19 voor 2019

05/02/2019

Kelly zette dit vorige maand online en vanaf ik het had gelezen wist ik dat ik het ook zou doen, en hier zijn we dan. Weet dat ik in dit lijstje eerlijk ben en bepaalde dingen dan ook als verrassing zullen komen. Dat is oké voor mij. Misschien ga ik daar ooit nog uitgebreid op in, misschien niet. De tijd zal het zeggen. Het is al februari zelfs, ik weet het. Iets met de tijd die vliegt. Maar dus, without further ado: mijn 19 voor 2019!

 1. Bevallen op een manier waar ik mij persoonlijk 100% goed bij voel. Datzelfde geldt voor de eerste weken met mijn pasgeborene, los van alle verwachtingen die anderen misschien zullen hebben. Ik ben van plan mijn tijd te nemen en te genieten van alle eerste en laatste keren die mij (en ons) te beurt zullen vallen. Ouderlijk egoïsme ftw!
 2. Blijven schrijven. In een journal, een word-document, op de blog, … Het doet er niet toe, als ik maar blijf schrijven.
 3. Een keer uit gaan eten, alleen met het lief.
 4. Verhuizen.
 5. In diezelfde trant: alles wat moet verhuisd worden in vraag stellen en beslissen of het mee zal verhuizen. Minderen van spullen dus. Zo 2017, ik weet het.
 6. Financieel terug ademruimte krijgen. YNAB is allemaal goed en wel met hun “als je geen geld hebt kan je het niet uitgeven”, maar uw kind moet eten, ook als dat wil zeggen dat je in ‘t rood moet gaan. Gelukkig (en ik ben daar elke dag dankbaar voor) zal de situatie vanaf nu redelijk snel onder controle geraken.
 7. De diepvries op orde houden. Ge kunt daarmee lachen, maar dat is echt moeilijk.
 8. Meer foto’s nemen en werk maken van de bijhorende albums.
 9. Inschrijven op een knutselbox abonnement voor Emma en mezelf.
 10. Een schrijfcursus volgen bij Maartje.
 11. De decembermaand veel beter inplannen dan dit jaar, zodat we de eerste week van januari niet gezamenlijk in crisis vallen door de drukte.
 12. Een manier vinden om onze jobs en ons gezin te combineren zonder dat vreselijke gevoel van “ik schiet tekort”.
 13. Rookvrij blijven en niet hervallen in die verslaving.
 14. Elke maand een boek lezen.
 15. Headspace installeren en gebruiken.
 16. Een pedicure laten doen.
 17. Blijven naar de voetbal gaan, ook als ouders van twee kinderen.
 18. Grotere bedden installeren voor meer slaapcomfort. Co-sleepen is helemaal ons ding, dus het wordt tijd dat we de kamer(s) ook zo installeren.
 19. Terug de vrouw worden die voor alles en niets kaartjes schrijft.

Het afgelopen jaar is heftig geweest hier en het jaar ervoor was zelfs nog turbulenter. Tijd voor rust. Om terug op onze plooi te komen en het positieve dat januari al bracht verder te zetten doorheen de rest van het jaar, met als hoogtepunt ongetwijfeld mei, want vanaf dan is ‘t met vier te doen.

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Kelly

  Maar Romina! Wat een lijst, zeg. Wat een verrassingen ook, inderdaad.
  Ik wens jullie veel rust, veel tijd, weinig chaos en voor jou ook al een goei bevalling!

  05/02/2019 at 23:34 Reply
 • Moederschip

  Hahaa, dat van die diepvries! Zéér herkenbaar. Waar plaats is, prop je er iets bij. Zo gaat dat hier. Over de knutselbox en schrijfcursus wil ik graag meer weten 😉

  06/02/2019 at 06:19 Reply
 • Liesbeth

  Proficiat!!! En een pedicure laten doen, dat staat al jaaaaren op mijn lijstje zeg. Waarom doe ik dat niet gewoon? Een knutselbox lijkt me ook wel wat :-). En gogogo voor het bevallen zoals jij het wil.

  06/02/2019 at 13:38 Reply
 • Irene

  I feel you met die diepvries! Toen we hem net hadden was er een heus systeem: in dat laatje de frietjes, in het laatje daaronder groentjes, laatje daaronder ijs. Nu zit alles door elkaar en vind ik niets meer terug. En zottekes jong, inderdaad nogal een verrassing! 😉 Ik wens u ook alleszins een bevalling zoals jij ze wil!

  06/02/2019 at 20:18 Reply
 • José Muylaert

  Wat een mooie plannen ! Ik wens je dat ze geheel en al gaan lukken .

  06/02/2019 at 20:38 Reply
 • Kaylin

  Zien dat je iets gepost had zorgde al voor een glimlach op mijn gezicht.
  De verbazing en het meeleven doorheen het bericht maakte die enkel groter. Proficiat met het aankomend kindje en succes om de rust en kalmte te bereiken. Genieten van de kleine dingen des levens zoals je dat vroeger ook al deed 🙂

  06/02/2019 at 21:02 Reply
 • margeauxendeengelen

  Ik lees hier nog maar net, ook omdat ik een oude bekende zag passeren, maar nu al verslaagd. Ik lees graag mee, over alles waarover je wil schrijven!

  10/02/2019 at 07:41 Reply
 • Mrs. Curly

  Dat ge ze alle 19 moogt bereiken in 2019! En zo groot gelijk om uw bevalling èn die eerste weken na de bevalling volledig naar jullie goesting te willen doen. Ik deed dat namelijk niet echt en die tijd komt nooit terug… Geniet er keihard van :*

  17/02/2019 at 09:55 Reply
 • Leave a Reply