Het verlanglijstje dat ik niet had zien aankomen

25/02/2016

Toen ik zwanger was las ik bij MmeZsaZsa een blogpost over draagdoeken. Onder het motto “Ge weet maar nooit dat ik een bleiter krijg” kocht ik mij een ringsling bij Blabloom. Dat systeem leek mij het simpelste, en daar zat iets van metaal tussen, dus misschien was dat veiliger dan die knooptoetanden? Het lief vertrouwde dat helemaal niet en wou een rugzaksysteem, en dat werd een Ergobaby. Ondertussen ben ik in het bezit van twee rekbare doeken (een TricotSlen en een ByKay) en mijn Storchenwiede Ringsling. Goed geraden: de dochter denkt dagelijks wel een keer dat ze deelneemt aan de halve finale van Eurosong. De oplossing ligt daar dus echt in een draagdoek, kalmer dan Nicole & Hugo met geelzucht (gun mij die mopjes nu maar) eens ze tegen mij aangedrukt zit.

ByKay Mint Green
Storchenwiege Ring Sling

Vanaf Emma boven de 7 kilogram gaat wil ik een geweven doek in plaats van een rekbare doek, wat ervoor zorgt dat ik ben beginnen zoeken naar geweven draagdoeken. Wat voor een zotte wereld is mij dat, maat? Er zijn geweven draagdoeken vanaf 50 euro tot over 2500 euro (honderdduizend Belgische Franks!) en minstens evenveel merken. Er zijn doeken met verschillende blends, dat is de samenstelling, ge weet wel, zoveel procent wol, katoen en linnen. Dat is een voorbeeld, want er zijn oneindig veel blends. Dan zijn er geboortedoeken. Dat zijn doeken uitgebracht op de datum dat uw kind geboren is. Er zijn verschillende lengtes: 5 meter, 6 meter en 7 meter. Er zijn 48721698423450 manieren van doeken knopen die dan de “FFC” of de “FCCS” genoemd worden, bijvoorbeeld. Er is hupsen, er is de Ruck en er zijn nog ontelbaar veel termen die het dragen toebedeeld zijn. Er is -natuurlijk- een Facebookgroep en er is ook een geschifte tweedehandsmarkt. Op die markt zijn occasie doeken vaak duurder dan nieuwe, omdat die al ‘ingedragen’ zijn, wat wil zeggen dat ze zacht zijn, denk ik. Er zijn ook doeken die op reis gaan, mensen sturen die doeken dan op naar elkaar, ofzoiets.

Ik heb besloten dat ik een draagconsult zal doen en erna investeren in enkele doeken. Eigenlijk wil ik wel een extra ringsling ook. Ganse dagen kijk ik daarop en ik heb die ook echt dagelijks aan. Ge verstaat dat ik wat afwisseling wil. Om maar te zwijgen van ons Emma die af en toe eens wat teruggeeft, of ik die er iets op mors. Reserve is altijd praktisch, want een geweven draagdoek steek je niet in de droogkast! Natuurlijk heb ik al een verlanglijstje, of wat had je gedacht?

Didymos Indio Aurora

Didymos – Indio Aurora

Twiller Wishing (black weft)

Hubertine – Joséphine B. Ronce d’Ida

Woven Wings - Blush Geo

Woven Wings – Blush Geo

sekai-riva-ring-sling2 - OSCHA

Oscha – Sekai Riva

Mocht je trouwens nog doeken zien die mij op het lijf geschreven zijn mag je een gil geven. Mocht je een bedrijf zijn die er wil geven aan mij moet je zelfs niet gillen, fluisteren is dan ook al genoeg.

 

Share:
Previous Post Next Post

23 Comments

 • gerhildemaakt

  Die laatste zin. 🙂 Fijn dat dragen helpt!

  25/02/2016 at 07:18 Reply
 • Annelore_compleetgeluk

  geen ervaring met draagdoeken, maar 1 ding: de volgende stap is een bakfiets, ik zweer het je 😀 😀 (en wat zit Emma toch altijd knusjes in die doeken <3)

  25/02/2016 at 10:23 Reply
  • rominatje

   Op die ene foto lacht ze naar mij, uit die doek!! 😄❤ Omg, shhht 🙈🙊

   25/02/2016 at 10:26 Reply
 • Nina

  Ik wou dat dat hier ook werkte. Onze zoon hij wil absoluut niet in de Ergobaby noch in een draagdoek. Misschien dat ik toch maar eens zo een ringsling aanschaf …

  25/02/2016 at 10:24 Reply
 • Sabien

  LOVE dragen! Ik weet nog dat ik mijn zus maar een hippie vond met haar doeken en vervolgens heeft het hier de eerste maanden draaglijk (huhu) gemaakt! Zit nu in de fase uit de stretch en naar geweven en ben diverse aan het testen via de draag-o-theek hier. Heerlijk.

