De #boostyourpositivity Blogbrunch

12/03/2015

Zondag was er het slotevent van #boostyourpositivity. Wanneer iets een ‘event’ genoemd wordt moet ge uw nagels lakken, dus wanneer dat gedaan was vertrokken het lief en ik richting Gent. Het was eigenlijk ideaal. Hij ging geocachen zonder zeur aan zijn been die afgeleid werd door duusd winkels en ik ging kakelen met een bende vrouwen op een niveau dat hem enkel koppijn bezorgt. Na vier keer omgeleid te zijn door wegenwerken (Daniel, doenekeer serieus, gast), kwamen we eindelijk aan bij de parking. De brunch was in Bar Bidon, maar twee straten van de parking. Dat viel goed mee, net genoeg sport voor één dag.

Eens aangekomen ging het lief zijn richting uit en nam ik de omgeving een secondje in mij op. Zot veel vrouwvolk, allemaal voorzien van een button en druk aan het praten met elkaar. Ik ademde diep in, rechtte mijn schouders en ging begroeten. Een fotografisch geheugen: ik kan u dat aanraden. De coolste van de dag was Dexter, want hij liet mij weten dat zijn papa geen varken is. Sorry dames, dat is nooit een eerlijke strijd geweest. Hij won nog voor hij iets zei, dat snapt gulder wel. Voor de niet bloggers: Dexter is het soort kleuter waar ge over fantaseert wanneer uw pre-moeder-hormonen op tilt slaan.

Toen kwam Tiny, die zei: “Ik heb iets voor u, ge hebt het waarschijnlijk al, maar ik had het dubbel, dus het is voor u”, en ze gaf mij zomaar een boek, gasten. Ik was echt eventjes uit mijn lood geslagen. Hoe lief is dat niet, jong? Allé maat. Die kent mij dus van toeten nog blazen (tenzij van mijn geleuter hier) en die geeft mij zomaar een boek. Wat een vrouw. En merci, Tiny. Merci! Er was MissPixie, die me gezelschap hield buiten in het zonneke, terwijl we genoten van een latté. Dat weer, trouwens, wat was dat? Zo zalig. Er waren veel topwijven: Kelly, Lies, Claire, Liese, Renilde, Kathleen, Stephanie, Tiny, Kelly, Saartje, Marie, Annelore en nog wel zoveel meer. Of zo leek het toch alleszins. Niet te geloven, maar met kweetnie hoeveel mensen ik dan uiteindelijk geen babbel kunnen slaan, want de tijd was op.

Voor wie er niet was: wij waren allemaal zo goed als vreemden of kennissen van elkaar en als ge ons bezig had gezien, ge ging het nooit geweten hebben. Het viel me op toen Kelly en Lies even het woord namen samen met Lieve. Ik stond achteraan en dan doe ik wat ik altijd doe: mensen kijken. Weet ge wat er mij opviel? Het volk stond naar voor en ik stond achteraan tussen de sachochen en kodaks en gsm’s. Blind vertrouwen in elkaar. Gij kunt dat naïef vinden, maar ik vond dat zo schoon dat ik er een foto van heb genomen. Zo’n dingen zien, dat is goed voor mijn ziel. Mensen die elkaar het zonlicht gunnen, elkaar helpen, dingen geven en gewoon een klapke doen bij een tasje kaffie. Geluk zit overal, maar die dag zat het in Bar Bidon.

sachochen

We gaan dat nog een keer doen. Het moet wel, want er is geen groepsfoto. Hoekandat? Een miljoen miljard blogsters, een professionele fotograaf en wij hebben geen groepsfoto. How zeg. Normaal denk ik daar altijd aan en nu niet. De volgende keer zal het geen waar zijn. Het was een beetje zot, voor mij ook, zelfs al lijkt dat nooit zo. Eerlijk gezegd heb ik gedaan wat ik altijd doe in een nieuwe groep: gebabbeld. Sommigen worden stil, anderen doen normaal en ik word verslaggeefster van mijn eigen leven en dat zonder enige schaamte. It is what it is. Ik had een schoon kleedsken aan, dat was ook al iets. Tot de volgende, ladies! En ja, Danone en Walkie Talkie: ik kijk een beetje naar ulder, want ge doet dat goed, ge zou dat meer moeten doen.


Dit was officieel, tot zo ver wij weten, de laatste #boostyourpositivity. Mocht er toch een nieuwe komen, dan kijk ik naar ulder: het manvolk. Verenigd uzelf nen keer, zodat er ook wat testosteron kan gemeten worden. Ik weet dat wij de wereld draaiende houden, maar een beetje hulp zou welkom zijn. Just saying.

