Catcalling, ken je dat?

25/09/2014

Hollaback 2Die avond moesten we naar een trouwfeest. Ik bel even met het vriendje om af te spreken en beloof hem dat ik geld afhaal voor in ‘den envelop’. Als bij wonder sta ik op wandelafstand van de KBC geparkeerd, dus ik stap uit richting bank, in gedachten verzonken over vanavond en dan plots: “HEEEEY!”. Dit is Eeklo, ik ken hier nog niemand dus ik denk: “Huh?” en draai me om. Vier mannen die mij net gekruist waren: “Heeey. Ja, GIJ!”, “Wat zit er onder dat pulleke van u, mag ik nekeer voelen”. Ik negeer hen en stap verder onder geroep: “Ey moete gij niet antwoorden. EY HEY EEEEY!!!!”. Sneller stappen en de bank in.

Het is middag en behoorlijk druk. Iedereen zag het, stopte even en ging dan door. Ook ik. Snel de bank in, want ik voelde mij gegeneerd. Eens ik terug in de auto zat voelde ik me kwaad. Mij schamen hoeft helemaal niet, integendeel. Weer maar eens had ik dit laten gebeuren. Dit heeft een naam: ‘catcalling’, onze vriend Google weet daar meer over.

Manvolk overal, ik kan jullie wel hebben. Recht door zee, geen drama. Ja, er is wel wat goeds te vertellen over jullie, maar dit moet stoppen. Het kan gewoon niet dat jullie at random naar vrouwen roepen. Waarom eigenlijk? Voor uw ego? Voor uw vriendjes? Uit frustratie? Geen idee. Maar stop daarmee, want vrouwen verdienen beter dan een luide vleeskeuring door een bende idioten.hollabacklogo

 

 

Deze post kan je ook lezen op de website van Hollaback Gent, een organisatie die zich wijdt aan het gevecht tegen straatintimidatie. Elke eerste dinsdag van de maand is er een meeting om 20u00 in Café Vooruit te Gent.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Anne-Frédérique Martin

  AMEN!!!

  25/09/2014 at 10:02 Reply
 • Tiny

  Eeklo begot, da’s toch al eens iets anders hé. Ik kom dat gelijk niet meer tegen, ofwel zijn ze zeer braaf geworden in Brugge en Wevelgem, ofwel ben ik veel verlelijkt. 😉

  25/09/2014 at 17:24 Reply
 • rominatje

  We steken het op ‘gewoon geluk’, hopelijk blijft het zo 🙂

  26/09/2014 at 12:30 Reply
 • Ik ben Juffrouw Truttenbol – Amelia Jane

  […] van de Man, eindeloos gemarginaliseerd worden. Ik sluit mij graag aan bij onder andere Yasmine, Romina, Inke en Annebeth, met een zeer onvolledige greep uit mijn eigen […]

  18/03/2015 at 22:59 Reply
 • Een bloemlezing uit mijn collectie. – #WijOverdrijvenNiet

  […] mijn 13 word ik beldigd, bedreigd, … op straat. Hier kunt ge één specifiek geval in detail lezen,  mocht ge nog niet genoeg hebben na het lezen van […]

  19/03/2015 at 01:59 Reply
 • Kim

  Herkenbaar helaas. Kan ook een hele hoop ervaringen geven. De twee die mij het meest zijn bijgebleven: de vreemdeling die me ongewenst in het oor fluisterde dat hij mij wel eens graag hier zou willen nemen en de man die mijn auto wilde overkopen en me telefonisch 10.000frank en een beurt voorstelde. Soit, dat is wat ik er van maakte want hij wilde het nog niet met zoveel woorden zeggen. En niemand zou het te weten komen…

  19/03/2015 at 13:36 Reply
 • Leave a Reply