Ik decoreerde een muur en Desenio hielp mee

16/02/2021

We zitten nu zo’n vijftig dagen in ons huis en elke dag wordt het meer en meer onze “thuis”. De laatste vier jaar verzamelde ik kleine en grote stukken waarvan ik dacht dat het leuk zou zijn om ze in ons huis te hebben. Na zo’n 100 verhuisdozen te legen kan ik zeggen dat ook de helft daarvan terug weg ging, want smaken en mensen veranderen. De stukken die we wel een plek hier in huis geven passen daardoor ook bij wie wij zijn of horen bij ons leven.

Bij die collectie van “dingen-voor-in-het-huis” horen ook foto’s, kaders, posters, briefjes en andere stukken die een bepaalde waarde hebben voor ons. Vanaf de eerste dag dat we hier in de zetel zaten wist ik meteen dat ik een soort van gallerie-muur wilde en welke muur ik daarvoor zou gebruiken. Desenio mailde mij met de vraag voor een samenwerking en ik was zotcontent! Mijn muur zou rapper dan gepland tot zijn recht komen en, enthousiast als ik ben, ging ik meteen aan de slag. (onderaan deze post vind je een tijdelijke kortingscode!)

De sfeer en het gevoel dat ik wilde bereiken wist ik, en qua materialen en kleur wist ik dat ik met natuurlijke elementen wou werken en zachte kleuren. Ik nam mijn verzameling van de laatste jaren, legde alles open en ging aan de slag. Ik stelde mezelf enkele vragen:

  • Wat hang ik aan de gallerie-muur?
  • Welke kaders heb ik?
  • Wat heb ik nog nodig?

Het was belangrijk voor mij een mix te hebben van formaten en soorten, met maar één gemene deler: ieder stuk betekent iets voor ons.

We hebben twee briefjes die ontzettend belangrijk zijn voor ons: één van Meme en één van Bobonne. Zij zijn de matriarchaten van het lief zijn familie (ik heb zelf geen grootouders meer) en hun woorden, hun liefde, wou ik een prominente plek geven. De Moebe Kaders van Desenio waren ideaal daarvoor. Via een vernuftig systeem met elastieken kan je iets inkaderen met lege ruimte er rond. Ik bestelde ook nog enkele posters die qua kleur en sfeer perfect bij ons interieur pasten en vanaf toen was het ongeduldig wachten op de postbode.

Eens ik wist wat ik aan de muur wou hangen begon ik met alles uit te leggen op de grond. Ik stond ook boven op de zetel en nam verschillende foto’s om zo het “grote beeld” te krijgen van hoe het eruit zou zien aan de muur. Ik schoof, verschoof, besloot om enkele dingen een andere plek in huis te geven en uiteindelijk kwam ik tot een kleine collectie die mij ontzettend blij maakte. Ik voegde op professionele manier (kuch) het idee toe van enkele planten en ik wist dat het goed zat.

.

Er zijn zoveel dingen die van een huis een thuis maken voor mij, zoals onze planten, het tapijt, de leeshoekjes en nu ook deze muur. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik een paar keer denk: “Oh zie, zo schoon”, efkes pauzeer en dankbaar ben voor onze thuis en alle liefde die erin zit.

Eindresultaat!

Hier zie je nog enkele detailbeelden:

Ben je geïnspireerd en wil je zelf ook bestellen bij Desenio? Dat kan! Je krijgt zelfs korting met de code BIGCITYLIFE

(25% korting op posters van www.desenio.be , m.u.v. Handpicked & Gepersonaliseerde en kaders, geldig vanaf 16 t.e.m. 18 februari 2021)

Previous Post Next Post

Leave a Reply