  25/02/2016 at 10:32 Reply
 • Kim

  I feel the love!
  Bij Het Patatje hadden wij alleen een Stokke Carrier en ik wil nu ook doeken. Heb Het Lief wijsgemaakt dat we destijds die drager veels te weinig gebruikt hebben omdat die nu eenmaal ni makkelijk in een luiertas te steken is. We hadden die die vaak niet bij en kozen meestal voor de buggy. Dus nu wil ik zo’n doeken “want dat plooit gemakkelijk in een luiertas, dus dat gaan we altijd bij hebben”. En als dat excuus is uitgewerkt, verzinnen we wel iets anders 😉

  En ja ge moet altijd dubbel hebben, minstens, want kinders dat smost en dat kakt uit de pamper. En als Ukkie een wreed proper manneke blijkt te zijn, dan zal mama wel nekeer smossen (niet met koffie of zo he, met iets van cola of zo, dat goed plakt en direct moet uitgewassen worden) en “hey nu heb ik geen doek nimeer seg want die andere hangt nog te drogen”.

  Schoon doekskes trouwens, ik zal u wel taggen als ik er nog zo’n spot 🙂

  25/02/2016 at 10:40 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Wow, bestaat er echt zo veel keuze in?
  Ik zit in de fase ‘ik ben aan mijn uitzetlijst begonnen en ik wil wel een draagdoek’. Zucht… 🙂

  25/02/2016 at 10:56 Reply
  • rominatje

   Little Frog zou naar het schijnt een goed beginnersmerk zijn. Die met strepen zouden het makkelijkst zijn om te knopen, aangezien je via de kleuren dan de knopen kan volgen.

   25/02/2016 at 12:02 Reply
   • Kim

    seg, misschien moet gij eens teamen met Sofinesse, die denkt eraan een sessie te doen rond borstvoeding, kunt gij daarna er eentje doen over de wondere wereld van de draagdoeken!

    25/02/2016 at 12:04 Reply
    • rominatje

     Dat is nog een keer een gedacht. Al zou ik nooit een consult-achtig iets doen, ik kan wel doorverwijzen en in de juiste richting sturen. Ik heb ook genoeg (Hoe is dat toch zo rap gekomen?) materiaal om een beginner kennis te laten maken met een heel deel zaken. Cool. Ik mail haar.

     25/02/2016 at 12:07 Reply
     • fiekefatjerietjes

      Geweldig idee, Kim! En leuk dat het al meteen concreet geworden is.
      Jullie zijn de max 🙂

      26/02/2016 at 08:48
 • johannaowlette

  Oh Oscha! Big big fan 🙂 Wij hadden ook tijdens de zwangerschap al beslist dat we wilden dragen, maar ik durfde dat knopen en die lange doeken niet goed aan. We zijn toen voor een Ergobaby gegaan. Op 17 maanden naar een Tula toddler gegaan en op 2j4m alsnog een Oscha ringsling, beiden worden nog steeds vaak gebruikt 😉 zoals je ziet heb ik het knopen met een echte doek nooit aangedurfd.
  een wondere wereld he, dat dragen, t is zo super, zelfs nu Nina al 3 is zit die nog steeds graag op mijn buik of heup. Ik zou zeggen, je hebt nog jaren draagplezier voor de boeg, dus die mooie doeken gaan enorm van pas komen. alhoewel dat ik meer dan 250 euro toch niet zou kunnen neerleggen, eigenlijk…

  25/02/2016 at 11:44 Reply
 • Knuisje

  Wij zijn hier goed weg met de tricot slen, maar de ringsling vind ik toch een ander paar mouwen. Ik vind die stof zo stug, aanspannen of lossen aan de ringen gaat zo stroef. En die stof van onder de bips doortrekken naar de buik verloopt ook niet al te vlot. Indien je tips hebt of linkjes naar… Zeer welkom! 🙂

  25/02/2016 at 12:51 Reply
  • rominatje

   Welk merk is je ringsling?

