Mijn kleine kantjes #40dagenbloggen

27/03/2017

Als de zon schijnt gaan mama en dochter op schok, dus was het hier vier dagen stil. Daarvoor hebben jullie natuurlijk alle begrip, mede één van de redenen waarom jullie de beste lezers ter wereld zijn. Applausje voor jullie zelf.

Daarnet reed ik naar huis en bedacht ik me dat ik me soms kan ergeren aan de meest belachelijke dingen. Het lief heeft dat ook. Mijn collega’s hebben dat ook. Iedereen heeft kleine dingen die ze compleet irrationeel ergerlijk vinden zonder enige aanwijsbare reden. De romanticus in mij vindt dat wel schoon, want dat zijn de kantjes die je leert kennen wanneer iemand dicht bij je staat. Het zijn de dingen die ons uniek maken. Ambetant ook, maar het is mooi weer buiten en we zijn welgezind, dus: uniek. Hier is mijn lijst.

 • Mensen die hun bord leegeten en dan met de zijkant van hun vork over hun bord schrapen.
  WAAROMDOEJEDAT? Stop.
 • Wanneer je staat aan te schuiven in een lange rij, samen met vele anderen, en de persoon voor je opeens naar (minstens!) twee kilogram kleingeld begint te zoeken wanneer hij of zij aan de beurt is.
  Wat ben jij al de ganse tijd aan het doen? Je had een kwartier en je keek rond. Had dan toch je kleingeld al bij elkaar gezocht!
 • Mensen die zeggen dat ze kunnen werken met Excel en je een gedrocht van een lay-out terug bezorgen vol foutmeldingen, zodat je een half uur lang eerst alles terug recht moet zetten.
  Ik zweer het u, ik kan ze ruiken.
 • Personen die wel vijftig foto’s nemen en je dan uiteindelijk twee stuks bezorgen die zo flou zijn als maar kan.
  Hoe kan het, in 2017, dat je nog zo’n onscherpe foto’s neemt? Het is bijna een kunst op zich.
 • Handtassen die schuin over de borst gedragen worden en eindigen op de heup.
  Waarom?
 • Het volk die tijdens een optreden compleet naast de maat in hun handen klapt.
  Eens ik ze gespot heb kan ik ze ook niet meer negeren.
 • Degene die een telefoongesprek voeren en afsluiten met “CIAO!”.
  Zeer gesofisticeerd. Indrukwekkend. Hohoho.
 • Bulletjournaling.
  Ik kan het ook niet helpen. Het is gewoon zo. Ik wil zelfs niet weten van waar die irritatie komt, maar het is een rage, dus op een dag rollen mijn ogen uit mijn hoofd van een ganse dag #bujo te zien.
 • Hashtags verkeerd gebruiken.
  doe #het #dan #niet # als je #het # niet kan. #oké? ###
 • Paars, rood en limoengroen.
  #lachendkakske
 • Qustomer.
  Die kaarten, QR code, app. Trekt allemaal op niets.
 • Mensen met haar in hun ogen.
  “Haal uw haar uit uw ogen, ge kunt zo niet zien!”, 1 000 000 keer tijdens mijn jeugd aanhoren zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.
 • Champignons.
  Misschien was ik in een vorig leven een kabouter. Ik heb er ook het raden naar.
 • De personen die in een groep de rekening tot op de centiem opdelen, “want juist is juist”, en zo een kwartier van ieders tijd verspillen.
  Je zou ze vijf frank geven.
 • Wanneer het water van de Senseo leeg is.
  Daar zit een geheime leiding in naar Rusland.
 • Vincent Byloo van StuBru.
  En ik heb echt geen flauw idee waarom. 
 • Borden, eetborden, waar tekst op staat.
  Als ik wil lezen koop ik wel een boek.
 • Hartige desserts.
  Daar zit Satan voor iets tussen.

Voila. En geloof me, daar kan nog wat bij hoor.
En nu is het aan jullie.
Wat irriteert u zonder dat je eigenlijk weet van waar die irritatie komt?

Previous Post Next Post

28 Comments

 • Anne

  Scheve schouders, waardoor iedere sakosj/kabas die je draagt, er na 5 minuten afgezakt is.
  Ofte: het Waarom? van Handtassen die schuin over de borst gedragen worden en eindigen op de heup.

  28/03/2017 at 04:56 Reply
  • Kleine Wijsneus

   Jep! Ik ben ook zo’n ergerlijke schuin-over-de-borst sjakossendrager 🙂
   Waarschijnlijk is het niet zo stijlvol, maar wel superhandig (zeker op de fiets, of met een baby/peuter in of aan de hand).

   Verder veel herkenbare ergernissen 😉

   28/03/2017 at 09:59 Reply
   • nobutterfly

    ik sluit me hier bij aan en ik heb geen excuus in de vorm van een peuter ofzo, het is gewoon keihandig ipv 10.000 keer per minuut je tas opnieuw op je schouder te leggen.

