Geweldig en Gênant 70

19/04/2016

Geweldig & GênantNipt nog een paar uur dinsdag, dus hier zijn we! Het is drukker de laatste tijd. De zon is er en dat zorgt voor leuke momenten en enthousiaste dates met andere moeders. Ja ja, ik ben zo’n mens geworden die andere moeders opzoekt, ermee gaat wandelen en zich dan rot amuseert door te babbelen over zure kinderdiarree en Hipp fruitpapjes. Het was aan de Brugse Poort en vandaag stond in de krant dat die buurt helemaal DE buurt van Gent is, dus gelukkig is onze streetcredit nog helemaal oké. Dat zorgt er ook voor dat ik de hof in orde gebracht wil hebben en dus ganse dagen het lief loop te ambeteren. Hoera voor de lente en de Lidl met hun tuinpromoties!

 

Geweldig

 • Wandelen met Coeur en Puk en daar echt van genieten.
 • Gaan eten bij vrienden en beseffen dat ook zij groter worden.
 • De waterpolomeisjes kwamen vandaag in Het Journaal, wat wil zeggen dat ‘de mensen‘ ermee bezig zijn. Fingers crossed.
 • Vorige vrijdag stond ik in de Trendy bijlage van de Krant van West-Vlaanderen met een interview als mamablogster.
 • De dochter die iedereen charmeert en rond de vinger draait. Helemaal geweldig.

Gênant

 • Op Snapchat zitten en de Snapchat Lenses willen activeren. Op mijn eigen neus drukken en wachten tot het raster verschijnt. Tevergeefs blijven wachten. Nog wat wachten. Veranderen van positie. In ander licht gaan staan. Harder duwen. Na veel en veel en veel te lang uiteindelijk beseffen wat ik aan het doen ben en van het besef gewoon de gsm aan de kant zetten. Serieus. Je moet dus op het scherm van de gsm je neus aanduiden en zo weet Snapchat hoe hij die filter over uw gezicht moet plakken. Je eigen neus dieper je schedel induwen haalt niets uit. Sorry, hipsters. 
 • Op Snapchat zitten en een verhaal maken. Een Snap toevoegen aan mijn verhaal en een andere melding opmerken. Zien dat de Snap ook naar Vincent werd verstuurd.  Excuses aanbieden bij Vincent. De volgende dag weer een Snap toevoegen en merken dat je Vincent weer iets stuurde. Niet eens weten wie Vincent eigenlijk is of waarom je die volgt. Weer excuses aanbieden. Hallo, mijn naam is Romina, ik ben de Leterme van Snapchat en mijn wapens zijn babyfoto’s. 
 • Op Snapchat zitten en merken dat er de eerste dag al 15 mensen zijn die je verhalen bekijken. Fierheid voelen en content zijn. Zeker zijn dat het aan de schattigheidsfactor van de dochter ligt. Enthousiast worden en heel veel Snappen en filmen en OH MY GOD een Coachella bloemenkrans! Na één week opmerken dat je verhaal amper door 5 mensen werd bekeken. Volgens mij moeten we elkaar nog wat leren kennen, Snapsjat en ikzelf. 
 • De dochter eten geven en vloeken op die stomme froufrou die weer voor mijn ogen komt hangen. Dik ambetant worden ervan en er niets aan kunnen doen, omdat de baby rustig eet. Een Ikea-zakafsluit (ge kent ze wel, die plastieken dingen in verschillende lengtes) speld zien blinken en die gebruiken om de froufrou uit de ogen te doen. De baby flinkjes laten boeren en meenemen wanneer de postbode aanbelt. Zijn verbaasde blik zien en beseffen dat dat Ikea ding nog in mijn haar zit. Het cool spelen alsof ik het zo bedoelde. Juist, facteur. Ik ben geen zotte moeder, ik ben de undercover McGyver van ‘t Meetjesland. Peace out. 
 • Een dochter hebben die kalm wordt wanneer je liedjes zingt. Merken dat het lief een onuitputtelijk repertoire van liedjes heeft om te zingen voor het kind en dat ze ontzettend geniet. Hij gaat van Urbanus naar Yevgueni en terug. Zelf soms ook moeten zingen en een repertoire hebben dat niet past bij een baby. Het enige dat ik uit mijn hoofd kan zingen dat geen up tempo pop is, is een deel van Tupac’s repertoire, Gangsta’s Paradise van Coolio en Eternal Flame van The Bangles. Ah, en liedjes over seks van de Spice Girls. Die laatste zingen lukt me echt niet, ook al snapt zij dat niet, dus doe ik van “Close your eyes, give me your hands, darling” of  “I hung around with the Thugs, and even though they sold drugs, they showed a young brother love“. Hopen op geen latere trauma’s.  Zestien jarige Romina is in haar broek aan ‘t pissen van het lachen. Zeker weten, met haar vuile muziek. 
Previous Post Next Post

11 Comments

 • gerhildemaakt

  Snapchat zorgt voor veel gênante verhalen precies. 🙂

  19/04/2016 at 23:02 Reply
 • sop.hie.s

  Je laatste punt katapulteert me helemaal terug naar Friends 😀 “I like big butts and I can not lie”

  20/04/2016 at 09:34 Reply
 • Ellen

  En in welke krant stond dat precies, van dé buurt? Want dat ga ik inkaderen. Meestal komen we nogal negatief in het nieuws. Helemaal onterecht, natuurlijk!

  En als jullie ooit een baby-mix zouden brengen, gaat dat zeker verkopen. Duizend keer beter dan de cd’s met klassieke slaapliedjes.

  20/04/2016 at 09:52 Reply
 • Groentje

  Haha blij dat ik niet de enige ben meteen nogal vreemd babyliedrepertoire. Ik krijg mijn zoo rustig met Fade out van radiohead (cracked eggs, dead birds) , moet ik me zorgen maken?

  20/04/2016 at 10:22 Reply
  • Groentje

   *zoon, al komt zoo soms ook aardig in de buurt

   20/04/2016 at 10:23 Reply
   • rominatje

    Hahaha! Creep ken ik ook van buiten. Juist! Vanavond eens proberen 😊😀

    20/04/2016 at 10:34 Reply
 • Lottes Anekdotes

  Nu weet ik weer waarom ik niet aan Snapchat wil beginnen. Bron van ergernis en schaamte 😉

  20/04/2016 at 12:05 Reply
 • Jeuj & Bleh – Me, Myself and We

  […] Jeuj & Bleh momentje in te lassen met de leuke en de minder leuke dingen van de afgelopen week. Misschien heb ik mijn mosterd wel hier een beetje gehaald… Ik hoop dan ook dat ze het niet erg vindt dat ik een beetje ‘na-aap’…  Ik vind […]

  22/04/2016 at 08:00 Reply
 • lecoeuràmaréebasse

  geweldig indeed. wanneer gaan we nog eens? 🙂 (nog beter live, die raps van je :-D)

  22/04/2016 at 10:56 Reply
 • Bye bye april. | Hoofdstuk drie

  […] lees graag rubriekjes van ‘deze vorm’. Zoals hier, hier en hier. Vind het ook wel leuk om de maand even te ‘recapituleren’. Dus ik roep iets dergelijks […]

  03/05/2016 at 18:47 Reply
 • Leave a Reply