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Nele

  Laat er maar snel een volgende keer komen. Ik zou er ook graag eens bij zijn. Ik ben wel geen man, maar ik kijk graag sport. Misschien kan dat het testosterongehalte een beetje opkrikken 😉

  12/03/2015 at 09:30 Reply
 • Eilish

  Die groepsfoto, ja eigenlijk, waarom heeft daar nu niemand aan gedacht ?
  GEZOCHT : firma die het volgende event wil sponsoren, lingerie Van de Velde, ik zeg maar wat 🙂 of Ici Paris XL, of Kruidvat is ook al goed

  12/03/2015 at 10:03 Reply
  • rominatje

   Torfs!

   12/03/2015 at 10:06 Reply
   • Eilish

    Inderdaad ! We willen nog mannen lokken ook, dat was ik met de vorige zaken even uit het oog verloren …

    12/03/2015 at 13:53 Reply
   • Kim

    Ja, ideaal. Ze vragen mij bij het horen van mijn naam toch altijd of ik “familie van” ben en dan zeg ik altijd “spijtig genoeg ni”, want stel u voor, de Wouter als suikernonkel, hoe moordend zou da ni zijn voor de voegen van mijn schoenkast 🙂

    En de volgende keer zorg ik da ik er bij ben want ik heb hier al groen jaloers gezeten van al jullie leuke verslagjes!

    12/03/2015 at 20:41 Reply
 • prinses

  Hm, waarom heb ik niet meegedaan? 🙂

  12/03/2015 at 10:24 Reply
  • Kim

   Omdat ge nu een wijze levensles hebt geleerd: Kelly gehoorzamen als ze vraagt om aan iets mee te doen 😉

   12/03/2015 at 20:42 Reply
 • Tiny

  Ah gij waart uit uw lood geslagen? Oink? En ik was doodzenuwachtig, hihi. En een giecheltrien van 16, hihi. Hihi. 😉

  12/03/2015 at 11:12 Reply
 • Jeroen

  Ik had andere afspraken jammer genoeg. Volgende keer hoop ik er wel eens bij te zijn. Al zal ik duidelijk mij moeten voorzien van een paar oordopjes

  12/03/2015 at 12:06 Reply
 • Miss Fabuleus

  Geweldig! De wereld is dan toch nog niet om zeep. En ik moet toegeven… ook ik heb mijn handtas daar vrolijk laten rondslingeren.

  12/03/2015 at 13:03 Reply
 • liese

  oh, ik vond het eigenlijk spijtig dat we niet gepraat hebben. Je blogt ontdekte ik vooral door dit project en ik wou je toch even laten weten dat ik hem echt supergoed vind!

  12/03/2015 at 14:17 Reply
  • rominatje

   Gaat ge naar die andere meeting deze maand?

   12/03/2015 at 14:18 Reply
   • liese

    Normaal gezien niet…

    13/03/2015 at 08:19 Reply
 • Kathleen

  Ik heb dat dus ook achteraf beseft dat mijn sjakosh daar gewoon ergens stond en dat iedereen daar mee had kunnen gaan lopen. Maar inderdaad, vertrouwen omdat je de mensen toch een beetje kent. Niet helemaal, maar toch een beetje.

  En inderdaad een schoon kleedje. Het stond je geweldig en het paste helemaal bij het prinsessengewuif!

  12/03/2015 at 15:57 Reply
 • fieke

  Zalig om overal zo’n enthousiaste verslagjes te lezen!
  Ik probeer naar de blogmeeting te komen eind maart…

  12/03/2015 at 20:09 Reply
  • rominatje

   Zeker doen!

   12/03/2015 at 20:11 Reply
   • Kim

    ja dan kan ik dus weer ni he, mijn neefke komt dat weekend logeren en de wederhelft ziet dat nog niet zitten om alleen voor twee klein mannen te zorgen 🙂

    12/03/2015 at 20:43 Reply
    • rominatje

     Het is nog vroeg in ‘t jaar. Er komen wel nog kansen.

     12/03/2015 at 20:46 Reply
 • Odin

  Ik was nog van plan om te gaan, maar de angst om al dat (onbekende) vrouwenvolk te trotseren was te groot 😉

  13/03/2015 at 08:21 Reply
 • Kelly

  Was een hele fijne babbel met jou! Leuk verslag hier (zeker het stukje over Dexter ;)).

  Tot op een volgend blog event?

  ps: schoon kleedje!!

  14/03/2015 at 08:20 Reply
 • ilse

  Ha, en dan vraag ik mee wel af wat voor een kleedje je droeg 😉
  Kon er zelf niet bij zijn, taxi-moeder van dienst.

  14/03/2015 at 12:06 Reply
 • Tita

  Haha, je afsluit van dit postje! Geweldig!

  14/03/2015 at 13:33 Reply
 • Leave a Reply