    28/03/2017 at 10:23 Reply
    • Katrijn

     Schuine sjakossen, check! Ik voel mij aangesproken 🙂

     28/03/2017 at 20:06 Reply
     • Eilish

      We gaan een clubke oprichten! Romina mag geen lid worden 🙂

      02/04/2017 at 10:35
 • Kim

  Gunther D.
  Mensen die niet ritsen op de baan (bumperend alsof het hun zin in het leven is om geen auto te moeten tussen laten. Get a life).
  Mensen die geen danku zeggen.
  Wegwerpverpakkingen.
  Eten dat tussen mijn tanden blijft zitten.

  Kga er ook een blogpost mee vol krijgen precies!

  28/03/2017 at 06:39 Reply
 • babsupnext

  Het plastiekske rond de reclamekes, gepruts voor ge die nog eerst kunt wegsmijten
  De hashtag #sana wat is dat toch met die verheerlijking van quinoa, linzen en gember… ebt ge da al een keer geproefd????
  Lange teennagels… ja ook als ze mooi zijn gelakt!

  28/03/2017 at 07:16 Reply
 • levelieze

  Oh zoveel herkenbare dingen!

  28/03/2017 at 09:19 Reply
 • Les Mademoiselles

  Haha, dat van die hashtags! Ergernis in het kwadraat inderdaad.

  28/03/2017 at 10:24 Reply
 • Joke

  “Vincent Byloo van StuBru” > Ahhhh nog iemand! Gast, echt, ga terug het nieuws lezen, daar was je beter in! Helaas is die op de radio in de tijdspanne waarin ik naar huis rij. :/

  28/03/2017 at 10:45 Reply
 • JHerrie

  Er zitten er herkenbare in. Enkele van mijn irritaties is bv Q-Music (en vooral sommige presentatoren). Pritbuddies die niet doen waarvoor ze dienen (ge zou ze zo tegen de muur smijten), automobilisten die niet kunnen ritsen en/of twijfelen wat ze gaan doen.

  28/03/2017 at 12:57 Reply
 • Carolien

  Mensen die ‘is’ schrijven terwijl ze ‘eens’ bedoelen.
  Roos Van Acker.
  Kids.
  Warme chocomelk die niet warm genoeg is, hetzelfde met koffie verkeerd.

  En ook wel een heel aantal die jij opnoemt.

  28/03/2017 at 15:40 Reply
  • rominatje

   Kids! Hubby! En mensen die een glas drinken en “tchitchiiing” zeggen.

   28/03/2017 at 16:13 Reply
   • Carolien

    En bubbels! “Daar drinken we een glas bubbels op!” Brr.

    28/03/2017 at 17:20 Reply
 • pizzapartyfridaynight

  awel, goeie vraag! Ik kan er zo direct niet opkomen, terwijl er sowieso wel duizend en één dingen zijn… ik ga ook eens een lijstje maken! 😛

  28/03/2017 at 16:43 Reply
 • loesjezaakjes

  ik kan er ongetwijfeld ook een hele reeks opsommen. Maar ik vind het ergerlijker als mensen mij aan de kassa niet voor laten als ik 2 stuks bij heb en zij een bomvolle kar.

  Helaas behoor ik tot de mensen met een bujo en een schuine handtas :p

  28/03/2017 at 20:44 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Herkenbaar! Sommige dan toch, want ik ben ook zo’n ergerlijke die een sjakos schuin over haar bovenlijf draagt. Hier ook wel ergernissen, maar ik kan zo direct niet op een hele lijst komen. Dan maar ééntje: mensen die denken dat er voor elk leesteken nog een spatie moet. En dat er tussen twee woorden een dubbele spatie moet staan. Ja, ik zie dat, en dat op zich is ook lastig 🙂

  28/03/2017 at 20:45 Reply
  • Eilish

   Ik worstel daarmee met die spaties. In mijn tijd (jaren ’80) leerden wij dat na een punt twee spaties hoorden en voor elk leesteken (behalve de komma) ook een spatie. Eens dat er diepgeworteld in zit, is dat moeilijk af teleren!

