Boeken van Yuval Zommer

29/01/2021

Op Instagram ging ik van één account naar twee accounts en terug. Dat zorgt ervoor dat het zoeken is hoe ik alle online-aspecten van mezelf verteld krijg. Mijn highlights wil ik bewaren voor activisme en dat soort zaken, maar wat dan met alle vragen rond kinderboeken?


We moeten een kat een kat durven noemen: het is niet alsof ik daar enorm veel tijd in stak naar iedereen toe. Meestal stuurt iemand een privébericht met daarin “X wordt Y jaar, welke boeken zijn leuk?”, waarop ik dan een kwartier lang enthousiast berichten stuur naar hen met links van bol.com.

Dat kan efficiënter, dus doe ik het zo. Mijn doel is om 12 blogposts over kinderboeken te posten in 2021. Nog op ‘t nippertje in januari en dus op schema: de eerste blogpost. Vandaag ga ik het hebben over Yuval Zommer. De meeste mensen kennen hem van zijn Bijzondere Beestjesboek, maar, zo ontdekte ik gisteren: hij heeft er nog veel meer zoals Het Buitengewone Beestenboek, Het Zinderende Zeeboek en zelfs het Briljante Bloemenboek.


De boeken zijn eerst en vooral fantastisch vormgegeven door Yuval Zommer. Als volwassene vind ik zoiets altijd een verademing. Als je naar zijn Instagram of Twitter gaat vind je een resem aan tips van verschillende bronnen die hij deelt met daarin knutselactiviteiten (of andere activiteiten) die geïnspireerd zijn door het boek. Op de website van Lemniscaat vind je voor sommige van zijn boeken ook Nederlandstalige lessuggesties. Soms deelt hij zelf ook extra downloadables.

Emma geniet van dit soort boeken op de meest random momenten doorheen de dag of als we bijvoorbeeld terugkomen van een boswandeling of een zoektocht in de tuin. Ze is zelf bezig met de tekeningen en vraagt uitleg, of geeft ons uitleg. Zo gaat dat namelijk als je vijf bent.

Previous Post Next Post

Leave a Reply