Bookchallenge

20/09/2014

Bookchallenge

 

Zoals velen werd ook ik genomineerd voor de #10boeken challenge. Het idee is dat je 10 boeken oplijst die iets voor je betekenen. Boeken die een indruk hebben nagelaten en die je bijbleven, voor om het even welke reden.

Dit zijn die van mij, in willekeurige volgorde. Aangezien dit een blog is (die van mij, ha!) heb ik er ook in het kort bijgezet waarom.

 

 • Go the f*ck to sleep – Adam Mansbach – Toen ik dit boek kocht wist ik: “Op een dag word ik mama”, nu hopen dat ik mijn humor nooit verlies.
 • Disney boekenclub De twee op foto waren de favoriete Disney’s van mijn zusjes. Ontelbare keren uit voorgelezen, met veel plezier.
 • Game of Thrones – George R.R. Martin – De volledige reeks uitgelezen, met plezier en ontelbare: “OH NEEEEEEN!!!!!!” momenten.
 • One Day – David Nicholls – De liefde, moet dat meer uitleg hebben? Zo schoon.
 • A Fraction of the Whole – Steve Tolltz – Deed me meerdere malen echt luidop lachen. Een zootje is het, maar een grappig zootje.
 • The Boy in the Striped Pyjamas – John Boyne – Van begin tot einde sleepte dit boek mij mee. Het liet me achter in een oorverdovende stilte. Het mooiste oorlogsverhaal dat ik ken.
 • Extremely Loud and Incredibly Close – Jonathan Safran Foer – Een kind dat op zoektocht is. Je denkt mee en zoekt mee. Oskar komt overal terecht, op zoek naar waar zijn sleutel past.
 • Little Beach Street Bakery – Jenny Colgan – Hier hadden veel boeken kunnen staan. Het genre Chicklits, daar gaat het om. Dat genre heb ik gemeen met mijn zus, wij hebben onze eigen miniboekenclub.
 • PS, I Love You – Cecelia Ahern – Tranen met tuiten gehuild omwille van Gerry (en Holly). Afscheid nemen, hartverscheurend in zijn mooiheid .
 • The Shining – Stephen King Gelezen als kind. Het was zo spannend dat ik het boek toeklapte en naar beneden liep wegens: “te spannend!”.

Bart Moeyaert

 

De challenge deed ik zoals gevraagd. De eerste 10 boeken waar je op komt. Achteraf schoten er nog veel boeken door mijn hoofd, voor diverse redenen, maar ik heb het bij de ‘eerste 10’ gehouden. Roald Dahl en Bart Moeyaert staan er bijvoorbeeld niet tussen, ook al zijn ze voor mij het symbool van mijn kindertijd.

Wat ik zeker weet is dat boeken je verrijken. Ze laten je proeven van zoveel dingen en bij mij smaken ze al 25 jaar naar meer. Hoe zit dat bij jullie? Zijn er boekenwurmen aanwezig?

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Jeroen

  Vroeger las ik regelmatig een boek, maar met een twee jaar jonge dochter in huis komt dat er de laatste tijd niet zoveel meer van. Boeken die mij zijn bijgebleven zijn de volgende.

  J Bernlef – Hersenschimmen
  Sabine Dardenne – Ik was twaalf en fietste naar school

  Momenteel liggen er nog een tiental te wachten om gelezen te worden en staan er nog een paar op de verlanglijst om te kopen. Ik zal mij eens ipv voor tv met een boek in de zetel moeten placeren de komende winter 😉

  24/09/2014 at 15:53 Reply
 • rominatje

  Herkenbaar. Wanneer het te druk wordt probeer ik daar echt tijd voor vrij te maken. Dat lukt soms. Dat gezegd zijnde, ik heb nog geen kinderen. Ik kan mij inbeelden dat ‘tijd vrijmaken’ dan een heus karwei wordt.

  24/09/2014 at 16:42 Reply
 • Eilish

  Ik lees duidelijk te weinig als ik bovenstaand lijstje bekijk. Maar Cecilia Ahern heeft me zakdoeken vol doen snotteren met dat boek (om dan vlak daarna de film te zien die uiteraard niet half zo schoon is)

  12/10/2014 at 10:48 Reply
 • Leave a Reply