Zabou

Aan welke van de zeven hoofdzonden maak jij je het meest/vaakst schuldig? #40dagenbloggen

02/03/2017

Vandaag sprak deze vraag mij aan uit het keuzemenu van 40 dagen bloggen. Al een chance is er Google, want ik dacht “haja, iets van vloeken en spot”. Blijkt dat dat de tien geboden zijn en dat deze iets anders zijn. Nadat ik ze las besefte dat ik ze kende dankzij de Humo. Als dat niet telt qua opvoeding weet ik het ook niet meer. We gaan ze dus doen, een beetje in Humo-stijl. Mocht je dit lezen en een gelovig persoon zijn op zoek naar inspiratie: sorry. Ge zit verkeerd. Naar ‘t schijnt is er bij Kerygma wel wat te beleven.

 • Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
  Er zijn roddels die beweren dat ik 75 euro heb betaald voor een dagcrème en dat ik kledij echt ontzettend belangrijk vind. Het is een manier om mij uit te drukken, en gelijk het West-Vlaamse spreekwoord luidt: “van een beetje superbia gade niet dood”.
 • Avaritia (hebzucht – gierigheid)
  Mijn eerste reactie was “Ah, dat heb ik niet”, maar dat is niet waar. Ik heb dat wel. Op het werk ben ik ontzettend ambitieus en het is ook mijn doel om door te groeien. Natuurlijk omdat ik als mens en vrouw wil evolueren en leren, maar ook omdat promotie gelijk staat aan meer loon. Je kan dat erg vinden, dat mag. Ondertussen droom ik van verre reizen en een loon dat ons vrijstelt van financiële zorgen.
 • Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
  1 woord: temptatiooooon.
 • Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
  Volgens het lief heb ik gezonde jaloezie. We zouden er uren over kunnen filosoferen, maar ‘t is ‘Mijn Pop-uprestaurant’, dus we gaan dat niet doen. Hij bedoelt daarmee dat ik soms vol bewondering naar andere mensen hun talent kijk en zeg: “Maat, dat moet de max zijn om zoiets te kunnen” en dat nog meen ook. Gezonde jaloezie dus.
 • Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
  De paaseitjes bij de Colruyt zijn terug. Need I say more. Gij weet, lezer. Gij weet.
 • Ira (woede – toorn – wraak – gramschap )
  Ja. Het is niet schoon, en je mag het eigenlijk niet toegeven, want het hoort niet. Verder zorgt investeren in negatieve energie ervoor dat je die negatieve energie los terug in uw gezicht krijgt. Ik weet dat. En dan kruip ik (bijvoorbeeld) achter het stuur en vergeet ik dat. Volgens mij wordt Emma haar eerste vloek is-uw-pinker-een-optie-misschien-dwaze-kloot.
 • Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid, afkomstig van het Griekse “ἀκηδία” )
  Deze zonde is bedacht voor er Netflix was. Dat kan niet anders. Hadden deze mensen ‘Gilmore Girls’ en ‘Dawson’s Creek’ gekend, dan was luiheid nooit in de top zeven verschenen. Gemakzucht heb ik niet, dus dat balanceert alles netjes uit.

Volgens mij zal de hemel mij redelijk wat weesgegroetjes kosten en misschien wel het offeren van een paasei of honderd. We weten allemaal dat ik geen eten deel, dus het is een verloren zaak. Al chance dat het daar warm is. Mocht je als gelovige toch verder gelezen hebben, dan spijt het mij. Je was verwittigd. Het zal u leren niet naar Kerygma te luisteren.

Zabou

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Samaja

  Ik vrees dat Ira (woede, wraak) mijn grootste zonde is… En niet alleen in het verkeer :-).

  03/03/2017 at 08:00 Reply
 • gerhildemaakt

  🙂 Ik ben blij dat je meedoet met #40dagenbloggen! Heerlijk, die blogposts van jou.

  03/03/2017 at 08:03 Reply
  • levelieze

   Ik was net hetzelfde aan het denken 🙂

   03/03/2017 at 10:19 Reply
 • Judith (Dietemiet)

  Ik ook blij dat je meedoet!

  03/03/2017 at 10:13 Reply
 • tifosanele

  Woede. Schuldig. Met rode kaken naar huis rijden omdat je 1,5 jaar oude dochter. “Tommen Uil” roept op het moment dat jij bots remt…

  03/03/2017 at 12:18 Reply
  • Liese

   tommen uil 🙂 hahaha

   06/03/2017 at 18:19 Reply
 • fiekefatjerietjes

  “Volgens mij wordt Emma haar eerste vloek is-uw-pinker-een-optie-misschien-dwaze-kloot.”
  Hihi! Zalig!

  03/03/2017 at 12:21 Reply
 • Ilse Verhoeven

  Vraatzucht denk ik… al heb ik daar heel hard aan gewerkt de laatste 5 maanden!

  03/03/2017 at 14:47 Reply
 • Evi

  Zalige post 🙂

  03/03/2017 at 14:59 Reply
 • Leave a Reply