#projectblogboek – Tip 2

09/10/2014

bu·reau (het; o; meervoud: bureaus)
1. schrijftafel
2. kantoor, gebouw, kamer van een tak van dienst: bureau van politie

2014-10-07-13-34-42_decoDat is de definitie van ‘een bureau’. Ik heb het even opgezocht voor de zekerheid. Kwestie dat ik weet waarover ik spreek. Wat ik dacht is hiermee dan ook bevestigd: ik heb geen bureau. Toen ik opgroeide had ik dat wel, maar algauw werd duidelijk dat ik daar geen band mee heb. Waarom zou je in hemelsnaam aan een bureau zitten om dingen te doen? Dat snap(te) ik niet. Het is toch veel plezanter om in de living of de keuken te gaan zitten tussen al het volk? Zo denk ik er nog steeds over. Bureaus, dat past niet bij mij. Dat is te proper en te stil. Mijn bureau is dus waar ik me kan neer zetten met de laptop, liefst omringd door mensen waar ik van hou (of de radio, wanneer ik alleen thuis ben).

or·ga·ni·se·ren (organiseerde, heeft georganiseerd)
1. regelen, inrichten: het verzet organiseren; (van werknemers) zich organiseren vakbonden vormen
2. op touw zetten

Daar ben ik goed in. Een beetje te goed denk ik soms.
Voor alles bestaat er een app en voor 2014-10-07-13-36-41_decoalles bestaan er lijstjes in mijn leven. Dat is al eens ambetant, want dan ga ik te ver of houdt het mij wakker. Voorbeeldje? Hier achter deze blog zit een fotogallerij. Die foto’s moeten georganiseerd worden, in mapjes en gallerijen en thema’s en onderwerpen en blogposts en drafts en en en… Kunt ge wat volgen? Ik wil mezelf zo perfect organiseren dat ik soms niet weet hoe eraan te beginnen. Dat resulteert dan in ik die er gewoon helemaal niet aan begin en alles in chaos laat. Tot ik het beu ben, om dan als een bezetene alles toch te organiseren, terwijl ik mezelf vervloek dat ik het zo’n chaos liet worden. Wat? Logica, vraag je? Is dat groter dan een konijn? Nog nooit van gehoord.

Nog even dit: de verpakkingen van Kinder Bueno’s, chips, cola en andere ‘brandstof voor de geest’ staan niet op de foto, want ik ben zo slim geweest deze foto ‘s ochtends te trekken na het opruimen. Dat zorgt er ook voor dat alle koffievlekken weg zijn en je mijn bh of duusd paar schoenen nergens ziet rondslingeren. Voor de hippe lezers: alles wat je op de foto ziet is: #vanhetlief #vandenikea #vandenaction #vandenboekenwinkel of #vanonderdekerstboom.

 Hier lees je alles over #projectblogboek

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Sharon

    Bureaus zijn zwaar overrated 😉 Buitensmijten en vervangen door een boekenkast is mijn motto!

    09/10/2014 at 17:48 Reply
  • Leave a Reply