Staycation – Zelfpluktuin Aveschoothoeve

07/07/2019

Dit jaar gaan we niet op reis. Het huis moet verbouwd worden, Emma blijft seizoensgewijs uit haar kleren groeien, we kochten nog een baby en een elektrische bakfiets. U begrijpt: het is illegaal om organen te verkopen in België, dus doen we zoals alle hippe kinders van staycation. Aangezien ik thuis ben dacht ik: “waarom pakken we het verlof niet aan zoals we een vakantie plannen?”. Rondvragen, researchen, locals om tips vragen en een losse planning opstellen vol plekken die kindvriendelijk zijn en zowel het lief als mezelf aanspreken. Gisteren vroeg ik tips op Instagram en de antwoorden stromen en stroomden binnen. Zoals ik al zei: wij zijn hip, dus we gaan een Summer 2019 List maken. 

In afwachting van die lijst vlogen we er afgelopen zaterdag al in met een bezoek aan de pluktuin Aveschootshoeve in Lembeke. Het is zomer, dus je kan er zowat elke rode vrucht plukken en ze zijn elke zaterdag (en woensdagnamiddag) open. Emma wist op voorhand van niets, dus we konden rustig vertrekken net na een voeding van Billie. Eens we er waren en we Emma vertelden wat we zouden doen kon ik ze bijna niet meer houden van enthousiasme. We werden hartelijk verwelkomd, kregen een korte uitleg en werden wat wegwijs gemaakt. Billie zat in de draagdoek en Emma mocht in één van de beschikbare bolderkarren zodat wij (als ouders) op ons gemak waren en alles voor Emma extra speciaal was. 

Emma wou alles plukken en dat was goed voor ons, aangezien het over fruit gaat. Ze koos aardbeien; “grote en kleine ga ik knippen, mama, wel helemaal de rode”, kersen; “donkerrood, op de trap en knippen met de schaar” en frambozen; “met je handjes, voorzichtig, want ze zijn zacht”. Uiteindelijk was ze het na de frambozen wat beu, dus gingen we terug naar het midden van de pluktuin, waar je het geplukte fruit laat afwegen en kunt betalen. Er staan ook wat tafeltjes, zodat je nog wat kan nagenieten met iets te drinken, of je je baby borstvoeding kan geven terwijl je kleuter zot doet op een trampoline.

Het was plezant in de zelfpluktuin en we gaan er zeker nog terug. Voor de prijs van het fruit dat je plukt en dan zelf meeneemt ben je makkelijk een paar uur kwijt op een leuke en ontspannende manier. Emma zelf vond het ook plezant en dagelijks zit ze in de frigo om van “haar fruit” te eten. Ze blijft ook trots zeggen dat ze het zelf plukte, want jullie weten dat misschien nog niet, maar fruit dat je zelf oogst smaakt beter, zeker het fruit waar je een ladder én een schaar voor nodig hebt!

 


Previous Post Next Post

3 Comments

 • Katrijn

  Oh lekker en leuk! Wel wat ver voor ons.
  By the way: welke bakfiets hebben jullie gekozen?

  09/07/2019 at 12:12 Reply
  • rominatje

   Oh god. Ik ken die specificaties niet. Ik vraag het vanavond eens aan het lief 🙂

   09/07/2019 at 13:04 Reply
 • LeenVdb

  Zo’n zelfpluktuin lijkt me superleuk! Spijtig genoeg geen in het Leuvense. En zo’n staycation… Ik denk dat ik mij dat volgend jaar eens cadeau gaan doen, eens we verhuisd zijn. Genieten in eigen land/achtertuin ❤

  28/07/2019 at 16:43 Reply
 • Leave a Reply