Over onze literaire odes aan elkaar

07/03/2017

Je favoriete activiteit die je nooit als hobby durft vermelden, maar waar je wel eindeloos van kan genieten

Een hobby is volgens Van Dale een “ontspannende bezigheid voor in de vrije tijd; = liefhebberij”. Iets wat ik in mijn vrije tijd doe, dat ik als ontspannend ervaar en liefst nog op regelmatige basis ook. De opdracht van Kathleen vraagt om één te bespreken die ik niet eerder vermeldde, maar waar ik eindeloos van geniet. Ze vraagt ook iets waar ik niet over durf te spreken. Jij weet hoe ik ben, durf heeft daar niets mee te maken. Ik heb geen schaamte over wie ik ben of wat ik doe. Dat zou jij ook niet moeten hebben trouwens. Je bent (goed) genoeg.

Tijdens de eerste aflevering van ‘The Sky Is The Limit’ op Vier zagen we hoe miljonairskoppel Philip en Aisha hun leven beleven. Op een gegeven moment demonstreerde Aisha haar liefde voor Philip door een gedichtje voor te dragen. Een tekstje vol rijm en ze meende het zo serieus. Het lief keek naar mij en ik naar hem. “Gij houdt niet van mij op die manier. Wij hebben geen echte liefde.”, zei ik tegen het lief. Hij besefte dat ook en ging onmiddelijk akkoord dat we onze relatie naar een hoger niveau moesten tillen. Vanaf die dag schrijven ook wij onze liefde op en dragen we ze aan elkaar voor.

De regels zijn simpel: een gedicht van 8 regels in AA BB CC DD (gepaard rijm). Elk van ons mag ook één voorwaarde stellen voor het gedicht dat komt en op voorhand kiezen we een voordraagmoment. Dit pareltje werd voorgedragen in Sint-Laureins op 6 maart 2017. De voorwaarde van het lief was “Een kleur uit de regenboog” en die van mij was “een automerk”.

Zo’n literaire ode aan elkaar werkt helend. Sinds we dit doen is onze band innig versterkt en weten we pas echt hoe ware liefde voelt. Vroeger was zijn chakra blauw en het mijne rood. Nu schitteren we samen ons paarse aura uit. Paars, voor harmonie en de ontwikkeling van onze relatie. Soms voel ik zelfs zijn derde oog. Binnenkort gaan we ook een amethist kopen om dit moment te vereeuwigen*. Ik kan het jullie alleen maar aanraden. Naar het schijnt lukt het zelfs nog beter met dolfijnmuziek op de achtergrond. Zongazon Zongazongaze, enal!

*bron: http://www.anja-mystery.be/Aura%20betekenis.html

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Le petit requin

  Hahaha, die layout! Heerlijk!

  08/03/2017 at 12:22 Reply
 • Eilish

  Iets van rijmen en dichten zonder uw gat op te lichten…

  08/03/2017 at 12:55 Reply
 • Joke

  geweldige blog 🙂

  08/03/2017 at 13:46 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Mhihihi, ik ben blij dat ik jouw blogs ‘s avonds thuis lees. Als ik dat op het werk zou doen, ik zou rare blikken krijgen van die slappe lach 😀

  08/03/2017 at 20:58 Reply
 • Leave a Reply