Ik weet dat het raar klinkt, maar dit moet je toch écht proberen… #40dagenbloggen

03/03/2017

Eigenlijk heb ik geen idee of jullie het raar gaan vinden of niet. Het is iets wat ik jaren geleden tegen kwam ergens op een website terwijl ik zocht naar #lifehacks. Ja, ik ben zo’n mens. Toen ik het las dacht ik: “eens proberen, wat kan het kwaad?” en het werkte. Soms zeg ik het eens links of rechts tegen iemand, en achteraf zijn de reacties altijd hetzelfde: “whatdaffakwaaromweetikdatnupas”. Welke lifehack?

Scheer je benen met conditioner in plaats van met scheerschuim en consoorten.

Het is zot hoe goed dat werkt en hoe simpel het is. Sinds ik dat doe heb ik geen van die smerige kleine wondjes meer. Mijn scheermesjes gaan honderd keer langer mee (ongeveer) en erna zijn mijn benen echt zijdezacht. Kent ge dat? Met gladgeschoren benen in een bed kruipen met verse lakens. Oh. Eén van de schoonste dingen ter wereld, al zeg ik het zelf. Klink ik nu als een Buzzfeed-artikel? Soit, dan is het maar zo.

Volgende stappen brengen je naar een betere wereld:

 • doe wat conditioner in je hand
 • smeer je been ermee in
 • zing dit liedje
 • scheer
 • wees verwonderd
 • bedank mij

Graag gedaan.

IMG_20160508_124804

Previous Post Next Post

11 Comments

 • gewoonelke

  Gewone shampoo doet het ook uitstekend !!! Voor het geval de conditioner leeg is 😉

  03/03/2017 at 23:02 Reply
 • hanne

  OMG, daar moet ik dus idd bijna veertig jaar voor geworden zijn! Gij zijt geweldig en ik blijf fan van u!

  04/03/2017 at 01:53 Reply
 • Eilish

  Had ik dat nu een dag eerder geweten, dan had ik gisteren niet naar de gynaecoloog geweest met twee lakskes op mijn benen (mevrouw heeft u zich bezeerd?) van inderhaast scheerwerk door te laat op te staan.

  04/03/2017 at 09:28 Reply
 • Julienne

  De clickbait heeft gewerkt, ’cause here I am! 😀

  ik gebruik ook al heel lang conditioner of shampoo om mijn benen te scheren, toptip!

  04/03/2017 at 10:49 Reply
 • gerhildemaakt

  Ik scheer mijn benen eigenlijk altijd zonder spul, maar ik besef dat dat niet ideaal is. Conditioner gebruik ik eigenlijk niet dus ik zal het eerst eens met shampoo proberen. 🙂

  04/03/2017 at 13:18 Reply
 • loesjezaakjes

  Ik scheer mijn benen en oksels altijd gewoon met zeep. Dat werkt evengoed 🙂

  04/03/2017 at 14:19 Reply
 • Anaïs L.

  Da’s omdat dat vettiger is, en waarom er voor mannen ook scheerolie bestaat naast scheercrème. Voedender voor de huid dus, dus zelfs als je je al zou snijden geneest het iets rapper. Maarja, hier ook gewoon zeep, ik vind mijn conditioner iets te duur om ermee te gaan scheren!

  04/03/2017 at 18:03 Reply
 • Lottesanekdotes

  Tju toch! Ik vind het bijna jammer dat ik sinds gisteren met gladgeschoren benen rondloop, want nu wil ik dit ook testen, haha.

  05/03/2017 at 00:39 Reply
 • Liesbeth

  grappig. Mijn lifehack: ik scheer ze gewoon niet meer. Nog gemakkelijker 🙂
  (en niemand die het opmerkt //of durft op te merken dat kan ook)

  06/03/2017 at 10:35 Reply
 • Goofball

  echt? ik gebruik nooit niets (heb geen conditioner in huis) maar zal ne keer met shampoo proberen

  06/03/2017 at 16:27 Reply
 • KellyJade

  Oh ja dat gevoel van met geschoren benen in verse lakens kruipen… ik zal mij maar eens conditioner gaan aanschaffen! En dan echtgenoot zo ver krijgen om mijn benen te scheren want dat begint hier moeilijker te gaan met die zwangere buik 😉

  16/04/2017 at 19:48 Reply
 • Leave a Reply