at 10:41
 • Lore

  Fulltime kolven verdient een oorverdovend applaus. niet te onderschatten. bij mijn 1e deed ‘k ‘t ook tot een 3tal maanden, bij dochterlief kon ik het gelukkig beperken tot de momenten dat we gescheiden zijn.

  16/02/2016 at 10:27 Reply
 • sop.hie.s

  (2de poging, dus niet verschieten als hier straks 2 keer ongeveer hetzelfde staat..)

  Hihi, die laatste… Ik vond het ook mindblowing hoe snel die melk op gang kwam in de douche. Ik heb dus ook verschillende objecten ondergesprietst. (Dat waren de spannendste verhalen die ik ‘s avonds aan mijn man kan vertellen. En die reageerde altijd supertof en enthousiast. Als ik er nu nog eens bij stilsta, hartjes voor mijne vent!)

  En full time kolven, gij top wijf!!! Ik had de chance dat het van in het begin vlot ging (wat niet wil zeggen dat ik geen lijstje met meegemaakte problemen en ongemakken kan maken), maar ik hoefde enkel te kolven op het werk. Dus ik kan alleen maar zeggen dat dat ongelooflijk knap is wat ge doet!! You go girl!!

  16/02/2016 at 11:23 Reply
 • Lottesanekdotes

  Hahahahaha, bij die laatste twee verhalen moest ik echt luidop lachen 😀

  16/02/2016 at 11:41 Reply
 • trijnewijn

  Van de ene ooit-full-time-kolvende mama tot de andere: goed je eigen grenzen in het oog houden hé, de mama is belangrijker dan de melk. Dat zeg ik niet omdat ik je wil aanmoedigen om te stoppen, maar omdat ik er zelf te ver over gegaan ben en het fysieke en mentale recupereren daarvan niemand toewens.
  En verder, nope, voor gênante momenten waarschuwen de boekske niet. Amai de tijd vliegt, hoe geweldig zijn die eerste lachjes niet zeg? Geniet van al die mooie momentjes!

  16/02/2016 at 12:25 Reply
 • Jozefien

  Hahaaa, toen de zoon hier opeens vroeg om eens ‘met Amélie haar eten te schieten’ en toen hard wegliep, stond ik ook met mijn mond vol tanden.

  Verder hoef je eigenlijk niet echt te steriliseren, want je powermilk bevecht en overwint alles. Zal je vast nog een hoop verbrande vingers besparen!

  16/02/2016 at 12:59 Reply
 • Bieke

  Nog niet meegemaakt dat je borst vanzelf begint te spuiten onder de douche? Ikke wel. Crazy shit those boobs! :-))

  16/02/2016 at 14:56 Reply
 • Laura

  Herkenbaar! Hier 7 weken full-time gekolfd – nog steeds schuldgevoelens dat ik het niet langer heb volgehouden, maar anderzijds ook wel blij dat ik het toch 7 weken heb gedaan (ik weet niet of ik het nog eens zou doen) want kolven is toch ééééécht niet leuk. En dat van die chips haha, ook herkenbaar ;-);

  17/02/2016 at 10:52 Reply
 • Sanne

  Super leuk om zo wel de geweldige dingen te lezen als de Gênante. Ik heb wel nog geen kinderen maar vond dit wel een leuk artikel om te lezen.

  17/02/2016 at 11:50 Reply
 • Kim

  Tiens, zijn hier nu al die comments weg ineens?

  17/02/2016 at 17:31 Reply
  • Kim

   En nu zie ik ze weer *crazy sh%t happening here*

   17/02/2016 at 17:34 Reply
   • rominatje

    Huh? 😐

    17/02/2016 at 17:44 Reply
    • Kim

     Ja raar he, die comments stonden er eerst niet, en toen ik mijn comment submitte van “tiens die comments zijn hier weg” refrechete de boel en stonden ze er weer. Spoken zeg ik u. Koespoken! Ik dacht al dat er hier bagger gepasseerd was en dat ge ff uw comment feed had moeten afzetten of zo (ge weet wel, met al dat mommy-bashing van tegenwoordig).

     18/02/2016 at 10:41 Reply
     • rominatje

      Hahaha. Ik stik er nog liever in dan comments af te zetten. 18 jaar online in mijn binnenzak, waarvan de eerste jaren op IRC. Laat ze maar komen met hun bashen 😬👊

      18/02/2016 at 10:43
 • resaarcle

  Haha, chipkes morsen en denken dat het melkkorstjes zijn! (Mijn 2 borstkindjes hebben ook melkkorstjes,hoor!)

  17/02/2016 at 21:01 Reply
 • Renilde

  #score!!

  22/02/2016 at 10:29 Reply
 • Leave a Reply