Brugge, gij schone

13/07/2018

Er zijn drie steden waar ik mij thuis voel: Oostende, Gent en Brugge. Niet toevallig woonde ik er het grootste deel van mijn leven dichtbij, speelde een deel van mijn jeugd er zich af en werd ik in elk van die steden ook meerdere jaren manager van een winkel. Ik ken de kleine kantjes en hoekjes, weet waar je de schone foto’s kan nemen en bedenk me nog elke keer hoeveel geluk ik heb dat die steden binnen mijn handbereik liggen. Af en toe tjool ik in één van die steden als was ik een toerist. Dingen zoals The Crystal Ship en de Triënnale zijn het perfecte excuus om een dag te reserveren enkel en alleen om rond te slenteren. Elke keer denk ik achteraf “Wat is het toch schoon” en “ik snap dat mensen van heinde en ver naar hier komen”. Kijk hieronder maar mee.

En zeg nu zelf: wij hebben het hier toch goed, hé?

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Eilish

  Gelijk waar ik kom in het buitenland, als ik zeg: “Ik woon halverwege tussen Brugge en Gent”, de meesten kennen de steden. Oostende is iets minder naar mijn smaak, maar ik maakte daar dan ook geen jeugdherinneringen.

  13/07/2018 at 11:00 Reply
 • Goofball

  we leven in een prachtig land! Oostende ken ik niet, maar Gent, Brugge, Leuven, Antwerpen, …zijn parels.

  13/07/2018 at 13:23 Reply
 • Princessjesliefde

  Mijn opa woont in Brugge centrum; we gaan er regelmatig langs en ik blijf het zo een magische stad vinden!

  13/07/2018 at 17:35 Reply
 • Leave a Reply