Sweaterweather – Outfitpost

20/11/2017

De herfst is al even in het land en dan grijpt deze mama al eens graag naar een sweater voor haar dochter. De dochter is helemaal fan van de combinatie random broek gecombineerd met een sweater, dus dan is het aan mij om leuke exemplaren te vinden. Momenteel zit ze in een fase waar ze over alles een mening heeft en die kan ook veranderen van dag tot dag. Toch zijn er enkele dingen die altijd een winnaar zijn. Om te beginnen: dieren, bij voorkeur een kat of een panda. Als dat erop staat is het oké. Glitter, ook daar kun je nooit fout mee gaan en sinds “roze” in haar woordenschat zit blijkt dat ze dat graag ziet. Huiver. Ik heb ook het vermoeden dat ze houdt van grijs, want daar krijg ik zelden of nooit commentaar op. Oh, en nog iets wat helpt: zorgen dat zij het pakket of de winkeltas met de aankopen mag uitpakken. Dan is ze enthousiast en draagt ze het supergraag, want “Emma hé. Mijn. Ja. Mooi. Emma. Mijn”. Geen idee waarom ze dat minder heeft bij dingen die ze niet zelf uitpakt. Het is niet alsof haar vader of ikzelf een maat 104 hebben.

Sweaterweather dus. Vandaag show ik (of beter gezegd: de dochter) twee truien en een jurk. De eerste trui is er één van Oh My Kids. De dame achter dit fantastische werk is Leen, een ex-collega en vriendin van mij. Je kan de trui nergens meer kopen, aangezien ze momenteel samen met haar zus al haar energie steekt in Oh My Party. Hou dat laatste in de gaten, zeg ik u. Wat de sweater betreft: gezeefdrukt met de hand en gemaakt in een stof van echt degelijke kwaliteit. Doordat het gezeefdrukt is staat de print er ook echt schoon. Het zwart springt quasi van het textiel. Het is een verademing om een pull te vinden voor de dochter die ik ook zou kunnen dragen zonder dat iemand daar van opkijkt. Het mag al eens stijlvol zijn, vind ik zo. Ik combineer deze trui altijd met een zwarte broek en haar Reebok sneakers van The Lion King. Epic win.

De tweede trui is er één van De Melkbrigade en Bambiblauw. Ik moest googelen, want ik ken daar niets van. Dit was een stof (kitten-vintage) die je kon kopen en een tijd lang heeft elk kind van een naaiende moeder kledij gehad in die stof. Zelf kan ik natuurlijk niet naaien, maar al een chance zijn er mama’s waar je dat soort dingen van kan kopen. De dochter is door het dolle heen, want er staan poezen op, en ik ben al lang content dat er geen glitters op staan of een boodschap met “CUTE” op. Wel vind ik dat de stof snel pluisjes afgeeft. NIet heel veel, maar voor een trui die geen droogkast heeft gezien is de kwaliteit toch niet wat het zou moeten zijn. Ik combineerde de sweater met een zwarte broek (want juffrouw wou geen bruin, beige, grijs, donkerblauw of ander passend kleur) en laarsjes met een luipaard-print, of zoals de dochter zegt: “TIJGERLAARZEN GRAAAAWWWRR”.

Het laatste stuk is een sweaterjurk van het merk DoDo Kidswear, en wat is het een schoon stuk. Een sweaterjurk met een kraag die valt als een infinity scarf. De jurk is gevoerd met zachte witte fleece die ervoor zorgt dat het geschikt is voor de winter. Echt geschikt. In de categorie jurken is dat vaak moeilijk te vinden. Ik combineerde het met haar Dr. Martens (wat anders?) en een kousenbroek van Tumble ‘n Dry in de perfecte tint grijs. Zoiets kan mij gelukkig maken: een accessoire vinden in de perfecte tint. De look is stoer en casual, wat wil zeggen dat de dochter tevreden was. Zoals altijd werden de foto’s tussendoor genomen van een spelend of babbelend kind, zoals het volgens mij ook hoort.

Sweater: Oh My Kids – Broek: Hema – Schoenen: Reebok

Sweater: Bambiblauw/Melkbrigade – Broek: United Colors of Benetton – Schoenen: ED Shoes – Handtas: van tante ‘Dira

Jurk: DoDo Kidswear – Kousenbroek: Tumble ‘n Dry

 

 

 

 

 

Share:
Previous Post Next Post

1 Comment

  • tifosanele

    De jurk is prachtig! Jammer dat de dochters al tieners zijn… en de mama dus NIKS meer te zeggen heeft over de outfits…

    20/11/2017 at 17:04 Reply
  • Leave a Reply