Geweldig & Gênant 67

05/04/2016

Geweldig & GênantHet is alweer dinsdag en ik kan u bevestigen dat het cliché van de tijd die vliegt echt wel klopt. Eerst was er dinsdag en erna moest ik naar de Brico, de Hubo, en hop, daar was het weekend met verbouwingen, een barbecue en heel veel coureurs. Hopelijk was jullie zondag even plezant als die van mij, want dat wil zeggen dat jullie batterijen een boost kregen. Wat is dat toch aan samenzitten met goed volk in de zon die zoveel energie geeft? Dagen later loop ik daar nog van te genieten. Het was ook de leukste dag die ik had sinds de geboorte van Emma. Buiten in de zon met man en kind (rustig, braaf en ontzettend charmant) in goed gezelschap.
Rust.

 

Geweldig

 • Kim is bevallen van Lars! Hoera, applaus en duusd kusjes. Mama en baby stellen het goed en dat maakt mij zotcontent.
 • De dochter zit langer en langer recht. In ‘t Engelands zeggen ze “It baffles me”, echt waar, it does.
 • Iemand die opmerkt “gij zijt daar precies wel mee bezig hé, met haar outfits” en ik die dan 10 cm groei en wel moet glimlachen.
 • Ik denk dat ik binnenkort in de krant zal staan. Hashtag PinkAmbition, maar dan in het Meetjesland met caoutchouc botten aan en een baby in een draagzak, in plaats van een hond in een chacosse.
 • 10 euro winnen met een koerspronostiek, waar ik NIETS van ken, dankzij de tips van twee van mijn Instagramvolgers. Ik kijk voornamelijk naar u, Nele.

Gênant

 • Met het lief en de baby op bezoek gaan bij Bobonne. Zien hoe Emma haar Bobonne volledig inpakt met een glimlach, kirretjes en veel gebrabbel. Een paar mooie foto’s trekken en die achteraf bewonderen. Praten met het lief over hoe schoon dat allemaal niet is en opmerken dat Emma haar haarkleur heeft van Bobonne. “Ze is 81, haar haar is gekleurd, gij zijt soms een kalle, hahaha”. Dat vat het schoon samen. Soms ben ik een kalle. 
 • De zomer inzetten daar alwaar de koers in het laatste kwartier achter de hoek passeert. Wanneer ze passeren, live gaan kijken met de bende, om de wielrenners te gaan aanmoedigen. Wat fanatiek zijn, want er staat drie euro pronostiekgeld op het spel. Luid roepen “Komaan hé! DRIE EURO!” naar een coureur en gibberen van het plezier. Prompt achteruit getrokken worden door het lief en nog de wind van een passerende motor voelen langs uw benen. Holy Fuck. Dat was echt veel te dicht. Ik had de dochter dragend bij mij en heb nu officieel een koerstrauma. Het lief, onze held. Altijd.
 • Diezelfde dag in de tuin zitten en praten over vanalles en nogwat om dan iemand te horen zeggen dat ‘de cipiers’ straks ook nog komen. Even nadenken van waar Nonkel Tapats in hemelsnaam een bende cipiers zou kunnen kennen en het uiteindelijk gewoon vragen, want met de maten weet ge nooit, die kennen iedereen. Uitgelachen worden omdat het de GEBUUWRS zijn die langskomen en niet de cipiers. Ahja, de buren, die heeft iedereen natuurlijk. Toegegeven: ik had het misbegrepen, maar van waar ik kom zijn het ‘gebeurs’ en geen ‘gebuuwrs’
 • Met andere vrouwen praten over kinderen. Vermoeden dat er misschien wel ergens een kinderwens zit, want ze luisteren geïnteresseerd. Enthousiast worden omdat ze vol interesse luisteren en zelf vragen ook stellen. Ze snel verwittigen voor de gevaren van Babybjörn en Stokke met hun carriers. Hun uitleggen over draagbare doeken en hen op het hart drukken dat ze ALTIJD mogen mailen. Er een tip of twee tussen draaien over een vroedvrouw en een rap nog drie boeken aanraden ook. Oh, whatever. Ik ben zo’n moeder geworden. Pakt al mijn rock ‘n’ roll maar. Ik ga wel kwijl opkuisen.
 • Emma uit haar wipper halen en vloeken. Emma uit  haar Bumbo halen en vloeken. Emma uit haar buggy halen en vloeken. Keer op keer in ambras komen met elk kinderslot en beseffen dat het kind zo rapper zal vloeken dan dat ze zal kunnen lopen. Telkens snel besluiten nooit meer te vloeken en wanneer je ze ergens uit moet halen toch weer opnieuw beginnen. Kinderslot noemt dat dan. “Duwen en trekken tegelijkertijd, dan hoort ge een klik en dan draaien”. Wat is dit? Een sluitsysteem of de kabouterdans? Serieus, gasten. 
Previous Post Next Post