   25/02/2016 at 12:55 Reply
   • Knuisje

    Van babylonia.

    25/02/2016 at 13:20 Reply
 • sop.hie.s

  Wow, een nieuwe wereld gaat voor mij open.

  Wij kochten tijdens de zwangerschap, eerlijk gezegd op goed geluk, een soort rugzak (wel met de juiste baby-houding want dat wist ik wel cfr jouw vorige post over dragen). Maar we hebben die 1 keer uitgeprobeerd en dat werd toen op zo’n concert onthaald, dat we die maar snel weer hebben opgeborgen. Ook een draagdoek is hier 1 keer uitgeprobeerd. De vroedvrouw die ons vlak na de bevalling thuis kwam ondersteunen, kende er wel wat van en heeft er mij toen eens ingestopt (samen met de dochter weliswaar) maar ook dat werd ons niet in dank afgenomen.

  Maw, dochterlief moest er niet van weten en wij dus ook niet. We hadden dan ook wel het geluk dat de dochter niet zo veel huilde als Emma (als ik het juist interpreteer).

  Wel heel content voor u dat dat bij jullie goed marcheert!

  25/02/2016 at 17:11 Reply
  • rominatje

   Emma huilt ook niet, zolang ze in de doek kan 😂 en zo’n schoon compliment dat je de juist kocht. Daarvoor doet een mens dat. Misschien later nog een proberen? Mijn doet soms lastig als ik ze erin steek, 2 minuten, omdat ze beseft dat ze in slaap zal vallen en ER IS ZOVEEL TE ZIEN 😉

   25/02/2016 at 17:17 Reply
   • sop.hie.s

    Oei, ik was niet helemaal duidelijk precies 😳 dochter is ondertussen 20 maanden 😃 wat niet wegneemt dat jouw vorige post over dragen meer dan 1 compliment verdiend want nog al te vaak zie ik daar gigantische fouten tegen!! Leuk toch om te zie hoe snel ze interesse tonen in de wereld rondom zich 😊

    25/02/2016 at 17:40 Reply
    • rominatje

     Hahaha! Stom van mij ook. Ik ken een Sophie die net bevallen is. We steken het op de vermoeidheid 😄

     25/02/2016 at 17:43 Reply
 • Bieke

  Heb jíj stiekem een drieling gekregen ofzo dat je zoveel doeken nodig hebt? Leuk dat het helpt, ik hield het nooit vol wegens een te slechte rug. Eens ze meer dan 8-9 kg wogen, kon ik dat niet meer lang genoeg (ver)dragen….

  25/02/2016 at 18:15 Reply
 • Sofie

  haha pas maar op voor je het weet koop je een kast speciaal voor de doeken

  25/02/2016 at 20:36 Reply
 • Liesbeth

  Ik deed ook zo’n draagconsult, was zeker de moeite. En kocht daarna een vrij betaalbaar doek, gewoon omdat ik de kleuren mooi vond en ik was er zeer tevreden van. Veel plezier ermee! En kies maar gewoon een doek op intuitie.

  25/02/2016 at 21:56 Reply
 • Katrijn

  Yes, ook ik heb het lang doeken-dragen niet aangedurfd. Omdat onze zoon het, denk ik, Spaans benauwd kreeg in die doeken, en ik omgekeerd om er een huilende baby in te steken.
  Soit, de eerste drie-vier maanden hebben wij hier de babylonia Tricot slen gebruikt.
  Met een reflux-baby zat die echter constant onder de kots.
  En verder vond ik die toch niet zo praktisch (de auto uit – het regende – geen alternatief dan draagdoek – lange stukken stof op de natte grond – toch maar weer naar huis gegaan).
  Wij hebben de ergobaby 360 en dat lukt, hoewel hij nog steeds geen fan is, en al zeker niet de eerste keren dat we die carrier wouden uittesten.
  Na een uur met die carrier lopen voel ik toch altijd mijn rug pijn doen (hij weegt nu 9 kg). Da’s ook niet de bedoeling zeker.

  Ringslingen, daar ben ik nooit wijs uit geworden. Lees ik hier in de comments goed dat ge dat niet moet knopen? hoe zit uw kind daar ergonomisch in?

  En effectief! begin hier als leek maar eens er wijs uit te geraken, als internet in eerste-maand-met-baby-tijden uw enige reliable informatiemedium is 🙂

  29/02/2016 at 09:24 Reply
 • Leave a Reply