#ouderzonden

Annelore van Compleet Geluk en ikzelf merkten de laatste tijd veel nieuwe bloggers op. Mensen die opstartten na ons, of stilgevallen blogs die zichzelf hebben heruitgevonden. We vroegen ons af wat we konden doen om die bloggers beter te leren kennen. We dachten terug aan hoe wij ons vertrouwde netwerk hadden uitgebouwd en kwamen uit bij #boostyourpositivity en #projectblogboek. Ook #40dagenbloggen had ons veel bijgebracht, dus begonnen we te brainstormen. We merkten op dat er veel ouders zijn de we beter willen leren kennen en vroegen ons af hoe we dat op een leuke en originele manier konden doen. Zo kwamen we op het idee van #ouderzonden. Zeven weken lang bespreken we één hoofdzonde die omgezet werd naar een vraag. Jullie kunnen dan aan de slag met een blogpost rond de zonde van die week. Zo gunnen we elkaar een blik in ons ouderschap en leren we elkaar kennen. Ik geloof dat zoiets een win-win situatie heet. De challenge start op 1 februari 2018 en we bespreken één hoofdzonde per week. Onderaan deze post kan je je inschrijven.

 • Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid) – 1 februari
  Waarom ben jij een goede ouder? Waar blink jij in uit?
 • Avaritia (hebzucht – gierigheid) – 8 februari
  Wat zou je nooit delen met je kinderen? Of kind?
 • Luxuria (onkuisheid – lust – wellust) – 15 februari
  Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?
 • Invidia (nijd – jaloezie – afgunst) – 22 februari
  Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?
 • Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht) – 1 maart
  Wat kan je kinderen (of je kind?) nooit weigeren wanneer ze erom vragen?
 • Ira (woede – toorn – wraak – gramschap) – 8 maart
  Waarmee duwen de kinderen (of je kind?) op je spreekwoordelijke knoppen?
 • Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid) – 15 maart
  Hoe ga je om met de druk die van jongs af aan op kinderen (en dus ook hun ouder(s)) gelegd wordt. Doe je mee aan de ratrace of ben je meer manana manana?

 

Schrijf je hier in!

 

 

BEKIJK HIER DE DEELNEMERS >

 

15/01/2018
Share: