Over nieuwe routines

29/09/2020

Het is heftig geweest met onze nieuwe routines ten huize Big City Life. Ik dacht niet echt hard na over wat er zou gebeuren na de lockdown en de grote vakantie, want wie wist waar we dan gingen staan? Dag na dag was ik samen met de kindjes en tijdens het verlof van mijn lief in augustus begon ik echt met het uitbouwen van mijn zaak. Het bleek al snel dat die zaak echt mijn eigen ding is (ja, ik vond en vind dat zotjes) en dat zorgde ervoor dat ik vol enthousiasme elke dag ging werken in mijn bureau.

Groot was de frustratie toen zijn verlof gedaan was en ik terug voornamelijk ‘mama’ was. Je kan plannen zoveel je wil, maar de emoties die meekomen met die planning had ik precies wat onderschat. Daar stond ik dan, met tranen in mijn ogen “maar ik wil gewoon werken” te mompelen, met een baby aan de borst en een kleuter die de dagen op haar aftelkalender af streepte alsof het iets religieus was.

Eén september kwam dan toch, eindelijk, en Emma startte vol enthousiasme. Vijftien dagen later startte Billie met de crèche en ik kon eindelijk beginnen met werken! Was het niet dat Emma een oorontsteking had en thuis zat. Een ziek kindje is zielig, behalve als het onze kleuter is, want die maakt geen koorts en heeft blijkbaar een grote pijndrempel. De dokter keek er verbaasd naar en ik spendeerde mijn dagen met heerlijke oneliners zoals “Emma, niet op die kast klimmen” en “Neen, je mag geen derde ijsje”, met alle tantrums tot gevolg, zowel van haar als van mij.

Nu gaan we de laatste dagen van september in en ik heb kunnen werken en gastjes, wat voelt dat zalig. Wat is dat een verademing om voor een paar uur per dag uit die rol van ‘mama’ te kunnen stappen en gewoon ‘Romina’ te zijn, want dat is waar de magie echt zit: dankzij mijn eigen bedrijf ben ik elke dag gewoon 100% mijzelf.

Het is spannend en ik word dikwijls geplaagd door speelplaatsgedachten zoals “Wat als ze het niet leuk vinden” of “En als iedereen nu eens collectief beslist dat ik een trut ben, wat dan?”, maar het is het beste dat ik ooit deed voor mezelf. Ik leer zoveel bij over vanalles en nogwat, en ik mag werken met de meest toffe vrouwen, ooit.

Ondertussen lanceerde ik mijn eerste Masterclass ‘Zeker over Geld’, puur op basis van mijn eigen ervaringen. Ik hoop dat het een succes wordt, en ik denk het wel, eerlijk gezegd, want als ik één iets geleerd heb door al die jaren hier op tinternet en daarbuiten, dan is het wel dat er altijd mensen zijn die zich herkennen in jouw verhaal. Het is de max dat ik mijn eigen verhaal nu heb omgevormd tot iets concreet om anderen te helpen. Je kan meer lezen over die cursus hier, mocht je curieus zijn.

Het is bijna 1 oktober en ik fluister het heel stilletjes, want ik wil niets jinxen, maar ik denk dat er terug routine is, en man: wat heb ik dat gemist!

Previous Post Next Post

Leave a Reply