As we speak, want het is hoog tijd

20/08/2016

Hoe is dat hier met jullie? Alles in orde? Met de job? Het nageslacht? De woning? Hier is het redelijk heftig geweest, maar dat hadden jullie waarschijnlijk wel al door. Zo zijn mijn lezers wel, van de slimme soort. Dus, dringend tijd voor een update, niet? Hoe kan dat beter dan met een As We Speak (ja, ik kijk naar u Kelly, merci voor deze rubriek).

Emma

Iets meer dan acht maanden, zo oud is onze dochter nu en wat voor een prachtkind is me dat niet, zeg? We hebben ze zelf gemaakt, ik weet het, maar het is echt zo. Iedereen zegt het mij en ik geloof hen. Elke dag is mijn baby een meer gelukkige baby dan de dag ervoor. Tenzij ze een crisisje heeft, of honger heeft, of geduldig moet zijn, of iets wil doen wat niet lukt. Weet ge hoe dat komt? Omdat ze lijkt op mij. Ze lijkt ontzettend hard op mij. Angstwekkend hard. Minime, en ik vind dat gewoon helemaal fantastisch.

davey

Het lief. Zoveel meer dan het lief. De papa van mijn kind en mede-eigenaar van ons huis-dat-verbouwd-moet-worden. Het is heftig geweest de laatste maanden. Ups en downs. Bleiting en gelach. Gezucht en gekreun. Rust en drukte. Ontspanning en frustratie. Liefde en meer liefde. Altijd maar die allesoverheersende liefde. Hoe moeilijk het ook mag geweest zijn of nog kan worden: hij en ik, dat is van het schoonste wat er is. De chance die ik met zo’n man als hij, ik vraag me nog elke dag af waaraan ik dat heb verdiend. Ik ben echt een gelukzak.

werk

Er is ook een job. Een job waar ik mezelf helemaal kan geven en uitleven. Toen ik werkloos uit mijn zwangerschapsverlofย kwam zijn er bepaalde familieleden die een kleine crisis kregen, want geen job en ge hebt een kind en er zijn verbouwingen ook. Omgwtf?! Het lief was er gerust in en ik ook. Die job zou wel snel genoeg komen. Ik kreeg enkele aanbiedingen, maar nooit exact wat het moest zijn, het wrong. Tot die ene job passeerde bij dat ene bedrijf. Dat ene bedrijf voelde het ook klikken en tegenwoordig manager ik er op los als vanouds. Het mag dan nog zo hectisch zijn als het wil, het is fantastisch. En in Gent.ย Hartjes voor Gent.

werk2

ikke

Dan is er nog ik zelf. Lief van het lief. Mama van Emma. Manager van een zot concept. Dochter van haar ouders. Zuster van haar siblings. Het gaat. Echt waar. Merci voor jullie mails en berichtjes. Voor alle bezoekjes in mijn winkel en elke andere vorm van we-zijn-u-niet-vergeten. Onwijs cool. Het ging en toen ging het niet en erna ging het nog veel minder. Even later dacht ik dat we gingen verzuipen erin, maar plots ging het beter en dan nog wat beter. Eens het begon te beteren werd het alleen maar overal en met iedereen beter. Het is op zijn plooi aan het vallen hier thuis. We zoeken routines, vinden ze en Emma gooit ze overhoop, en zelfs dat is een routine aan het worden. Dat ik hier terug ben wil al veel zeggen. Het wil zeggen dat er tijd is, energie, courage en een moment voor mezelf.

Ik heb u gemist.
Merci dat ge hebt gewacht.

Zegt mij keer: hoe is het ermee? En hoeveel van ulder zijn er nu eigenlijk al bevallen?

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Annelore_compleetgeluk

  ๐Ÿ’• voor jou. Ja, ik ben een van de zovelen die je keihard gemist heeft ๐Ÿ™‚

  20/08/2016 at 03:54 Reply
 • Jozefien

  Doe het op het gemak daar, als het gaat. En minder, als het niet gaat.
  Ik blijf op je wachten, sowieso.

  Hier zitten de dochter en ik aan tafel, mijn mannen nog in bed.
  De dochter wil enkel choco op haar boterham, anders heeft ze divastreken. Veertien maanden. Ze zal het ver brengen.
  O ja, nu heeft ze gekakt. Fijn.
  Smakelijk aan iedereen die dit leest terwijl hij ook ontbijt.

  20/08/2016 at 07:17 Reply
 • Sofie

  Eindelijk terug! Welcome back. Zo blij om je opnieuw te lezen.

  20/08/2016 at 07:51 Reply
 • A_nnick.

  Jij bezorgt mij altijd een extra glimlach met je posts. Zotcontent dus daj er weer bent. Hoeraaaaa!

  20/08/2016 at 08:19 Reply
 • Kathleen

  Hoera!! Je bent terug! Zo blij…en al ken je me niet ondertussen ben ik oma geworden van Marith,een prachtige kleindochter van nu 5 weken!! En ik denk dat ze nu al divastreken heeft net als jouw Emma! Welkom terug!!

  20/08/2016 at 08:57 Reply
 • tinyblogt

  Ik ben al negentien jaar geleden bevallen, moehahaha! ๐Ÿ˜€ Dat gij dat gemist hebt zeg!