   02/04/2017 at 10:41 Reply
   • Eilish

    en ik blijf maar worstelen met spaties precies: af te leren

    02/04/2017 at 10:47 Reply
 • Claire

  Haha, zo herkenbaar, hetzij als ergernis hetzij als oei-ik-doe-dat ook! Ik erger me aan mensen die per se in het Engels willen Instagrammen of bloggen maar totaal geen Engels kunnen; Gunther D.; mensen die nét iets sneller wandelen dan mezelf waardoor ik er vlak achter blijf hoveren; groepjes meisjes die samen op restaurant zitten en alleen met hun gsms bezig zijn en enkel interageren om even een selfie te trekken (dan slaat mijn oma-modus aan); mensen die op hun telefoon bezig zijn terwijl ze fietsen (gevaarlijk!!); jonge gastjes die expres met een soort gebroken Vlaams-Marokkaans accent spreken terwijl ze gewoon van hier zijn (het maakt u niet cool ofzo); mensen die naast mij komen zitten op de tram terwijl er niemand anders op de hele tram zit;… Ik erger mij nogal veel 😀

  29/03/2017 at 10:33 Reply
 • Kleine ergernissen |

  […] het lezen van Romina’s post over kleine frustraties was ik geïnspireerd. Uiteraard heb ik ook heel wat kleine dingen die mij […]

  29/03/2017 at 11:36 Reply
 • Rietje

  Mensen die bij de kassa aangekomen toch nog iets zijn vergeten … En dat ligt dan achterin de winkel.
  In het Engels: your, you’re en andere afkortingen. Het gaat nooit goed, lijkt.
  Automobilisten die niet schijnen te weten waar de richtingaanwijzer voor dient of wanneer die gebruikt dient te worden. Weten vaak ook niet waar de achteruitkijkspiegel voor is en snijden je enorm af na een inhaalmanoeuvre.
  Etc., etc.

  Voor mijn bloeddruk zou het waarschijnlijk beter zijn als ik dingen wat vaker gewoon zou kunnen laten gaan … 😛

  30/03/2017 at 08:41 Reply
 • Evi

  Heel herkenbaar 🙂

  30/03/2017 at 10:10 Reply
 • Goofball

  oei oei, ik voldoe aan enkele van je puntjes (oa de schuine handtas…ah ja, anders valt die continu af. En met een baby op de arm, kleuter aan je hand, nog wat boodschappen of zo vast, dan moet die handtas echt wel solide vast hangen….en ook zonder kleuter/baby enz is een afvallende handtas gewoon te irritant).

  ik erger mij dood aan trage middenvaksrijders, mensen die niet ritsen enz in het verkeer.

  Mensen die hun profielfoto op social media vervangen door een gezinsfoto of foto van hun kinderen (…je blijft toch een individu??? dat profiel is toch van jou en niet van je kinderen?)

  “Kids”

  de meeste hypes: hoe meer volk erover bezig is, hoe meer ik me eraan begin te ergeren (vb bepaalde hippe dieten momenteel, ….)

  31/03/2017 at 10:09 Reply
 • Eilish

  Ik kan zelf een oneindige lijst samenstellen aan ergernissen vrees ik.
  Teksten op textiel. Als ik wil lezen koop ik wel een boek 🙂
  Een vrouw op de verkeersredactie die steeds zegt : “op de E40 STA je van Groot-Bijgaarden…” Niets te staan, die mensen ZITTEN in hun wagen. Ze staan wel STIL. Helaas natuurlijk.
  En ciaokes is nog erger!

  02/04/2017 at 10:52 Reply
 • Joni | HFDST 3

  – mensen die het verschil niet kennen/gebruiken tussen ‘noemen’ en ‘heten’
  – wanneer je hoffelijk bent in het verkeerd en den andere STEEKT NOG GEENEENS EEN HAND OP!
  – die hashtags, jap!
  – profielfoto’s van niet-jezelf.. kinderen, een tekeningske, den hond – whyyy???

  Ik beken wel ook ne scheve sjakossendrager te zijn 😀

  04/04/2017 at 09:03 Reply
 • KellyJade

  Ik heb echt hardop gelachen bij het lezen van je irritaties. Ciao, ja ik haat ze! En champignons, die kabouter uitleg ga ik volgende keer eens voorleggen als de champignon-minnende familie er weer over begint. Degoutant zijn ze! Ik haat het als mensen het stokske van hun waterijsje of magnum aflikken, ik krijg daar koude rillingen van brrrr! En van dat klappen uit de maat tijdens een optreden, het is onmogelijk om ze te negeren inderdaad! Net zoals mensen die erin slagen naast elke noot uit de maat te dansen. Of als de persoon naast je besluit uit volle borst mee (extreem vals) te zingen. Gruwelijk!

  04/04/2017 at 13:25 Reply
 • kellyjade.be – 40 Dagen Bloggen – The End!

  […] ‘Mijn kleine kantjes‘ van Big City Life. Ik heb echt luidop moeten schaterlachen met deze post. Romina lijst hier haar irritaties op en die waren soms zo herkenbaar en soms moest ik toegeven dat ik me er wel schuldig aan maak. Maar het levert een hilarisch lijstje op. Wie weet maak ik ooit ook wel eens zo’n lijstje op. […]

  16/04/2017 at 22:19 Reply
 • Leave a Reply