Zomerreeks: een lijst vol vragen en antwoorden over reizen.

23/05/2018

De geweldige Babs vroeg mij om deel te nemen aan haar zomerreeks. Zoals zo vaak deed ik dat, maar met serieus wat vertraging. Toen ik hem een paar dagen geleden doorstuurde kon ze hem niet (meer) publiceren, maar ik mocht hem wel op mijn blog plaatsen, want ontzettend lief is, aangezien de inspiratie volledig van haar komt. Merci, Babs. You rock. Op Instagram vroeg ik ook of mensen geïnteresseerd zouden zijn in een blogpost over hoe onze reis naar Zweden was, en daar blijkt interesse voor te zijn, dus die volgt later deze week nog.

 • Som je 3 favoriete reizen op van de afgelopen jaren. Vertel waarom ze onvergetelijk waren.

2014: Sziget ~ Een festival dat zeven dagen duurt op een eiland in Boedapest. Ze hebben er mojito’s in emmertjes. Need I say more?
2015: Gotland, Zweden ~ Heerlijk samen op het eiland waar Pippi Langkous woont, weg van de wereld en omringd door water. Het was onze babymoon en zal voor altijd de laatste reis met ons twee zijn.
2017: Zuid-Frankrijk ~ Onze eerste reis met de dochter. We waren zo nerveus dat het een flop zou worden. Het tegendeel bleek waar: wij hebben een rasechte levensgenieter op de wereld gezet. Hoera!

 • De reis die jullie dit jaar gaan doen (plaats + eventueel verblijf) en kort waarom je deze bestemming koos.
  We hopen nog op reis te gaan naar Spanje. Dichte familie kocht daar een buitenverblijf. Het ligt aan de Spaanse kust, met zich op zee, dus fingers crossed dat het ons lukt!
 • Som je 3 droombestemmingen op en waarom die op je verlanglijstje staan
  Een road trip door Scandinavië. Het lijkt me fantastisch om ongepland enkele weken rond te trekken met ons gezin. Het lief is zot van Scandinavië, dus waarom niet?
  Afrika. Omdat ik denk dat je daar echt de kracht van de natuur kunt voelen en zien.
  Azië. Want het is het continent dat mij het meest fascineert.
 • Reisgewoontes: kies 1 en vertel in 1 à 2 zinnen waarom.
 1. Auto of vliegtuig
  Makkelijker met peuters, zeker wat de bagage betreft.
 2. Strand of Cultuur
  Het lief en ik zijn van de soort die liever in een museum zit dan op het strand.
 3. Voeten onder tafel of zelf potje koken
  Voeten onder tafel. Altijd, overal, dus ook op reis.
 4. Wijn of cocktail
  Cocktail. Wel op basis van koffie, want mmmm koffie.
 5. Sport of boek
  Sowieso boek. Tenzij we het over voetbal hebben, dan altijd voetbal.
 6. Zeker zon of onzekere zon
  Zeker zon. Ik mag er niet aan denken binnenactiviteiten te moeten verzinnen op reis. Brrrr.
 7. Fototoestel of kaart in de hand
  Fototoestel en Google Maps die op de achtergrond draait lijkt me the best of both worlds. Ofwel ik de kodak en het lief de kaart. Dat kan ook.
 8. Streekgerechten of potje vlaams
  De pasta die ik at in Toscane blijft van ’t beste dat ik ooit at voor zeven (7!) euro. Streekgerechten, dus.
 9. Avontuur of planning
  Gepland avontuur. Het zit zo: met kinderen moet je wel ergens een soort plan hebben, hoe vaag dat ook mag zijn. Voor de rest laten we ons meeslepen door het moment en het humeur van de peuter.
 10. Wi-Fi of juist ni
  Wi-Fi, wel enkel ’s avonds, net voor het afsluiten van de dag.
 • Wat is je ultieme reis- of vakantietip? Maakt niet uit of het puur praktisch is of niet. We kunnen allemaal wat leren van elkaar.
  Google eens de regio/stad waar je heen gaat en kijk of er apps zijn om te downloaden. Anno 2018 hebben veel plekken en steden hun eigen app die fantastisch is en vol unieke tips staan. Wees ook niet bang om een lokale winkel of restaurant binnen te stappen en te vragen om leuke activiteiten, gezellige plekken, … Ook podcasts kunnen schatten aan informatie bevatten over een bepaalde regio of stad.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Goofball

  Ik ben altijd zo verrast dat peuterbagage zo’n impact heeft op de keuze van een vakantiebestemming / vervoer en dat dat dan argument is om eerder met auto ipv vliegtuig te gaan. Ik lees het hier maar had het eerder al op andere blogs ook gelezen als argument dat er een autovakantie was. ‘k snap heel veel redenen om voor een autovakantie te kiezen, maar de kinderbagage is er voor mij persoonlijk geen van.

  Baby of peuterkledij neemt heel weinig plek in, je moet maar 10 pampers meenemen om de tijd te overbruggen tot je op je bestemming in een supermarkt gaat. ‘k heb al heel veel landen uitgetest, maar er zijn echt altijd overal pampers en babyvoeding en natte doekjes en fopspenen vlakbij in mijn ervaring. In elk hotel kan je babybed vragen (ik vermoed bij gehoorde appartement ook wel vaak als ze deel van een organisatie zijn??), in meeste restaurants zijn babystoelen aanwezig. Potjestraining werd wel even gepauseerd dus geen potjes meegesleurd op vakantie.

  Verder neem ik dan als speelgoed voor mijn jongens elk 1 speelgoed autootje en 1 speelgoed vliegtuigje, een kleurboek, een balletje en 10 blokken duplo mee. Samen met een ipad is dat genoeg fun voor op de kamer maar de dag wordt grotendeels met uitstapjes of strandfun gevuld. En niets zo leuk om dan in een brolwinkeltje ter plaatse enkele kleine “nieuwe” niemandallekes te gaan kopen.

  Het enige dat bij mij altijd substantieel plek inneemt in de valies voor de kinderen is een grote toiletzak met medicatie voor het geval dat… koortswerend, antijeuk bij beten, anti-allergie bij beten, neusspray, anti-diarree enz. Er zijn ook wel overal apotheken maar ziek zijn op vakantie begint vaak ‘s avonds laat en lokale merken komen niet altijd overeen met wat je kent of je hebt er voorschrift voor nodig en het is gewoon geruststellender dat je onmiddellijk het vertrouwde product kan toedienen.

  Trouwens, zodra je kind 2 jaar is moet je vliegtuigstoel boeken maar heeft dat kind dus ook wel recht op 23k bagage. We mochten dus in theorie op vorig verlof dus 2 buggies en 92 kg bagage inchecken…zoveel krijgen we echt niet mee niet in de huurauto of taxi ter plaatse dus je kan in sé minder meenemen met een auto.

  01/06/2018 at 12:13 Reply
 • Lottesanekdotes

  Ik vond deze reeks zo leuk dat ik hem vandaag, gevoed door het mooie weer, ook nadacht over mijn favoriete (toekomstige) bestemmingen 🙂

  https://lottesanekdotes.com/2018/06/03/reis-de-zomer-tegemoet/

  03/06/2018 at 20:18 Reply
  • rominatje

   Oh wijs!

   03/06/2018 at 20:42 Reply

  Leave a Reply