Wat zijn drie items die je altijd meeneemt als je op reis gaat? #40dagenbloggen

09/03/2017

Even voor de goede orde: gisteren is er ook een post van mij verschenen, enkel niet hier. Naar aanleiding van internationale vrouwendag besloot ik het bedrijf waar ik werk te bedanken voor hun beleid. Het is één van de redenen waarom ik zo hou van mijn job, en ik vond dat dat gezegd moest worden. Het werd dus gezegd, maar jullie kunnen dat niet lezen omdat zoiets op het interne netwerk staat. Helaas, pindakaas. Nu over tot de orde van de dag. Een blogpost hier, in mijn living.

Vandaag heb ik gedweild en opgeruimd. Daarna ben ik gaan werken en ging ik met E. naar de opening van de Hershel winkel (oh mijn god, die kinder-rugzakjes zijn TE schattig) in Antwerpen en nu ben ik eindelijk thuis. De inspiratie is ver zoek, dus ga ik hier au fur et à mesure typen wat er in mijn opkomt bij onderstaande vraag. Spannend!

Wat zijn drie items die je altijd meeneemt als je op reis gaat buiten je tandenborstel en proper ondergoed?

 1. Mijn dochter. Ik mag er niet aan denken die langer dan een nacht achter te laten bij één van de tantes. Er zijn mensen die zoiets nodig hebben, tijd zonder hun kinderen, en dat is helemaal oké. Power to them. Enkel ben ik helemaal zo niet. Ik ben het meest op mijn gemak met het lief en de dochter rond mij. Dan pas is mijn thuis aanwezig. Dan pas is er rust.
 2. Mijn GSM. Eigenlijk het fototoestel en de recording optie. Als ik wil kan ik op reis verbazend goed zonder sociale media. Dat is echt een knop die ik dan afzet en die blijft ook af. Foto’s nemen is een ander paar mouwen. Ik visualiseer graag en veel, dus ligt dat helemaal in het verlengde van wie ik ben. Geen zorgen. Ik ben niet het soort mens die bij thuiskomst een diashow geeft voor de familie met 78213 foto’s of 45 albums aanmaak op Facebook met elk 850 mottige foto’s.
 3. Mijn portefeuille. Daar zitten namelijk mijn identiteitskaart, rijbewijs en bankkaarten in. Nogal logisch dat ik die dus mee neem naar het buitenland. Moet ik daar meer uitleg bij geven? Neen hé? Neen. Neen. Zeg maar dat het goed genoeg is en ik mag gaan slapen. Het is nodig. Zinnen en woorden zijn moeilijk op dit moment, al zijn het er toch maar weer schoon meer dan vierhonderd geworden.

 

Who run the world? Girls! En hun moeders, vooral.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Joke

  Vergeet je nu het lief niet mee te nemen? 😀

  10/03/2017 at 10:00 Reply
  • rominatje

   Het lief! Juist.

   10/03/2017 at 10:05 Reply
 • saarvg83

  Ik heb geen dochter, maar voor de rest: 100% akkoord. Het derde item is meestal mijn lief 🙂

  10/03/2017 at 17:10 Reply
 • Leave a Reply