Lente in Groede

23/02/2019

Deze morgen stonden we op (het lief liet mij uitslapen, waarvoor hulde) en na het ontbijt was het overduidelijk dat vandaag een stralende dag zou worden. We besloten er een ganse dag op uit te trekken en terwijl Emma en ik ons aankleedden zocht het lief iets leuks om te doen. Hij zei dat hij iets leuk wist op een half uurtje rijden; het Groede Podium in Nederland. We vertrokken nog voor de middag en wapenden ons onderweg met lunchpakketten bij Albert Heijn. In de auto gaf het lief meer details over onze bestemming: “In de polders in Nederland, in Groede, een speelpark met bunkers, zandheuvels, en veel mogelijkheden tot ravotten”.

Tegen de middag arriveerden we op een quasi lege parking en na een lunchpauze in de autokoffer (wij zijn hippies, ja. Hippies met een Skoda.) waren we klaar om op ontdekkingstocht te gaan. Na nog geen twee minuten stappen kwamen we aan in het speelpark en meteen viel me op hoe goed alles onderhouden werd en hoe er nergens plastic was te bespeuren. Rond bestaande bunkers en gebouwen werden er volledige parcours aangelegd om op te klimmen. Er waren loopbruggen, touwbruggen, uitkijktorens en honderden hoekjes en kantjes om te ontdekken.

We belandden in een labyrint van geweven takken (mad respect) en konden via heel wat trappen in tunnels lopen die over een bunker liepen. We zagen een pauw, varkens, konijnen, geiten, schapen, kippen, ezels, herten … en allemaal hadden ze het goed in dat grote stuk natuur. We waren er buiten ‘t seizoen, dus de gift-shop (schattig ding!) was gesloten, maar het speelhuisje met speelgoed en het speelplein dat er rond lag waren toegankelijk. Hoe zalig is dat niet? Mijn hart wordt week van zo’n vertrouwen, Nederland.

Eens we door het speelpark waren, konden we via poorten naar een soort natuurdomein. Daar was een uitkijkberg, met even verder een nog grotere berg die voorzien was van een glijbaan en een geweldige houten toren waar je op kon blijven klauteren. Over de kreken lagen dan weer stevige boomstammen, zodat je naar hartenlust kunt roepen dat ze voorzichtig moeten zijn en dat ZE WEL NOG MAAR DRIE JAAR IS, HE!

Het was zo’n lentedag om in te kaderen. Een dag vol plezier in een omgeving die je doet beseffen dat je grootste geluk net dat soort dagen zijn. De Groese Polders in Nederland is waar ik vandaag even stilletjes moest wenen omdat alles zo schoon is. Dat, en mijn hormonen. Kijk vooral naar de foto’s hieronder en oordeel zelf. Doe ze daar de groetjes als je er bent, want nu wilt ge sowieso ook gaan.

Wat is er van voorzieningen?
Links, vlak aan de parking, ligt een tea-room voorzien van alles wat nodig is, bezaaid met tuinbanken, klim- en klautergerief en trampolines. Er waren ook propere toiletten, rolstoeltoegankelijk en voorzien van een luiertafel. Later kwamen we in het midden van het park (aan de gift shop) ook een proper toilet tegen. Mijn zwangere lichaam kan zoiets enorm appreciëren tegenwoordig.

Meer praktische info?
Alles staat duidelijk vermeld op de website van Groede Podium.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Moederschip

  Wat een toffe plek! Nog nooit van gehoord. Vanuit Maasmechelen helaas een beetje ver, maar als we eens in de buurt zijn of naar zee gaan, stoppen we zeker!

  24/02/2019 at 06:44 Reply
 • Soezy

  Oh, goed om weten…
  Nog nooit van gehoord, wel vroeger daar naar de zee geweest.
  Thx voor de tip en de foto’s 😀

  25/02/2019 at 07:10 Reply
 • Le petit requin

  Heerlijk he, dat vertrouwen! Dat mis ik het meeste als ik terug in België ben en ik vind dat elke keer zo erg, dat dat er daar zoveel minder is.
  Wij gaan in de paasvakantie met twee neefjes op uitstap; ik voeg dit toe aan het lijstje met mogelijke bestemmingen 🙂

  28/02/2019 at 10:38 Reply
 • Anne

  We zijn er gisteren met onze kleindochter van bijna 3 naartoe geweest, ik had dit hier gelezen en onthouden. Wat hadden we een leuke namiddag! Zo zalig, dat kind kunnen laten lopen en niet constant moeten roepen van “pas op” en “voorzichtig”! We hebben genoten.

  25/03/2019 at 06:24 Reply
 • Leave a Reply