Geweldig & Gênant 104

19/11/2019

Het is nu 23u20, dus ik heb nog nipt een goed half uur dinsdag over wanneer deze online komt. Uitstelgedrag, zegt gij? Nog nooit van gehoord, zeg ik.

Geweldig

 • Een warm bad. Zo één waar de rook achteraf van uw lijf komt.
 • Emma rijdt met een fiets!! (laat me).
 • Boeken. Overal boeken. Voorleesweek, kinderjury, … Voor haar en voor mij en voor ons. Ik ben graag omringd door boeken.
 • Billie die iedereen verbaast met wat ze allemaal kan en doet op haar zes maanden.
 • De verbouwingen. Het gaat vooruit. Als een trein, gasten. Kedeng-kedeng, kedeng-keding, ooooeeee oooooeeee!

Gênant

 • Veel door Eeklo en omstreken rijden en verward geraken door alle plekken in de omgeving die een naam hebben die iedereen kent, maar die niet bestaan op een kaart. De Boelare, Balgerhoeke, Bentille, ‘t Oostveld, … Bellen met het lief en keer op keer niet op de naam kunnen komen van een bepaald kruispunt en telkens uitgelachen worden. De piek, de punt, den tjoep. Wie verzint die namen eigenlijk? Voor wie van ‘t Meetjesland is: het gaat over kruispunt “den teut”. En ja, ik weet dat enkele van die plekken wel op een kaart staan, maar in mijn hoofd is dat één pot nat: plekken om verkeerd te rijden.
 • In het donker iets uit de koffer gaan halen. Opmerken dat de maan wel zeer fel schijnt. Een halve meter hoog springen van ‘t verschot en ontiegelijk vloeken omdat er iemand in de auto zit. Langzaam dichterbij sluipen en zien dat het Minnie Mouse is die gedrukt staat op de autostoel van de dochter. Hoooo wow gasten. Die Minnie lijkt ontzettend hard op een klein kindje als ge vermoeide ogen hebt die zich proberen te focussen in het maanlicht. Eén voordeel wel: ge zijt direct klaarwakker.
 • Nieuwe chips zien in de winkel en die kopen, want er staat NIEUW bij. ‘s Avonds met het lief die nieuwe chips eten. Opmerken dat ze wel wreed op pickles chips trekken qua smaak. De zak krijgen en horen “Dat is logisch hé schat, het zijn Piccalilly Burger chips”. Wie verzint dat nu? Nieuwe chips op de markt brengen die smaken naar pickles? En wie koop dat eigenlijk? Ik zal het u zeggen: vermoeide moeders die flippen op alles waar “NIEUW!!!” op plakt.
 • Zien in de winkel dat er adventkalenders zijn. Enthousiast worden en één kopen. Thuis komen en zien dat er echte grotemensen pralines in zitten en hem dan maar opzij leggen want daar is niets plezant aan voor een vierjarige. Allez, Ikea. Op welke manier past dat nu bij uw merk en uw identiteit? Serieus? Precies de Leonidas. Neen neen, we zijn het er over eens: dit is mijn schuld niet. Ook al stond het achteraan op de doos, pralines zijn ulder ding niet en ik verwacht beter. Een wasco, ofzo.
 • Zien in de winkel dat er adventkalenders zijn van Kinder. Zien dat ze maar zes euro kosten. Enthousiast zijn en er twee kopen zodat we met één kalender kunnen aftellen naar de Sint en met de andere naar Kerstdag. Eergisteren beseffen dat we al aan vakje 16 zitten en er precies een probleem is. Moeten toegeven aan het lief dat ik uit enthousiasme compleet random ben begonnen aan die kalender en we daardoor totaal verkeerd zullen uitkomen. Iemand een idee hoe je dat wegfoefelt tegenover een kleuter? Iemand een adventkalender met zestien vakskes? Iemand het telefoonnummer van Sinterklaas zodat ik kan melden dat het dit jaar op 25 november te doen is? Dju toch, wiskunde strikes again.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Moederschip

  Damn you Minnie Mouse! Ik zou de advent-vakjes stiekem weer bijvullen 😀

  20/11/2019 at 06:09 Reply
 • Eilish

  Als ge mij zoekt, ik woon aan ‘t Muizenolleke. Geen mens die dat weet trouwens. Officieel heet de straat anders (even erg, het lijkt op de naam van de rosse buurt in Amsterdam).

  20/11/2019 at 10:11 Reply
  • rominatje

   Davey weet u wonen 😂

   20/11/2019 at 10:26 Reply
   • Eilish

    Mo? Echt? Nu ga ik moeten verhuizen of zo. Maar ja, niet erg, mijn huis is toch te koop 😂

    20/11/2019 at 11:50 Reply
 • trijnewijn

  Voor die adventskalenders, eventueel begin je aan de tweede kalender en ga je na 6 dagen weer over op de oorspronkelijke sint-aftelkalender. De eerste 6 dagen van december heb je anders toch dubbel, op die manier kun je met maar een beetje foefelen toch je oorspronkelijke idee van 2x aftellen bewaren en het gat tussen 25/11 en 1/12 overbruggen 😉

  20/11/2019 at 23:25 Reply
 • Anneke Vande Voorde

  Yep, al die namen in het Meetjesland… ik ben opgegroeid in Boekhoute (ligt zo goed als naast Bentille, maar is nergens terug te vinden op een kaart wegens zelfs de inwoners zelf weten niet altijd goed waar ze nu eigenlijk wonen) en trek zelf soms nog ferme ogen bij al die benamingen.

  21/11/2019 at 13:25 Reply
 • Leave a Reply