Geweldig & Gênant 106

10/12/2019

Geweldig

 • Een weekend vol Sinterklaasvreugde
 • Emma op haar ééntje zien spelen met de poppen en haar spel van op een afstandje afluisteren. “Neeen, sshhtt. Stil zijn de baby gaat wenen. Oké? Oké? Dag en tot ziens.”
 • Het huis is volledig uitgeplakt! Donderdag komt er vloerverwarming in. Onwards and upwards.
 • Billie met een kerstmuts
 • Emma met haar autogarage, inclusief “De pony is geparkeerd”. Hahaha.

Gênant

 • Jarig zijn. Vierendertig worden. Dankbaar zijn, maar geen tamtam willen. Negen dag later de verjaardag van Emma vieren met de klasgenootjes. All out gaan, veel tamtam maken, en wat nerveus zijn voor de leuke dag die zal komen. Ik hoop maar dat iedereen het leuk zal vinden. Blijkt dat mamazenuwen van de ergste kriebels geven die er zijn.
 • Vragen aan Emma waarom ze kindje X uitgenodigd heeft, terwijl dat duidelijk geen vriendje van haar is. Als antwoord krijgen dat Y komt, en dat ze wilt dat Y het superplezant vindt en daarom zijn beste vriend X ook heeft uigenodigd. Bleiten. Emma kan soms zo hartverscheurend lief zijn dat ik echt niet anders kan dan een beetje huilen.
 • Billie eten geven. Bedenken dat ze veel eet en voornemen om een foto daarvan te nemen voor het lief. Het kind verder eten geven. Als ze klaar is zelf de rest opeten. Bedenken dat je nu geen foto hebt voor het lief. Het was verse wortelpuree. Overmacht!
 • Het lief laten uitslapen in het weekend. Hem gaan wekken. De deur open trekken en roepen van ‘t verschot omdat het lief voor de deur staat. Uitgelachen worden door het lief. Leest ge dat, internet? Ik, bezorgd lief, denk dat die jongen gekidnapt wordt en hij? Hij lacht mij uit!
 • Naar de Delhaize gaan met Emma. Het grappig vinden wanneer Emma 8 soorten broodjes kies (pistoleke, maanzaad, …) met heel veel enthousiasme. Ohja. Een broodje meer of minder? Haar K3 chips geven. Akkoord gaan wanneer ze voorstelt om Hula Hoops te kopen (keilekker!) en enthousiast worden wanneer het over poffertjes gaat, dus die ook kopen. Na 25 euro te betalen aan de kassa beseffen dat het kind in mij (weer maar eens) de bovenhand nam. Hula Hoops zijn gewoon goed én poffertjes met warme chocomelk klonk als de max. Weet gij hoe koud het is, tegenwoordig? En ik heb neen gezegd tegen de Ferrero Rochers. Mijn hart bloedt daar nog steeds een beetje van.
Previous Post Next Post

1 Comment

 • Kris10

  Zet Ferrero Rochers op de boodschappenlijst … dan is het geen toegeving 🙂

  11/12/2019 at 10:18 Reply
 • Leave a Reply