Dromen van de afwerking in ons huis met Desenio – Sponsored

21/11/2019

Zoals wel duidelijk is uit mijn post van vorige week zitten wij (thank god!) kniediep in de verbouwingen. Deze week werd er pur gespoten en volgende week komen de plakkers al langs. Wie verbouwt (of dat gedaan heeft) weet ook dat je een visie hebt van hoe het eruit zal gaan zien en bij mij is dat niet anders. Lang leve alle uren op Pinterest ter inspiratie. Er is nog niet echt tijd (of budget) hier ten huize Big City Life om actief bezig te zijn met de afwerking, ge kunt u dus inbeelden hoe groot mijn vreugde was toen Desenio mij contacteerde om te vragen of ik een samenwerking zag zitten.

Wat is Desenio? Desenio is een website waar je naar lieve lust posters en (bijpassende) lijsten kunt bestellen. Hun aanbod is gigantisch en ze hebben voor elke smaak wat wils. Ik bracht een paar avonden door met mijn winkelmandje vullen, aanpassen, bijvullen, terug aanpassen, om dan uiteindelijk te beslissen wat ik echt wou. Het is waar wat ze zeggen: dat kiezen ook een beetje verliezen is. Wie mij kent zal niet verschieten van de keuzes die ik maakte. Qua kaders ging ik voor zwart en eik, en qua posters werd het een bonte mix. Het heeft nogal wat te maken met feminisme, muziek, girls girls girls en ook (hoe kan het ook anders?), de liefde. Onderaan deze blogpost zal ik een overzicht maken met klikbare links van al mijn keuzes. Ik krijg daar geen percentage op, of gelijk wat. Dat is gewoon om het u gemakkelijk te maken, zo met de feestdagen, enal.

Na mijn bestelling werd alles binnen de week geleverd. Het zat mooi en veilig (niet onbelangrijk!) verpakt, zodat je bestelling het traject in de post heelhuids doorkomt. De verpakking zelf vond ik ook schoon, alles is zwart en de kleinere posters zaten in een soort harde kaft. Ik ben een sucker voor mooie verpakkingen, en als gij ook zo zijt, dan zult ge tevreden zijn. Een tweede ding dat mij vrolijk maakte waren de kaders. Het glazen blad is geen echt glas, maar plexiglas. Je ziet visueel geen verschil, maar als mama van twee wildebrassen kan ik daar alleen maar om juichen.

Mijn eerste stuk was beslist binnen de vijf minuten. Een poster die je kan personaliseren. Tijdloos en zo ontzettend schoon. Liefdevol zonder melig te zijn Bovenaan staan de geboortedatums van mijzelf en het lief en daaronder die van onze meisjes. *kuch* cadeautip *kuch*. Voor de lijst koos ik voor een zwart houten frame. In ons huis zal die een prominente plaats krijgen, dus eens alles thuis werd geleverd gaf ik ze de meest prominente plaats in onze tijdelijke woning: op de kast. Ik voegde nog een kleiner kader toe met een lyric en hop: de sfeer van hoe ik het wil in ons huis werd perfect in één beeld gevat.


Voor de andere items wou ik een collage van kaders voor aan de muur. Ik koos een mix van tekst en beeld om het wat interessant te houden. Voor de posters die kleur bevatten hield ik het eenvoudig: naast zwart en wit komt er telkens roze in voor, want roze is life in ons huis. De formaten, ligging en kleuren wisselde ik af omdat het geheel dan mooi oogt. Pinterest had daar foto’s van, en dat is zo, dus dan doe ik dat. Eerst legde ik mijn selectie uit op de grond, nam daar een foto van, om dat dan uit te meten en zo aan de muur te hangen. Het is te zeggen: dat was het plan. Een kleuter van vier jaar, Emma, dacht daar namelijk anders over. Eens ik klaarstond met mijn hamer en nagels wou ze per se dat de tekening die Eline van ons maakte werd toegevoegd aan de collectie en er moest ook een kunstwerk van haar bij. Het kind in mij snapte haar, dus zij werd de visual merchandiser van dienst en ik heb mij dat eigenlijk niet beklaagd. Het kind heeft precies wel oog voor wat bij elkaar past. Dat kunstwerk had namelijk ook zomaar een zelfgemaakte leeuw uit een wc-rol kunnen zijn.

We hamerden erop los, hingen alles aan de muur, en stonden dan op een afstandje content te knikken. Dat hoort zo, nietwaar? Toen besloot Emma om te poseren bij haar kunstwerk en ook al hing er na die mini fotoshoot een kader schots en scheef: mijn moederhart zwol toen ik de trotse blik in haar ogen zag.

Weet je, dit was de afgelopen weken echt een leuke afleiding en een extra motivatie om hard door te gaan met die verbouwingen. Het kwam op het perfecte moment en ik ben echt belachelijk dankbaar voor mijn nieuwe kaders en posters. Het wordt daar schoon in dat huis. Zeg dat ik het u gezegd heb.


Mijn bestellijst (met klikbare links)

Zoals gezegd: dit gaat om een samenwerking met Desenio.

Previous Post Next Post

Leave a Reply