Over Frankrijk, jurken en eten

26/09/2017

Afgelopen maand gingen we op vakantie naar het zuiden van Frankrijk. Voor vertrek controleerde ik de weerkaarten en vol enthousiasme selecteerde ik de dochter haar outfits. Onze zomer kreeg een verlengstuk en daar gingen we optimaal van genieten. We kregen het beloofde weer en de dochter genoot met volle teugen. Al zekers wanneer mensen haar bestoeften over haar outfits. Ze begreep er niets van, want het gebeurde in het Frans, maar dat weerhield haar er niet van om af en toe eens een pose aan te nemen of charmant te glimlachen. Ze draaide ze rond haar vingertje daar, notre petite choupette en meer dan eens resulteerde dat in marktkramers die haar eten gaven.

Jurk: Morley – Schoenen Billowy Zapatos

Deze jurk kocht ik vorige winter in volle overtuiging dat ze goed zou staan met het model. Ik bleek gelijk te hebben. Wat ik toen nog niet wist is dat de dochter ondertussen in een fase zou zitten waar ze zot is van dieren. De print bestaat uit zwarte poesjes, wat ervoor zorgt dat ze af en toe stop met wat ze bezig is (ook wandelen), naar beneden kijkt en zegt “Oooh, poesh. Poooeeessshhh. POESH!!”. De sandaaltjes kocht ik net voor vertrek, omdat ze uit quasi alle andere zomerschoenen was gegroeid net voor ons vertrek. Excellente timing.
Cijfer voor het scoren van extra eten: 3/3

Jurk: Ralph Lauren – Schoenen: Billowy Zapatos – Zonnebril: Cadeau

Dit mooie ding kreeg ze cadeau van Tante Dira toen die terug kwam uit Milaan. Toen Emma de jurk zag moest en zou die jurk onmiddellijk aangetrokken worden. Ze vindt het van ‘t schoonste dat er is en ik kan haar geen ongelijk geven. Normaal zit er nog een lint ter hoogte van haar middel, maar het werd er zo warm dat ik besliste dat weg te laten. Het is ook één van de weinige jurken waar ze pirouettes mee draait. Geen idee waarom met die jurk en de andere niet, ik laat het allemaal maar gebeuren. Pirouettes draaien en “Oooooh” roepen heeft zo zijn voordelen, zeker als het om eten scoren gaat.

Jurk: Blune – Schoenen: Billy Zapatos

Tijdens het rondslenteren in Lourmarin kwam ik terecht in een klein schattig boetiekje met kinderkledij. Eén van de merken die ze verkochten was Blune. Het is een Frans merk dat zijn huis heeft in (hoe kan het ook anders?) Parijs. Twee (later drie) vrouwen sloegen de handen in elkaar en dit merk is hun resultaat. Ze maken eigenwijze kledij die los staat van een modebeeld. Het was liefde op het eerste gezicht tussen ons. Geel is een enorm moeilijke kleur, maar dit zacht geel is zo mooi dat ik geen seconde twijfelde bij de aankoop. Emma is helemaal weg van de elastiekband met de glitters. Dit is een jurkje dat nooit weg gaat, want dit jurkje zal voor mij altijd “die eerste vakantie in Frankrijk” zijn.

 

 

Trui: Bobo Choses – Jurk: Bobo Choses – Schoenen: Billowy Zapatos

 

Twee foto’s, want dit is een geweldige combinatie. Het is het tennisjurkje van Bobo Choses dat ik combineerde met één van hun truien. De trui is oversized en heeft vlindermouwen, maar omdat de jurk zo speels en frivool is vond ik wel dat ze perfect samen gingen. Ik hou wel van zo’n mix. De dochter vond het allemaal oké, zolang ze maar steentjes mocht zoeken. Van mij mocht het, want het was tenslotte vakantie, dus er was tijd genoeg om stenen te rapen. Hoe de kledingstukken eruit zagen eens ze in de wasmachine moesten zal ik u besparen, maar het was de moeite. Al een chance is er ossengalzeep! Met deze outfit scoorde juffrouw trouwens zes koekskes-die-ge-bij-de-koffie-krijgt.

Jurk: Morley – Sokken: Collegien – Schoenen: Oca-Loca

Als afsluiter nog een Morley met diertjes. Muisjes deze keer. De muisjes hebben strikjes in hun haar en Emma vindt dat helemaal geweldig, want volgens haar logica hebben ze een staartje, net zoals zij. In de sokken zit dat weer een subtiele glitterdraad wat ervoor zorgt dat ze haar sokken aait. Haha, geef nu toe: het leven wordt toch niet beter dan wanneer ge kind zijt? Een jurkje, glittersokken en de zee aan uw voeten. Soms wou ik dat ik van plek kon wisselen met haar. Oké, eigenlijk best wel vaak, zeker als ze eten gratis eten krijgt. Hou zoudt ge zelf zijn!?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Sarah

  Cooooool, hoera voor de foto’s! Helemaal weg van dat gele jurkje, zelfs als niet kenner snap ik die coup-de-foudre van jou helemaal!

  26/09/2017 at 23:43 Reply
 • Joni

  Zo schoon allemaal 😍

  27/09/2017 at 06:47 Reply
 • tifosanele

  Echt mooie outfits! Zeker dat gele jurkje. Wat een prachtige dochter. Meer van dit soort posts aub!!

  27/09/2017 at 07:56 Reply
 • Eilish

  Ik moet mijn kinders verwaarloosd hebben als ik dit zo lees… 😀

  27/09/2017 at 08:29 Reply
 • Goofball

  Na mijn vorige comment moet ik wel toegeven dat het heel leuke kleedjes zijn. Jongenskleding is veel saaier denk ik.

  27/09/2017 at 11:50 Reply
 • loesjezaakjes

  Oooh dat kattenjurkje!! <3

  27/09/2017 at 20:12 Reply
 • Judith (Dietemiet)

  Een filmster in spe! Mooie foto’s ook.

  27/09/2017 at 20:29 Reply
 • Lottesanekdotes

  Jouw kind is cooler gekleed dan gelijk welk ander kind dat ik ken, awesome!

  30/09/2017 at 20:16 Reply
 • pizzapartyfridaynight

  Mannekes toch… gij hebt zo’n cool kind!! :p een echt fotomodel, en ook gewoon echt supermooie foto’s! 🙂 Well done 🙂 x

  01/10/2017 at 19:14 Reply
 • Leave a Reply