Tijd voor Romina 3.0

15/04/2016

Op 17 december werd ik mama en dat heeft me veranderd tot in het diepst van mijn zijn. Dat is raar hoor, wat zoiets met je doet. Zo kijk ik nog amper tv sinds de bevalling. Een programma of twee (Alleen Elvis en Blind Getrouwd) en met een half oog Masterchef. Geen idee hoe dat komt, het is zo geëvolueerd en ik heb daar geen last mee. Er zijn andere dingen waar ik wel last mee heb. Dingen die ik mis bij mezelf. De dag voordien al bedenken welke schoenen ik bij een rokje ga doen. De weersvoorspelling zien en onmiddelijk een nagellak uitkiezen voor mijn teennagels. Zo hard opgaan in iets dat het na twee keer knipperen al middernacht is. And so on. And so on. Toen kwam gisteren. Gisteren was er dit.

tuin niet opgeruimd

Geen idee hoe het kwam (de zon, waarschijnlijk), maar ik was al de ganse dag volop bezig en besloot dat dan ook maar aan te pakken. Emma slaapt een uur in haar park, dus ik wist dat ik tempo moest steken en dat deed deugd. Een keer doorgaan zonder ‘shhht, de baby’ of zonder een baby die letterlijk op mij plakt in een draagzak. Na een dik uur arbeid had ik dit:

tuin opgeruimd

Wat ik gisteren ook nog deed: dweilen, bonte was, delicate witte was, gestreken was wegzetten, opruimen, de baby entertainen, de vaat, flessen wassen en sterilliseren, vier keer kolven, vuilnis legen, ovenplaten afwassen, uitvegen en afstoffen. Weet ge wat dat wilt zeggen? Dat de hormonen terug normaal beginnen doen en ik meer en meer van mezelf terug vind. Energie voor twee en met het soort enthousiasme die anderen enthousiast maakt en meepakt. Dat is wie ik een jaar geleden was en dat is wat ik zo gemist heb. Het zit er nog in gasten, en ik ben ze blij dat het er eindelijk allemaal terug uit komt ook.

 

Share:
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Jozefien

  Waw, respect hoor!
  Trouwens, dat fulltime kolven, ik geloof dat daar nog een verhaal in zit. Nee?

  15/04/2016 at 09:33 Reply
  • rominatje

   Ja. Ik moet daar eens werk van maken.

   15/04/2016 at 09:36 Reply
 • Ellen

  Dat is straf, effenaf. De jongste is nu 5 en ik ben nog steeds niet terug op mijn oude tempo! 😉

  15/04/2016 at 10:01 Reply
 • gerhildemaakt

  Chapeau, zo actief ben ik zelfs niet zonder baby!

  15/04/2016 at 15:14 Reply
 • Liese

  van mij heeft dat een jaar geduurd van mijn eerste. Van mijn tweede één maand 🙂 Je bent vlot terug op je plooi!

  15/04/2016 at 18:42 Reply
 • Lottesanekdotes

  Goed bezig! 🙂

  15/04/2016 at 19:03 Reply
 • tifosanele

  Wauw. Knap! En het zit er nog in hoor. Of het er nog uit komt, soms. En hoe langer hoe meer. De dochters zijn hier soms in mijn plaats beschaamd als ik nog eens echt zot doe. 😉

  15/04/2016 at 20:52 Reply
 • ineken

  Doet deugd hé!

  16/04/2016 at 12:16 Reply
 • pizzapartyfridaynight

  Wauw, goed bezig Romina! 🙂

  17/04/2016 at 20:16 Reply
 • Julienne

  Ja hallo, efkes productief zijn, zegt ze 😀 respect!

  17/04/2016 at 21:50 Reply
 • Sofinesse

  Toen Felix twee maanden was heb ik een huis verkocht. Twee weken lang elke dag bezoekers, mijn huis zag eruit gelijk een boekske. En daarna ook nog een heel ander huis bijna volledig op eentje geverfd. Toen moest ik gaan werken, sindsdien lukt niks meer 😉

  18/04/2016 at 08:17 Reply
 • Eilish

  Van mij krijg je al direct een Romina 4,0-sticker hoor !

  18/04/2016 at 09:41 Reply
 • Leave a Reply