  20/08/2016 at 09:04 Reply
 • Renilde

  She’s back! Goed zo!
  Ik plan trouwens nooit meer te bevallen, fyi. ๐Ÿ˜‰

  20/08/2016 at 09:20 Reply
 • Sofinesse

  Welkom terug! Maar ik plan toch nog veel bezoekjes aan dat zot concept ook! Mss zelfs vandaag! Xxxx

  20/08/2016 at 09:20 Reply
 • Ine

  Woehoe ๐Ÿ™‚ Mijn dag begint goed!

  20/08/2016 at 09:40 Reply
 • tifosanele

  Welkom terug!!! We hebben jou en je geweldig en genant gemist… Fijn dat het intussen wat in zijn plooi valt. Xxx

  20/08/2016 at 09:56 Reply
 • Gerda De Backer

  Welkom terug. Ik was al een paar keer gaan kijken of Bloglovin zijn werk nog wel deed :-). Fijn dat het je goed gaat. En bevallen zit er bij mij ook niet meer in.

  20/08/2016 at 11:22 Reply
 • jessieclaes

  Ola, dat was inderdaad een stevige pauze. Maar dat geeft toch niets? Een blog leeft mee, soms is er veel, soms weinig. Ik vind dat allemaal goed. Zo gaat dat nu eenmaal. Blij te lezen dat het beter gaat. Hoera voor dat!

  20/08/2016 at 11:44 Reply
 • Eilish

  Ik was blij toen ik je onlangs nog zag @work, wat zie je er goed uit trouwens!!
  Begrijpelijk dat het hier stil was, maar zo gaat dat als het echte leven in de weg zit.
  Hoera voor het echte leven!

  20/08/2016 at 13:58 Reply
  • rominatje

   Gij! Ge waart er en ik was naar achter gelopen voor een kortingsbon voor uw dochter (of voor u) en toen ik terug kwam was je al weg! Ge hebt dus 20% korting te goed. Volgende keer!

   20/08/2016 at 14:01 Reply
 • marieke36

  Geloof het of niet, maar ik heb dit weekend nog aan je gedacht. Dat het hebben van een kindje je de lust tot het bloggen wel zou ontnomen hebben. Maar ik ben blij van niet! Keep on blogging!

  21/08/2016 at 19:00 Reply
 • pizzapartyfridaynight

  awel, ik dacht het nog… ik heb precies allang geen post meer gelezen van Romina ๐Ÿ˜€ Ben blij dat het allemaal goed gaat met jullie! ๐Ÿ™‚ En nee, kben nog niet zwanger, dus nog niet bevallen ๐Ÿ˜€ whahahaha! In september gaan wel de werken aan ons toekomstig huis beginnen, dus eigenlijk ga ik bevallen van een huis, HAHA! ๐Ÿ™‚ Toedelss x

  21/08/2016 at 19:25 Reply
 • Julienne

  Zo blij dat je terug bent, en dat het beter gaat…

  Vorige week eens langs geweest op je werk, mannekes, wat een ZA-LIGE winkel is me dat! Heel veel hartjes voor je collega’s trouwens, zelden zo vriendelijk behandeld geweest in een winkel… Ons zie je daar zeker nog terug ๐Ÿ˜‰

  21/08/2016 at 19:53 Reply
 • Veerle

  Woehoew! Zo blij om terug iets van jou te lezen โ˜บ
  En zo herkenbaar!

  Nog maar 3 maanden verhuisd en volop aan het verbouwen.
  Kleineman een half jaartje oud
  en groteman start 1 september met school…

  En ik wil binnenkort die winkel van jou eens een bezoekje brengen… als ik eens wat meer tijd heb…ooit…

  21/08/2016 at 23:27 Reply
 • Le petit requin

  Blij je terug te lezen! En vooral blij voor jou dat daar terug ruimte voor is!

  Nog niet bevallen hier, maar het zou, zo niet zwanger zijnde en al, ook nogal bizar zijn moest dat wel het geval zijn. Ik vraag mij na het lezen van de reacties wel keihard af in welke winkel jij werkt? Want iedereen weet dat hier, maar ik heb dat precies gemist, terwijl het duidelijk een aanrader is ๐Ÿ™‚

  23/08/2016 at 16:45 Reply
 • Evelien

  Leuk dat je hier terug bent ๐Ÿ˜Š! Ik lees je logjes altijd graag. Ondertussen ben ik al bevallen (2 maand geleden) van een pracht van een dochter. Het moederschap is overweldigend maar tegelijk ook zo schoon! Jouw dochtertje ziet er mij trouwens ook een echt schatje uit ๐Ÿ˜‰.

  26/08/2016 at 13:32 Reply
 • Caro

  Ja, over welke winkel gaat dat hier? Als we dat niet weten – of ben ik de enige die compleet onwetend is – kunnen we niet langskomen in die fantastische zaak.

  29/08/2016 at 18:53 Reply
  • rominatje

   Korenmarkt in Gent. De Post ๐Ÿ™‚

   29/08/2016 at 18:55 Reply

  Leave a Reply