Geweldig & Gênant – 1

23/09/2014

Geweldig & Genant

 

Ken je van die mensen vol verhalen en anekdotes waarvan je soms zou denken “maar schudt die dat nu gewoon niet uit haar mouw?”. Ik ben zo’n persoon. De dingen die mij overkomen zijn soms zo van de pot gerukt dat ik ze zelf amper kan geloven. Daarnaast zijn er ook momenten van klein en groot geluk. Al die pareltjes verdeel ik onder in twee categorieën: Geweldig en Gênant. Lees nu maar gewoon, het snappen komt vanzelf wel.

 

Geweldig

 • Er is terug een blog. Die van mij. Ha! Er zijn zelfs al bezoekers geweest en comments. Je kan je niet voorstellen hoe gelukkig mij zoiets maakt. Hoe geobsedeerd eigenlijk ook niet. We steken het op passie.
 • Een voicemailbericht van Meme Norma waarin ze zegt dat ik “maar ne keer moet langskomen hé Rominatje”. Ik heb een zwak voor grootouders en al zeker wanneer ze mij Rominatje noemen. Zij mogen dat.
 • Mijn lief die een e-mail beantwoordt met: ‘D&R’. Excellent zou zijn moest hij antwoorden met ‘R&D’. Daar wordt aan gewerkt.
 • Weer het lief. Weer grootouders. Er is precies een patroon. Mijn lief zijn Bobonne is West-Vlaams, wat ervoor zorgt dat het lief perfect kan overschakelen naar het West-Vlaams wanneer hij met mijn familie belt. Dat doet mij een beetje smelten. Geef hem nog eventjes, en hij spreekt over zijn ‘moksje’ i.p.v. over zijn ‘wuf’. Dat laatste is een grapje. Echt waar. Mijn lief zou het nooit over zijn ‘wuf’ hebben. Hij zou niet durven. Echt. Nooit.
 • Luidop zeer vals mee zingen met Michael Bublé terwijl ik de vaat doe. Ook dat is geluk. Het feit dat er geen getuigen zijn maakt me nog gelukkiger.

Gênant

 • Tijdens het invriezen van de soep was ik even vergeten wat een pompoen is, dus schreef ik ‘okerkleurige soep’ op de etiketten. Mijn vriend bestierf het toen hij dat zag en plaatste een foto op Facebook. Vijftig mensen vonden dat leuk. Het is wel een accurate beschrijving van mijn talent in de keuken.
 • In Eeklo heeft de Colruyt een uitgang links en een ingang rechts. Net naast elkaar. Ik ben dat meisje dat altijd net iets te lang voor de uitgang staat eer ze beseft dat het de andere deur is. Hallo Colruyt-mensen van Eeklo, mijn IQ valt echt wel mee. Echt.
 • Terwijl ik buiten sta te roken hoor ik lawaai aan de brievenbus. Ik weet dat mijn vriend elk moment kan thuiskomen dus ik recht mijn rug tegen de muur en trek één been op. In de reflectie van de deur zie ik goedkeurend mijn pose in het kleedje dat ik aan heb.  De brievenbus wordt gesloten en ik sta met een sexy blik klaar voor een kus.
  “Aaah hey.”
  “Euhm … Dag buurman …”
  Zijt nu eens eerlijk. Hoe kon ik weten dat het mijn lief niet was? Door rap eens te kijken? Misschien heb je daar wel een punt.
 • Mijn lief moet draaien op een fuif en staat zowaar op een podium. De fuif moet nog starten dus wordt alles eens getest.  Ik sta wat onwennig, beneden, te Facebooken (do not judge) en mij niet oud te voelen. De lampen worden getest en de rookmachine ook. Raad eens wie drie seconden later in de rook stond? Gelukkig ben ik al oud genoeg om mijzelf eens goed uit te lachen in plaats van me dood te generen.
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Jozefien

  ik ken natuurlijk alleen het lief. Vaag. En af en toe verschijnen Rominagerelateerde zaken in een Facebookschicht.
  Maar in ieder geval: ik vind je geweldig. Vooral als het wat gênant is.

  23/09/2014 at 14:04 Reply
 • Sharon

  Ik pak altijd de verkeerde deur. #livingontheedge #maareigenlijkishetaltijdperongeluk

  23/09/2014 at 21:17 Reply
 • rominatje

  Anekdotes, ik heb er meer dan genoeg.
  Haha en misschien moet ik er maar een ‘ding’ van maken.
  Verkeerde deur? Phulease, that’s my thing. :p

  23/09/2014 at 23:03 Reply
 • Anne-Frédérique Martin

  same here … volgens mij ligt het toch aan de colruyt hoor 😉

  24/09/2014 at 08:11 Reply
 • Eilish

  Ook inwoner zijnde van het Meetjesland wil ik je nog verwittigen dat de ene deur in de Colruyt in de winter altijd toe is. Ik ben dus niet verantwoordelijk voor eventuele builen !

  12/10/2014 at 17:49 Reply
 • Leave a Reply