14 Comments

 • tifosanele

  Wij hadden beter ook geld ingezet op die koers. Voor een keer dat we er knal op zaten 😉

  05/04/2016 at 10:50 Reply
 • Elke

  Anders wil ik weleens een blogpost lezen welke boeken je aanraadt voor toekomstige mama’s 🙂 Altijd op zoek naar nieuw leesvoer!

  05/04/2016 at 11:35 Reply
  • rominatje

   Dealios. Ik maak er werk van 👌

   05/04/2016 at 11:37 Reply
   • Sarah

    Akkoord! En zo’n post over al die facebookgroepjes over kleertjes. Als we dan toch verzoekjes mogen doen (a)! ^^

    05/04/2016 at 15:13 Reply
   • deooievaardiezijnafslagmiste

    Oh, ik ging exact hetzelfde vragen! Een hele dikke merci alvast, ik vind precies nergens neutrale/onderbouwde informatie (of ik zoek niet goed, dat kan ook).

    06/04/2016 at 19:49 Reply
 • mynameisblonde

  Ik krijg ook geen enkel kinderslot open! Ik moet vitamines nemen, en dat potteke heeft ook zo’n slot. Elke dag vecht ik er mee. Ben dat deksel en potteke vorige week van pure miserie te lijf gegaan met een schaar. Uiteraard is dat geen aanrader met de dochter 😉

  05/04/2016 at 11:47 Reply
 • levelieze

  Ik vind deze rubriek altijd echt zo geweldig!

  05/04/2016 at 13:49 Reply
 • Kim

  Hartjes! Lars mag morgen van het UZ terug naar ziekenhuis hier in Asse en dan kom ik er hopelijk eens toe om ook op de blog van babyspam doen 🙂

  05/04/2016 at 14:59 Reply
 • Liese

  ik lig ook soms omver van hoe vlug die kleine patatjes ineens iets kunnen. Eén dag gaan ze paracommandostijl door de gang en kun je ze nog drie keer over en weer passeren alvorens ze bij hun doel zijn en de dag erna crossen ze je voorbij op handen en voeten.

  05/04/2016 at 20:52 Reply
  • rominatje

   Ik zei het vandaag nog “Nu snap ik waarom ze dat ‘sprongetjes’ noemen”.

   05/04/2016 at 21:09 Reply
   • Liese

    groeispurtje noemen we dat hier, soms echt zot, dan maft die kleine ineens vier uur en daarna zegt hij “papa” tegen zijn vader. (“mama” is er nog niet uitgekomen 🙁 )

    05/04/2016 at 21:21 Reply
 • gerhildemaakt

  Hoera voor de gewonnen pronostiek en het lief dat jullie levens redt!

  06/04/2016 at 07:51 Reply
 • Julienne

  Owla! Welke Meetjeslandse gazet mag dat wezen? I’ll keep an eye out 😉

  06/04/2016 at 19:35 Reply
 • fiekefatjerietjes

  Dat enthousiasme over babyspullen en tips en al, dat heb ik gemerkt bij Sofinesse en dat vind ik dus geweldig hé. Die blogpost over boeken, daar ben ik ook wel benieuwd naar!
  En hoera voor Lars! En voor Kim ook natuurlijk 🙂

  07/04/2016 at 15:27 Reply
 • Leave a Reply